Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

„Englezul” care s-a întors cu BMW şi permis cumpărat: închisoare şi amendă de 20.000 de lei!

Un bărbat din judeţul Satu Mare s-a ales cu un an de închisoare şi o amendă penală în valoare de 20.000 de lei, după ce a fost prins cu permis cumpărat la volanul unui autoturism BMW, în timp ce se întorcea din Marea Britanie. Sentinţa a fost dată în această săptămână.

Potrivit informaţiilor PortalSM, el a intrat în ţară în data de 27.08.2021, prin vama Urziceni la volanul unui autoturism marca BMW X5, înmatriculat în Marea Britanie. El a prezentat şi un permis de conducere emis pe numele său, valabil până în data de 19.10.2028. Poliţiştii de frontieră au văzut că permisul nu este unul autentic, aşa că au deschis dosar penal.

În timpul audierilor, bărbatul a declarat că în anul 2018 s-a înscris la o şcoală de şoferi din Marea Britanie, dar nu mai reţine numele localităţii, fiind ajutat de un aparat de traducere din limba română în limba engleză, pentru a susţine examenele. El spune că a achitat taxa de şcolarizare în valoare de 450 de lire sterline, bani pe care i-a înmânat instructorului auto, iar după ce a susţinut examenul a primit, prin poştă, permisul de conducere.

După mai multe verificări, poliţiştii au concluzionat că permisul este contrafăcut, un fals total iar şoferul nu are dreptul de a conduce.

În faţa instanţei, el a susţinut că este nevinovat, şi că nu a ştiut că a primit un permis fals. El a arătat instanţei screenshot-uri de pe convorbirile purtate pe facebook cu „patronul” școlii de șoferi.

Din aceste discuţii instanţa a descoperit că declarația inculpatului nu corespunde adevărului. Ela încercat să îl convingă pe judecător că nu ar fi cunoscut caracterul fals al documentului prezentat la control organelor statului, dar din discuţii reiese cum inculpatul şi patronul au negociat preţul permisului. Din discuţii a reieşit că aceştia nu s-au întâlnit iar falsificatorul s-a prezentat a fi un angajat al unei instituţii care eliberează permise şi care i-ar fi spus că va susţine examenul în locul său şi îi va trimite permisul prin poştă. Banii i-a trimis în cont.

După mai multe luni de judecată a sosit sentinţa: un an de închisoare şi o amendă penală de 20.000 de lei, care dacă nu va fi achitată se va transforma tot în închisoare. Sentinţa dată în această săptămână nu este definitivă, putând fi atacată.

4 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Tupeu nu glumă la individul ăsta!

  2. H&R Răspunde

    Englishman is Satu Mare.

  3. Mihaita Piticu' Răspunde

    altu fara bmw

  4. Românu Răspunde

    Are un far ars.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.