Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

Deţinuţii nu mai încap în Penitenciarul Satu Mare. Se construieşte un pavilion nou!

Deţinuţii nu mai încap în Penitenciarul Satu Mare. Administrația Națională a Penitenciarelor anunță pe SEAP o licitație în vederea construirii unor pavilioane de detenție, a câte 100 de locuri, în regim deschis, pentru 12 penitenciare din țară printre care se numără şi cel din Satu Mare.

Achiziţia va fi organizată pe mai multe loturi, termenul pentru depuenrea ofertelor fiind 15 februarie.

Beneficiare vor fi penitenciarele: Târgu Mureș, Satu Mare, Codlea, Jilava, Ploiești (Moara Nouă – Com. Berceni), Mioveni, Drobeta Turnu-Severin, Târgu-Jiu, Focșani, Vaslui, Constanța – Poarta Albă, Tulcea, precum și centrul de detenție Tichilești.

Decizia de construire a acestor pavilioane vine din cauza faptului că penitenciarele sunt supraaglomerate şi se doreşte reducerea acestui procent. La nivel naţional gradul de ocupare este de peste 130%.

Pavilioanele vor avea regim de înălțime parter și o suprafață construită de 812 metri pătrați. Clădirea va avea 10 camere de detenție alcătuite din trei volume, adică camera propriu-zisă, grupul sanitar și depozitarea. Camerele vor avea o arie utilă de aproximativ 41 metri pătrați pentru zece persoane, astfel încât acestea vor beneficia de minim 4 metri pătrați, conform reglementărilor specifice. Este necesară şi o sală de mese.

3 comentarii

  1. Nicu Răspunde

    Tot in centrul istoric al orasului se va face? Poate atragem mai multi turisti asa. Mai trantim si un lazaret langa eventual si suntem boieri.

  2. Vasy Răspunde

    Super! Daca cei mari se gandesc ca vor fi mai multi puscariasi imi dau seama cat de optimisti sunt aia ca in tara va merge mai bine.

  3. Gheorghe Răspunde

    Este iarna,frig,umezeala,cheltuieli mari toate s-au dus la naiba și e tot mai greu,,afară”.De aceea mulți abonați la mititica întra in sezonul rece.Acolo se odihnesc și nu plătesc chiar nimic.Ce nu este în regula?…..lor le place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.