Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Proiect-pilot. Adăpost regional pentru câinii fără stăpân din județul Satu Mare

Proiect-pilot. Un adăpost regional pentru câinii fără stăpân ar urma să fie construit în județul Satu Mare, printr-o investiție cu fonduri europene, datorită Grupurilor de Acțiune Locală, a anunțat, miercuri dimineața, într-o conferință de presă, prefectul Radu Roca.

Dacă până acum problema câinilor fără stăpân nu a putut fi rezolvată, prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a găsit, în sfârșit o soluție: ,,Am tras nenumărate semnale de alarmă în acest an și am făcut o serie de apeluri către primării să ia în serios rezolvarea acestor probleme. Au fost controale și amenzi, dar, din păcate, tot nu au apărut rezolvări concrete. Acum, însă, pot să vă prezint, în sfârșit, un proiect care cel puțin în zona Tășnad – Carei va prinde contur și va avea parte de finanțare. Conform legislației în vigoare, primăriile au obligația de a înființa servicii specializate pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân”, a spus prefectul.

El a precizat că este vorba de un proiect pilot care va duce la construirea unui adăpost regional pentru câinii fără stăpân în zona Tășnad-Carei, adăpost construit cu bani europeni, prin Grupurile de Acțiune Locală: ,,În urma întâlnirilor avute cu cele patru asociații ale Grupurilor de Acțiune Locală ce cuprind toate unitățile administrative-teritoriale din județul nostru, întâlniri pe zone, în cadrul cărora am precizat faptul că îmi doresc un program prin care cu sprijinul Grupului de Acțiune Locală să fie construit la început un adăpost regional sau zonal, pentru câinii comunitari din zona Carei-Tășnad ca proiect pilot”.

La conferința de presă a fost prezent și reprezentantul GAL Sud-Vest Satu Mare, Gergo Toga, care a spus că, pentru început, este nevoie de suma de 200.000 de euro: ,,Valoarea de 200.000 de euro este valoarea maximă pe care noi, ca și GAL o putem acorda și include cheltuielile de proiectare”, a spus acesta, urmând ca, mai apoi, primăriile să înființeze o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară.

,,Există posibilitatea că în programul de finanțare 2023-2027 să poată fi accesate fonduri pentru realizarea acestui adăpost. Condițiile reprezentanților GAL Sud-Vest Satu Mare este ca la nivel de UAT-uri să se înființeze o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară cu această destinație și să se asigure apoi sursele de finanțare pentru aceste servicii”, a mai precizat prefectul Radu Roca.

3 comentarii

  1. Mirces Răspunde

    Cătelusi cu ochii dulci, priză la publicul milostiv. Totuși, ce-i cu GAL-ul ăsta? Ne uităm un un pic pe net…organizație non profit, etc, zonă oarecum sud județ, cu încă un UAT din Bihor, asta așa de ochii lumii, primarii din zonă ca și membrii, OK, dar … Ia să vedem ce interesant este dacă intrăm la detalii: GAL nu are NICI UN NUME ROMANESC, nici în comitetul director, nici în comisia de selecție a proiectelor. Adică cei care iau decizii. Care o fi interesul?! Facem o regiune sau o zonă mică pe aici?! O coloram…trei culori? Cine îi promovează, scoate in față și mai ales… finanțează, cu ajutorul celor care nu gândesc dar cuvântă🤣🤣🤣?! ? Nu știam de ce zâmbea Pataki😁😁😁

    • 😮😮😮 Răspunde

      Iar ai sărit schema și nu ți-ai luat pastilele cu litiu? Schimbă-ți porecla în paranoia.

  2. ghita Răspunde

    De la astia au invatat meserie arabii, usor, usor pana la rezultatul final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.