Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Controale DSVSA la Satu Mare, în 2023: amenzi în valoare de peste 800.000 lei

În cursul anului 2023, inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Satu Mare au aplicat un număr total de 482 sancțiuni contravenționale, din care 241 de amenzi contravenționale în valoare totală de 824.740 lei și 241 avertismente în județul Satu Mare. 

În ceea ce privește rezultatele controalelor, în perioada  12.01.2024 – 19.01.2024, în domeniul controlului oficial al siguranței alimentare, inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 84 acțiuni de control.

„Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

D.S.V.S.A. Satu -Mare, continuă  acțiunea de verificare a  unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a  pensiunilor de pe raza județului, pentru a preîntâmpina apariția unor episoade nedorite.

În urma acestor controale au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale din care –  6 avertismente pentru 6 producători particulari, de produse lactate și de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare, Negrești Oaș și Carei  – pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor  aduse în piață, pentru comercializare”, transmite DSVSA Satu Mare.

 

Un comentariu

  1. Sandra Răspunde

    Felicitari! Sa le faceti mai des!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.