Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Cătălin Cherecheș cere să fie eliberat din închisoare

Cătălin Cherecheș cere să fie eliberat din închisoare, informează dcnews.ro. Fostul primar din Baia Mare urmează să ajungă în fața magistraților germani care vor decide dacă acesta va primi sau nu o măsură preventivă mai blândă. Cherecheș se află acum în închisoarea din Munchen, acolo unde a fost transferat de la penitenciarul din Augsburg înainte de sărbători. 

Pe data de 18 ianuarie urmează să aibă loc un termen, în Germania, iar magistrații de acolo vor trebui să decidă dacă fostul edil din Baia Mare rămâne în arest preventiv, ori dacă primește o măsură preventivă mai ușoară. În acest timp, este așteptată și data la care se va judeca dacă autoritățile germane îl vor trimite pe Cătălin Cherecheș în România. Nu a fost încă stabilită această dată. Toate documentele care au fost solicitate autorităților din țara noastră au fost trimise.

Echipa de apărare a lui Cherecheș lucrează la plângerea pe care o vor face la CEDO. Au precizat că vor da în judecată statul român pentru că, susțin ei, Cătălin Cherecheș nu a avut parte de un proces echitabil. De altfel, în România urmează să aibă un alt proces, pe data de 22 februarie, atunci când se va judeca contestația în anularea deciziei pe care au luat-o magistrații de la Curtea de Apel din Cluj și care l-au condamnat pe Cătălin Cherecheș la 5 ani de închisoare cu executare. Astfel, dacă în această situație va fi admisă contestația în anulare, atunci procesul va putea să fie reluat, iar executarea pedepsei să fie suspendată, conform unei intervenții la Antena 3 CNN.


Sursa: dcnews.ro

3 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Are dreptate Cherecheș, Nemții trebuia să-l rețină pentru că exista un mandat european de arestare,dar cred că puteau liniștit să-i pună o brățară și să-l lase în arest la domiciliu pentrucă nu este totuși un criminal în serie, Până o să se judece cererea de extrădare mai durează câteva luni.

  2. Varu Răspunde

    Doamna judecător care a făcut parte din completul de judecată care a judecat apelul nu avea ce căuta în complet,oare nu mai erau judecători la curtea de apel Cluj?Acuma scăpam de o suspiciune rezonabilă că această decizie de condamnare este una neviciată.

  3. Gheorghe Răspunde

    Încă un derbedeu(ca și mulți alții)ales de bobor care-și baga ceva în alegători.A fost ales de băimăreni ca sa-i conducă….bravo măi.Sunt sigur ca va fi liber ca pasarea cerului asa cum sunt liberi toți marii escroci din tara asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.