Ultima actualizare: azi, 18:28

Locale

Aeroportul din Satu Mare va fi securizat cu inteligență artificială!

Trei aeroporturi din România vor fi securizate cu tehnologie video AI. Bagajele vor fi localizate cu AI pe aeroporturile Cluj, Sibiu și Satu Mare.

Ipsotek, o companie lider mondial în soluții de analiză video bazată pe inteligență artificială, a câștigat trei contracte pentru implementarea tehnologiei de ultimă generație pe aeroporturile din Cluj, Sibiu și Satu Mare, relatează Digital Affaires.

24 comentarii

  1. comentator Răspunde

    Dar nu vreți să ne povestiți în articol cam cum stăm cu finalizarea proiectului de reabilitare de la aeroport. Nu de alta dar termenul de la final de an nu se mai putea amâna! Așa că dacă nu e gata (și e gata doar 70%) se pare că pierdem fondurile. Ce fain, nu? Povestiți despre asta ca să fim cu toții mândrii ce de mișcare e prin județul nostru! Aaaa, și luat așa pe rând vă rog găsiți măcar una bucată proiect terminat la termen! Că nici pishatul ăla de pasarelă nu am reușit după multe lamentări să montăm la loc! Aaaa, așa că nu este???? Nașpa. Și atunci?????

    • Kuka Răspunde

      Deții doar informații parțiale și tragi concluzii pripite! Schimbă sau actualizează-ți sursele de informare!
      Pentru lucrările executate și facturate până la data de 31.12.2023 se fac plățile din fonduri europene, pentru restul de lucrări trebuie să fie găsită o sursă de finanțare!
      Din ce se aude lucrările se vor finanța din bugetul județului, cel puțin așa declara președintele CJ.
      Având în vedere că proiectul este unul complex și de anvergură, iar termenul de finalizare a fost foarte scurt, era doar clar, și s-a precizat încă de la început, că nu se poate încadra în timp și că unele lucrări se vor finanța din bugetul județului.
      Lucrările au fost necesare pentru buna funcționare a aeroportului, iar bani pentru toate lucrările nu aveau decât dacă apelau la credite, așa că, chiar și cu doar 70% din lucrări plătite din fonduri europene tot este un câștig pentru județ.
      Situația este aceeași la toate aeroporturile din țară la care s-au accesat fonduri în actuala execuție bugetară.

      • comentator Răspunde

        Bun. Atunci @Kuka, dacă ai chef de informare te rog bagă și despre celelalte rămase în coadă de pește. Poți începe cu reabilitarea parcului de centrul vechi. Ideea ce nu ai reușit să prinzi este că nu reușim nici un proiect să terminăm la termen. Uite Oradea a terminat pasarelele subterane și alea erau chiar foarte complicat de făcut.

        • Kuka Răspunde

          Și eu tot din presă mă informez, doar că și din cea națională, nu doar ziarele locale.
          Fac legătura dintre informații și iese o imagine ceva mai clară.
          Uite, de exemplu legat de aeroport, și aeroporturile din Bihor, Cluj, Maramureș sunt in aceeași situație ca și aeroportul Satu Mare, cu lucrări licitate la începutul anului trecut și termen de finalizare la sfârșitul anului trecut.
          Diferența a fost că la Satu Mare s-au primit mai mulți bani (peste 80 milioane de euro) și una dintre firmele care au participat la licitație a făcut contestație, ceea ce împins semnarea contractului și implicit demararea lucrărilor cu două sau trei luni.

          La parcul central, termenul de finalizare este luna Aprilie 2024, de încă sunt în termen. Din spusele primarului, undeva la mijloc de Martie ar trebui să fie gata, probabil de paștele catolic.
          O să vedem, dar cert este că mai este puțin.

          • comentator

            Nu stiu de unde scoti termenul asta de aprilie 2024. Poate cel decalat de primar si nu stiu din ce motiv. Nu conteaza, nu e treaba mea sa-i caut la sanatate. Altii sigur vor face. Termenele astea nu se modifica asa usor din pix cum vor unii. Sa nu ma intelegi gresit, eu nu comentez de dragul de-a comenta. Eu doresc ca proiectele sa fie gata cand trebuie si sa fie date in folosinta. Dar cand nici macar una nu reusim sa implementam la termen deja e bai mare. Cel mai flagrant e statia de autobuze de pe Fabricii care de 3 ani sta nefolosita.

