Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Este timpul pentru o tastatură de gaming

Copiii nu își mai petrec timpul atât de mult afară, așa cum o făceai tu și prietenii tăi. Lunile de iarnă presupun multe ore petrecute în casă, de cele mai multe ori, în fața unui calculator. Pentru tine, dacă nu ești pasionat de jocuri pe calculator, poate fi cam greu de înțeles de ce lumea virtuală este mai tentantă. Totuși, dacă te prinde un joc pe calculator, cu greu îl lași.

Însă, un echipament bun face diferența. Copilul tău are tastatura de gaming potrivită? Dacă nu, uite aici un ghid care te va ajuta să înțelegi de ce este importantă și mai eficientă decât una obișnuită.

Merită să investești într-o tastatură de gaming?

Tastatura livrată cu computerul ar putea fi suficient de bună pentru e-mailuri și eseuri ocazionale, nu și pentru jocuri. Tastaturile  pe care le folosesc jucătorii de gaming sunt proiectate pentru înaltă performanță și fiabilitate, chiar și după ani de utilizare intensă (și abuz).

Deci, ce face o tastatură de acest tip atât de specială? Sunt luminile intermitente și designurile hiper futuriste? Sigur, aceste caracteristici fac o tastatură să iasă în evidență, dar nu ele sunt cele răspunzătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența, ci altele.

Key Rollover și Anti-Ghosting

Mai simplu spus, Key Rollover măsoară câte apăsări de taste poate înregistra tastatura deodată.

Cele mai multe tastaturi standard oferă Rollover cu 1 sau 2 taste (1/2 KRO). Apasă mai mult decât atât deodată, iar tastele suplimentare fie nu se vor înregistra, fie tastatura ta va înregistra taste suplimentare neapăsate. Aceasta este o problemă cunoscută mai frecvent sub numele de ghosting.

Pentru a evita ghosting-ul, tastaturile de gaming de calitate vin cu un Rollover de minim 6 taste. 6 KRO permite destule apăsări simultane de taste.

Tipuri de comutare

Sub fiecare tastă, există un comutator fizic care înregistrează o apăsare a tastei. Cele mai comune două tipuri de comutatoare sunt cele cu membrană și cele mecanice.

Comutatoarele mecanice sunt durabile și oferă mai multă varietate, dar aceste opțiuni vin cu un preț mai mare. Tastele mecanice (în medie) sunt, de asemenea, mult mai zgomotoase decât membrana – dacă nu dorești să trezești toată lumea din casă, fie mergi pe varianta cu membrană, fie alegi tipul potrivit de comutator mecanic.

Calitatea construcției

Jucătorii nu sunt cele mai temperate firi. Sigur, tastatura ta actuală poate face față atingerii ușoare necesare pentru a partaja un meme, dar jocul rapid are ca rezultat o zdrobire frenetică a butoanelor (și furia inevitabilă care poate urma).

Ai nevoie de o tastatură care este făcută să reziste. Din fericire, tastaturile pentru jocuri sunt construite având în vedere durabilitatea. Cele mai multe tastaturi de ultimă generație au plăci din spate metalice, care elimină flexibilitatea și riscul de îndoire/ruptură. Carcasele din metal sau plastic ultradurabil acoperă componentele tastaturii, susținând și protejând tastele și circuitele din interior. Aceste materiale plastice de înaltă calitate sunt rezistente la ulei și sunt fabricate pentru a dura toată viața tastaturii tale.

Dacă vrei ce e mai bun, vrei metal sau ABS, nu PVC.

Macro-uri și personalizare de software

Tastaturile pentru jocuri îți permit să reprogramezi funcția oricărei taste. Poți utiliza software-ul inclus pentru a înregistra o întreagă secvență de apăsări de taste și clicuri de mouse. Acest lucru este util pentru activarea mai multor funcții cu o singură atingere. Unele tastaturi pentru jocuri au chiar și taste suplimentare nealocate, destinate special pentru macrocomenzi.

Iluminare

Iluminarea de fundal vine standard pe aproape toate tastaturile de gaming, de la o singură culoare la RGB complet (16,8 milioane de culori). Tastaturile cu iluminare într-o singură culoare au opțiunea de a regla luminozitatea, dar nu multe altele. RGB complet, per tastă, oferă personalizare individuală a culorii tastei, precum și efecte.

Nu poți nega că o configurație completă arată mult mai impresionant cu iluminarea sincronizată pe toate dispozitivele. Dacă PC-ul și mouse-ul strălucesc în albastru, iar imaginea de fundal de pe desktop este albastră, vei dori o tastatură care să strălucească în albastru.

Acum că știi de ce este importantă o astfel de tastatură, trebuie să cunoști și câteva lucruri despre mouse.

De ce un mouse de gaming?

Față de un mouse obișnuit, cel de gamingare un senzor optic sau laser avansat care permite mișcări mai rapide sau mai precise și un anumit grad de personalizare a utilizatorului. Au adesea butoane suplimentare pentru degetul mare al jucătorului, ajustări rapide ale sensibilității și vitezei, cabluri foarte lungi sau chiar funcții exotice.

În plus, majoritatea vin cu o conexiune prin cablu. Acestea oferă de obicei un timp de răspuns mai rapid decât omologul lor fără fir, deși în zilele noastre este mai obișnuit ca niciodată să găsești variante wireless ale mouse-ului tău preferat cu fir.

Ce mai aștepți? Cumpără un kit de gaming și nu uita să adaugi în coș și un stick usb care nu trebuie să lipsească de pe biroul unui jucător.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.