Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Contrabandist ucrainean, prins cu ţigări în Țara Oașului. Condamnat la ani grei de închisoare

Un contrabandist ucrainean a fost prins în județul Satu Mare cu aproape 8.000 de pachete de țigări de contrabandă și un plic de droguri. Acesta a fost condamnat, în această săptămână, la închisoare.

Potrivit informațiilor PortalSM, incidentul a avut loc în localitatea Cămârzana, când bărbatul a fost surprins în flagrant de către organele de cercetare penală.

Șoferul alături de alte patru persoane, care au reușit să fugă de pe teritoriul ucrainean, au introdus fraudulos în țară, cantitatea de 15 colete. Un total de 7.950 pachete de ţigări de contrabandă în valoare aproximativă de 93.000 lei.

În urma controlului efectuat asupra bărbatului, a fost găsit un plic conținând 0,8 grame de THC, un drog de risc.

Acesta a declarat că grupul, compus din cinci cetățeni ucraineni, a introdus ilegal țigările în țară, fiecare membru transportând câte trei colete. Aceștia au fost coordonați de un lider de grup, care cunoștea traseul până la locul în care urmau să lase marfa pentru preluarea ulterioară de către cetățeni români.

Din cauza terenului dificil, autoritățile au reușit să rețină doar unul dintre membrii grupului, ceilalți fugind spre teritoriul ucrainean.

Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare, precum și la plata unei sume totale de 129.204 lei, reprezentând prejudiciul adus bugetului de stat pentru infracțiunile de trecere frauduloasă a frontierei de stat și introducere în țară de droguri de risc.

2 comentarii

  1. Aberant! Răspunde

    Aberantă decizie!
    Pentru atâtea țigări și oleacă de iarbă?!? Păi alții (unii) au ajuns în parlament după ce au adus o cantitate similară, iar acum fac pe supozitorul cu gură mare 😉 Omni-prezent, dar impotent 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.