Ultima actualizare: ieri, 18:14

Locale

Alexandru Horvat, acuzații la adresa lui Pataki: Pune limba unei minorități înaintea limbii oficiale

Alexandru Horvat, președintele Organizației de Seniori PNL Satu Mare, îi aduce acuzații președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, referitor la faptul că în postările sale de pe pagina sa oficială de Facebook, acesta scrie întâi în limba maghiară, iar abia apoi în limba română.

Horvat spune că președintele Consiliului Județean pune o limbă minoritară înaintea limbii oficiale a statului în care trăiește.

„Este din ce în ce mai clar că președintele “ales” al județului a ales la rândul său pe cine să reprezinte. Chiar și modestele (comparativ cu Bihor) proiecte cu care se laudă, le prezintă în limba celor pe al căror vot se bazează doar prin prisma naționalismului. Pentru președintele CJ limba oficială a județului nu mai este cea română, așa cum reiese din postarea sa. Trebuie să recunoaștem că face un efort de a se adresa și “restului” populației dar din punctul meu de vedere e mult prea puțin și denotă o lipsă crasă de respect la adresa sătmărenilor. Dacă nu poate fi chiar o dovadă de șovinism, punând limba unei minorități înaintea limbii oficiale a statului în care trăiește”, a transmis Alexandru Horvat.

6 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Amândoi sunteți doi jegoși de UDMR isti

  2. dada Răspunde

    Sanyi, tu nics mökár korcsiturö nu iesty ká alcii, káré au dészkopérit recsent cse mári romünj szunt. Nu krézj kö áj konfundát pádzsiná perszonálö cu csá oficsiálö? He?

  3. Vasy Răspunde

    Apoi ma Alexandrule, mare patriot… cum ar fi sa pleci la Bucuresti si sa ramai acolo daca nu iti place intr-o zona in care sunt minoritati? Oare in Bucuresti ce minoritati o sa gasesti? Dic asta hei, ce viseaza aia zice! No acuma vezi nu dormi la noapte ca poate vin ungurii si fura ardealul, nu cumva sa te trezesti dimineata in Ungaria!

  4. Irimuș Răspunde

    Măcar Pataki vorbește și româna, Daca lui Sandu Horvath ii dai sa citească o frază, îți spune că nu are ochelarii la el

  5. Ionuț Răspunde

    Ratatul ăsta de Horvat după ce a lins curul la PSD acum linge la PNL, și -a azmutat cozma cățeii!?:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.