Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

VIDEO. Nebunie în vama Halmeu. Sute de TIR-uri blocate de greva din Polonia şi Slovacia

Nebunie în vama Halmeu. Sute de TIR-uri sunt blocate în coadă de greva din Polonia şi Slovacia. De ieri noapte, sesizăm o creștere a numărului de camioane care se prezintă pe sensul de intrare în țară la Punctul de Trecere a Frontierei Petea și ulterior pe sensul de ieșire din România la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu.
Cauza traficului intens este reprezentat de numărul mare de transportatori de marfă ucraineni care vin dinspre Polonia și Slovacia, ca urmare a reconfigurării traseului spre Ucraina, pe circuitul Ungaria – România -Ucraina, motivul fiind protestelor transportatorilor de marfă poloni și sloveni.
Pe lângă această rerutare, mai vorbim și de traficul intens din perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, precum și blocajele unor tronsoane de drum din cauza vremii nefavorabile din ultimele zile în care transportatorii de marfă au staționat în parcări, după care s-au repus în mișcare.
Pe sensul de intrare în România, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea se înregistrează 30 de minute timpi de așteptare, însă la Halmeu pe ieșire avem 540 de minute, iar în asteptare sunt peste 200 de camioane pe o distanță de aproximativ 4 km.
Poliția de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, atât la Petea, cât și la Halmeu, fiind folosite toate arterele de control destinate automarfarelor. De asemenea, s-a suplimentat personalul care desfășoară formalitățile de control și s-a luat legătura cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea dispunerii unor măsuri în comun pentru fluidizarea traficului.
Pentru a evita posibile neplăceri cauzate de prezența și staționarea automarfarelor pe raza localitățile adiacente celor două puncte de trecere a frontierei, a fost solicitat sprijinul IPJ Satu Mare și IJJ Satu Mare, în baza planurilor de cooperare interinstituționale.
În PTF Halmeu, punct aflat la granița cu Ucraina, vorbim de un control multiplu, adică un control vamal, fito-sanitar, sanitar veterinar, un control al rovinietei, precum și cel al greutății încărcăturii camioanelor, conform normelor prevăzute de lege.
Reamintim de asemenea că fluidizarea traficului este condiționată și de controlul de frontieră al autorităților din Ucraina, adică vorbim de capacitatea autorităților din țara vecina de a prelua si procesa camioane.

Sursa: Poliţia de Frontieră

 

 

8 comentarii

  1. Bobi Brudasca Răspunde

    Sa vina Cozma cu pizza și ceai!

  2. 😮😮😮 Răspunde

    Pentru că ei au sânge în instalație și nu mai ascultă de vrăjelile a la Bruxelles, s-au săturat de minciuni. Dacă și bulgarii dau semne vă dați seama cam pe unde vine vitejia autohtonă. Cam sub fundul broaștei. Noi în schimb tot înainte cum vor alții până ducem la adâncimi nebănuite economia proprie. Credeți că interesează pe acolo pe cineva? Da’ de unde!

  3. H&R Răspunde

    Coada de camioane este intre Halmeu si Turulung, si intre Turulung si Draguseni. Deci mai mult de 4 km.

  4. H&R Răspunde

    Daca situatia se mentine asa, mai vine acasa si diaspora, atunci vedem nebunie.

  5. Iulian Câcău Răspunde

    Se va implica Adrian Cozma și se rezolva problema

  6. Altu Răspunde

    Lasă să fie ,că românii sunt proștii planetei. Să luați slavă Ucraina până vă iese pe nas. Polonezii,slovacii,ungurii,etc. au conducători nu ghiocei și slugi. De când cu așa zisul război, rușii ăștia mai mici ne-au distrus drumurile, agricultura,port și vămi blocate doar să trăiască slăviții. Să le dea nana frățiorii lor mai mari dacă le-a trebuit America.

  7. Giovanni Răspunde

    Peste 3-4 ani lumea o să observă că uniunea europeană este o adunătură de proști….. Iar noi executăm fără întrebare orice decizie. Țările unde educația este la un alt nivel a observat de mult chestia asta.

    • Ciuciu Răspunde

      Deja de vreo 4-5 ani se vede ca e adunatura de prosti. De cand a inceput razboiul ruso-ucrainean, se vede si de pe luna. Peste 3-4 ani se va vedea si de pe Pluto, daca va mai exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.