Ultima actualizare: azi, 19:50

Naţionale

Ciolacu: Am decis să prelungesc cu 60 de zile ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, astăzi, că a decis să prelungească cu 60 de zile ordonanţa privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază.

„Am decis să prelungesc cu 60 de zile ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Românii trebuie să aibă parte în continuare de o stabilitate a prețurilor la alimente, după nebunia creșterilor speculative din trecut.

Constat că și cei care în trecut au criticat această măsură, recunosc acum că, în lipsa ei, prețurile ar fi crescut cu până la 20%.
Este clar că plafonarea a temperat creșterile speculative de prețuri, a ajutat la scăderea inflației și la menținerea puterii de cumpărare a populației.
Conform datelor INS, prețurile din luna decembrie 2023 au fost cu #5.8% mai mari față de cele din decembrie 2022, în timp ce în luna iunie 2023 (înainte de introducerea acestei măsuri) diferența față de aceeași lună din anul precedent era de aproape #18%.
În paralel, voi continua dialogul cu marile lanțuri de magazine, cu care am avut și astăzi o discuție foarte constructivă, pentru a construi #împreună un mecanism pe termen lung bazat pe un parteneriat stat-mediu de afaceri, prin care prețurile să fie ținute sub control. Am o singură condiție: ca producătorii și procesatorii români să aibă parte de un tratament corect!”, a declarat Marcel Ciolacu.

4 comentarii

 1. Ph Răspunde

  El a decis, el a dat, el a făcut, dar dacă lucrurile merg prost din cauza lui, nu are nicio responsabilitate. Țara lipsei de responsabilitate, a anchetelor și a prescrierilor.

 2. joliku Răspunde

  Stati sa vedeti la anul dupa alegeri cand din martie trec plafonarile la energie, gaz in special, cum nu mai au nicio treaba. Si in momentul de fata nesimtiti, indiferentii accepta sa ni se vanda gaze naturale si de 10 ori peste pretul normal. N-au astia nicio treaba, ne fura ei (aproape 50 % din salarii, impozite, taxe peste taxe) si lasa si mastodontii gen eon, mol petrom, omv, etc sa ne beleasca pana la os.

  Multumim ciolacului de salvare
  Pah!
  Noi! tara frumoasa si bogata…

 3. Gheorghe Răspunde

  Mikiduță,șeful iadului ne-ai slobozit puțin jugul…..ne închinăm þie cu mare pioșenie noi toți sătmărenii care te iubim cu spor.Iti mulțumim si-ți promitem ca te vom vota ca numa tu ne poți salva ca ești mai,,al dracului”decat galbenu pe dinți de drac…nea uitatul de către noiiii.Miluieste-te de noi votanții cu ochii închiși și în așteptarea marelui bine,miluieste-te de noooooi!Încă mai ținem carnetele de partid și progeniturile noastre te onorează și ele….dacă viitoare când vii în satmar îți vrem ciorapii murdari pe care sa-i tunem la căpătâiul patului și la care sa ne inchinaaaaam.Miluieste-ne ciomacule,tartorul șef!!!
  A se citi ca pe un pamflet!!!….

 4. Sile Răspunde

  Daca -i mai votati..sa nu va plangeti unde o sa ajungem! Dezastru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.