Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

FOTO. “Copilul Înfiat de Dumnezeu”, Anton Varga, şi-a lansat cartea la Satu Mare

Tânărul Anton Varga, abandonat la naştere şi crescut prin casele de copii, și-a prezentat prima carte, “Copilul Înfiat de Dumnezeu”, astăzi, la Biblioteca Judeţeană. Cartea dezvăluie povestea lui de viață, care este una tulburătoare, trăită în casa de copii și momentul crucial în care a a evitat moartea şi a descoperit credința în Dumnezeu.

În timpul lansării de carte au luat cuvântul prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, Dariana Săsărman–Țou, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare, Mariana Dragoș, directorul general al DGASPC Satu Mare; dr. Felician Pop, scriitor și publicist; Dregan Gheorghe, pastor la Biserica Penticostală „Betania” și dr. Viorel Câmpean, istoric și scriitor. Rând pe rând au povestit despre prima lor întâlnire cu Anton Varga cât și despre cartea scrisă de el.

“Cartea lui Anton nu este una de literatură, nu este una de ficțiune, nu a trebuit să își pună la încercare fantezia ca noi ceilalți să intrăm în pielea personajelor noastre… Până acum la Satu Mare nu a apărut vreo carte scrisă de un tânăr care a ieșit din sistemul de protecție a copilului. […] Eu la Anton am admirat puterea lui de persuasiune, adică trebuie să fii un om cu o foarte puternică forță interioară, să bați la atâta uşi, din 10 poate 9 nu se deschid și tu să mai ai atâta putere să bați la a 11-a”, a spus Felician Pop.

Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, a ținut să îi adreseze și el câteva cuvinte tânărului scriitor.

“Pot să spun că ești un exemplu pentru mulți tineri care nu au avut o copilărie fericită. Este dovada puterii tale de luptă și de muncă. Continuă tot așa că faci bine, continuă să fii același om bun și un om bun față de oameni”, a spus Roca.

Anton Varga a împărtășit publicului momente din viața sa, inclusiv experiențele dureroase de la casa de copii și lupta sa împotriva gândurilor de sinucidere. El a vorbit și despre momentele luminoase, despre oamenii și prietenii care l-au ajutat să treacă peste momentele dificile și despre ajutorul constant primit de la Dumnezeu.

“Viața mea s-a schimbat pe șinele trenului de pe podul de fier… m-am interesat când vine trenul și m-am aruncat pe șinele de fier și am zis: «Aici îmi e de ajuns»”, a mărturisit Anton Varga. “Dar am simțit o forță foarte puternică care m-a luat de pe șinele trenului și m-a aruncat în parapet… Și am auzit o voce puternică care mi-a spus așa: «Anton, de astăzi am un plan măreț cu tine». Și de atunci am început să frecventez biserica”.

La finalul evenimentului, el a anunțat că va lansa o a doua carte, în care va dezvălui și mai multe aspecte ale vieții sale, atât pozitive, cât și negative. Cărțile sunt disponibile pentru achiziționare la prețul de 50 de lei, iar fondurile obținute vor fi donate Asociației Eliezer.

7 comentarii

  1. 🤢🤢🤢 Răspunde

    ,,,, și când văd în spectacolul ăsta regizat pe unii falși care s-au suit pe tot ce se poate și i-au exploatat pe toți care se puteau mă apucă scârba. Numai fostul de la DGASPC mai lipsește de acolo care s-a reorientat către spitale. Dormiți bine? Copilul ăsta naiv măcar încearcă să facă ceva cum poate și el. În locul vostru. Că dacă nu ar face vouă nici prin cap nu v-ar trece. Vreși dovadă? Până să facă el asta vouă v-a trecut prin cap??? Pe naiba. 🤮

  2. Cititor Răspunde

    Felicitări Biblioteci Județene pentru organizare.

  3. ICU gipsy Răspunde

    Dacă e înfiat de cine zice dânsu’ sarmanu prunc tot orfan e din moment ce moneda cu ‘mnyedzau e tocmai dovada ca e ficțiune. A scris și el propagandă pt cei săraci cu duhul bazdmeg.

  4. David Răspunde

    Îmi pare rău că trebuie să spun! Toți rromii,cu foarte mici excepții, sunt nespălați,put,miros a urina și a căcat ! Oare de ce ?

  5. Ion Răspunde

    Ce caută prefectul județului la lansarea asta de carte? Lectură “mai bine mai târziu decât niciodată” sau a început campania electorală?! Eu zic că face poze. Ia-ți măi mustaciosule pesedistii și mergeți la UDMR, că si-asa sunteți vasalii lor. Tot iobagi ați rămas. Tesek poroncioni.

  6. Anca So Răspunde

    O caută pe măta

    • 🤣🤣🤣 Răspunde

      Asta ca să te ajute că nici tu nu știi pe unde umblă? De fapt nici nu o cunoști? Hehe. 🤣🤣🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.