          • In Cognito

            Da-i pace Kuka. Ca nimeni nu-i curios de telenovele. Daca vreti sa dezbateti mereți la bufet.
            Aici in Inalta Societate ne porcaim. 😀
            Nu suntem filozofi, economisti si matematicieni.
            Crede-ma, nimeni nu citeste comentariile voastre. Decat voi insuti.🥱

        • In Cognito Răspunde

          Ce tot o da cu “termenele”? Ai un fix sau ce?
          Ca doar primaria nu-i femeie sa nasca. O sa fie gata si basta. Bine ca s-a demarat investitia.
          Hai la somn. Ai dreptate. Pamantul este plat. Daca mergi cu barca si ajungi la margine te prabusesti in hău…hăuhău…

        • comentator Răspunde

          @In Cognito, atât-atât-atât de prost poți fi de numai. Dacă nu e gata la termen pierdem bai sau chiar dăm înapoi sau finalizăm din banii noștri, pe care nu-i avem. Iar de la acest an mulțumită gubernului nici atâta nu vom avea. Dacă nu am terminat anul ăsta nu avem șanse să le vedem gata. Dau în scris că odul trei nu va fi gata în 2024. Dar pe tine nu te deranjează, să fie zilele orașului, bere gratis și buli oriunde ca să poți să lingi dosul cuiva.

      • boralaes tiganus Răspunde

        @Kuka

        fara scuze de genu. Cand ai vazut tu ceva sa fie gata in timp? Buget incolo sau incoace.
        Cacati astia iar nu termina in tmip.
        Speranta e sa termine macar si cu un pic de noroc va fi e calitate care si tine 2 sau 3 ani. Desi la cum se fura nu prea avem perspective prospere.

        • Kuka Răspunde

          Depinde despre ce vorbim.
          Satu Mare este un județ aflat la foarte mare distanță de București, greu ajung banii la noi 😜
          Din păcate, deși nu ne convine și-i blamăm cât putem, tot iudemeriștii au fost cei care au tras cei mai mulți bani în județ, mai ales cât au avut ministerul dezvoltării!
          Restul doar au promis dar mai slăbuț cu alocările!
          Cât este ciuma roșie cu cea galbenă la putere, pur și simplu nu avem șanse să vină mai mulți bani în județ de la guvern!

      • In Cognito Răspunde

        La din astia trebuie sa le raspunzi scurt si concis. Nu povesti nemuritoare. Ne complicam in lucruri tehnice si calcule matematice fara niciun rost. Ca si cum am vrea sa ii dovedim unuia ca Pamantul este rotund sau lui Einstein ca este un prost. El, comentatorul, stie asta, dar nu vrea sa recunoasca. Ca i se sparge vezica urinara.

    • In Cognito Răspunde

      Ma scula!
      O sa avem al treilea pod?
      O sa-l avem.
      O sa avem pasarela pietonala?
      O sa avem.
      Incepe sa arate orasul asa ca un oras? Aproape smart…ma rog, fara exagerari…
      Ia uita-te Dumneata in urma. Sa vezi ce s-a intamplat in orasul asta deceniile trecute. Daca esti orb n-are rost.
      Si atunci ce-ti bati falcile degeaba mă frustratule?
      Tu nu traiesti in orasul asta? Muta-te.
      Paguba-n ciuperci.
      PS
      Kuka
      Cam asa trebuie sa le raspunzi la neghiobii astia paraziti.
      Cum ii turcu asa-i si paloșu.

