Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO. A doua zi de proteste la Halmeu. Unii fermieri şi-au lăsat tractoarele în vamă

A doua zi de proteste la Halmeu. Fermierii continuă să protesteze astăzi în vama Halmeu, revoltaţi de importurile de cereale din Ucraina, care au dus la scăderea preţurilor cerealelor în România şi întreaga Europă. Unii fermieri şi-au lăsat tractoarele în apropierea vămii şi s-au întors astăzi să îşi continue protestul. La faţa locului sunt aproximativ 50 de protestatari.

Jandarmii sătmăreni, cu sprijinul colegilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca monitorizează activitățile de protest a transportatorilor și fermierilor din județul Satu Mare.
Jandarmii acționează pentru siguranța participanților, prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură antisocială, care ar putea tulbura desfășurarea în condiții de ordine și siguranță a acestei manifestații.
Măsurile necesare pentru gestionarea acestei acțiuni de protest au fost dispuse conform prevederilor Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice
Pentru ca manifestarea de protest să se desfășoare în condiții de siguranță, participanții sunt obligați:

– să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciții acestora sau organele de ordine;
– să nu introducă sau să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora;
– să se abțină de la acțiuni de natură a împiedica desfășurarea normală a adunărilor publice și să nu incite la asemenea acțiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
– să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfășoară, când au fost somați de către organizatori, împuterniciții acestora, organele de poliție sau jandarmerie;
– să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume și să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri.

Este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legătură cu adunarea publică organizată, să se infiltreze în rândul demonstranților, cu scopul de a tulbura normala desfășurare a acestora.

Fermierii au protestat şi joi. Mai multe informaţii găsiţi aici.

3 comentarii

  1. Ionuț Răspunde

    Adrian Cozma unde ii,că lui îi place să salveze aparențele…promisiuni deșarte!:)))

  2. Ionuț Răspunde

    Atârnătorii lui… șoferul Groza cu studiile terminate cu sârguință nu l-a dus pe deputatul care salvează planeta să dezbată problema, fotograful Vali Meda cel scos din aparatul bugetar al primăriei Păulești nu se cufurește cu niște poze artistice să îl scoată pe ,,gousfather,, Adrian Cozma la înaintare cu niste fotografii artistice care i-ar putea aduce câteva voturi !?

  3. Anonim Răspunde

    Ceva nu e bine , nu sunt live pe rețelele de socializare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.