Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Doi minori, bătuți, înjurați și amenințați cu moartea de propriul tată. L-au iertat în timpul procesului

Doi copii minori din localitatea Ghirișa, județul Satu Mare, au fost bătuți, înjurați și amenințați cu moartea de propriul lor tată. Cei doi copii au rămas cu tatăl lor, după ce părinții au divorțat, iar aceștia au fost supuși la agresiune fizică și psihică.

Potrivit informațiilor PortalSM, autoritățile au aflat despre acest caz după un denunț făcut de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare. Instituţia a alertat poliția din Beltiug cu privire la cazul de abuz fizic și emoțional exercitat asupra celor doi minori în vârstă de 16 și 13 ani.

Din declarațiile minorei de 16 ani reiese că abuzurile au început în 2019, odată cu mutarea în localitatea Ghirișa. Tatăl ei a devenit agresiv verbal și fizic, acesta îi înjura și îi bătea. La începutul anului 2022, tatăl a lovit-o cu palma peste față, cauzându-i o sângerare la buze și o echimoză sub unul dintre ochi.

Minorul în vârstă de 13 ani a declarat că tatăl său îl lovește frecvent, prezentând incidente în care a fost lovit în spate și chiar amenințat cu moartea în timp ce ajuta la activități gospodărești. Un alt episod a fost înregistrat în garaj, unde a fost lovit cu o bucată de lemn în cap.

Tatăl recunoaște că strigă și îi ceartă pe copii zilnic, aplicând pedepse precum statul în genunchi cu mâinile sus sau interzicerea accesului la telefon și televizor. Mama naturală a copiilor, divorțată din 2010, a fost contactată recent și a aflat despre situație.

Specialiștii DGASPC Satu Mare au concluzionat că minorii sunt atașați de tatăl lor și își doresc să rămână cu el. Tatăl ar fi conștientizat greșelile, pledând pentru o comunicare mai bună și îmbunătățirea relației cu copiii săi.

În cele din urmă, procesul penal împotriva tatălui a încetat, ca urmare a faptului că plângerile au fost retrase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.