      • comentator Răspunde

        Nu mă cobor la nivelul șatrei din care te tragi. Dacă țipi mai tare nu înseamnă că ai dreptatea mai mare ci doar că ești un țăran idiot desăvârșit și nu te poți dezvăța. Facem o grămadă de treburi prin oraș, ne bucurăm de ele dar nimic nu facem cu trebuie până la capăt și la unele nu le văd utilitatea. Și de aici vin o grămadă de lucruri dar cum tu ești plătit să fi troll pro nu o să reușesc să-ți demonstrez idioțenia ta. Așa că uită-te adânc în oglindă (asta dacă ai) și scuipă o flegmă. Asta sigur pricepi. Iar când va veni nota de plată (pentru că va veni negreșit) atunci să nu urli că aoleu asta de ce nu ți-a explicat nimeni până acum. Pentru că asta încercam să-ți zic dar tu nu ai creier să recepționezi informația. Uite să-ți dau un exemplu cum se lucrează pe la noi în oraș. Facem pistă de biciclete pe dig dar nimeni nu se îngrijește de haitele de câini de acolo. Drept urmare nimeni nu se încumetă să le folosească decât cei puțin mai curajoși. De pista de biciclete de pe Rodnei în bătaie de joc mai bine nici nu povestesc. L-aș pune pe cel care l-a visat să încerce. Dar ca să te parafrazez. Avem pistă de bicicletă acolo? Avem. Înseamnă că oamenii nu sunt destul de deștepți să-l folosească făcând slalom printre stâlpii de curent care sunt acolo de când lumea. No bate falca pe subiect repejor și explică cum să circuli când din 50 în 50 de metri dai de stâlp și nici nu ai unde ocoli. Ești mândru că ești un troll idiot????
        PS. Dacă cineva comentează și nu este întru totul de acord aia nu înseamnă că este împotrivă. Înseamnă doar că are o părere vizavi de subiect. Poate merită să asculți părerea celuilalt care a stat niște ani pe afară (nu mulți) și a văzut că de exmplu o pistă de bicicltete nu se rezumă la a trage o dungă albă pe asfalt. Se mai studiază și alte aspecte pentru că la noi sunt piste care de 10 ani există dar nu pot fi foloste din simplul fapt că nu au finalitate. Dar ce te interesează asta pe tine că nici nu circuli cu biciletate, nu? Lucrurirle nu de aia se fac ca să fie făcute ci pentru ca oamenii să se folosească de ele.

        • In Cognito Răspunde

          Trebuia sa-mi raspunzi printr-o scrisoare. Cam de zece pagini. Ca sa ma educi si sa inteleg ce-i viata. Adica sa inteleg ca am trecut prin viata ca gasca prin apa.🤔
          Da cine crezi ca-i curios de diarea ta verbala. Ia un furazolidon.
          Tu crezi ca eu am citit ce ai debitat?🥱

          • In Cognito

            Mamă ce prost mai pot fi, așe-i???? 🤔😉😮 Că dacă acasă nu mă bagă niemenea în seama ia să încerc pe aici online! Poate-poate reușesc să enervez pe careva.

  2. Toni Răspunde

    Fix inteligenta artificiala lipsea la aeroportul Satu Mare 😀

    • Kuka Răspunde

      Măcar să fie ceva inteligență și la aeroport, că nivelul de inteligență al lipitorilor de afișe electorale (angajați) și membri în CA la aeroport este sub nivelul burții broaștei 😜

      • Kuka Răspunde

        Eu mă autoexclud de aici că sunt prea prost pentru așa ceva.

        • Kuka Răspunde

          Te sesizași, lepră 🤣🤣🤣
          Exact despre tine pomeneam!

          • Kuka

            Zise adormitul satului la care și mâncarea fermentează în gură până ajunge la burdihan. Stai calm omule că acuși faci AVC și nu vreau să te am pe constiință.😮😉

  3. Ciuciu Răspunde

    Inteligenta artificiala? Ion din Bucuresti???

  4. Adi Răspunde

    Cui nu-i convine ce se intampla si viata la Satu Mare e liber sa emigreze! Cat mai departe!
    Valabil la toata lumea!

  5. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Ion, tu ești? Că dacă da, e de rău că nici Ciucă nu te mai vroia. Apoi decât să te arunce la gunoi au zis că te trimit la locul unde se agață harta-n cui? Că atunci e clară treaba.🤢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.