Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Poveste de succes. A lăsat străinătatea și a înființat o fermă de struți în Satu Mare

A fost plecat în străinătate, însă a revenit înapoi în România. Este povestea unui fermier care a reușit să-și facă acum o afacere de succes în județul Satu Mare.

După o experiență în agricultura din Danemarca și Germania, un tânăr a revenit acasă unde și-a construit propria afacere. Spune că nu totul e roz în străinătate, iar salariul câștigat cu greu peste hotare a lăsat mult de dorit. Așa că a devenit propriul șef în județul Satu Mare, unde a dezvoltat o afacere bazată pe struți, se arată într-un reportaj știrilekanald.ro. În prezent, Alex și iubita lui au un număr de 21 de struți la ferma lor din satul Dindești.

„Am fost 4 luni de zile în Danemarca, am lucrat la o fermă de porci. Și-apoi, după ceva timp, am plecat în Germania, la o fermă de vaci. Acolo eram mai mult pe tractor, dar lucram zi-lumină. Și salariul nu era pe măsură. Lucram de la 6 la 8 seara, sâmbăta, duminica”, a explicat Alex. Munca grea din Diaspora, spune tânărul, nu era răsplătită corespunzător. „Salariul de 1.000 de euro era foarte puțin și mi-am promis mie să revin acasă, în țara noastră. Am accesat un fond european, mi-am cumpărat utilaje și așa am început să fac agricultură”, a mai spus fermierul.

A devenit producător de cereale, dar și-a dat seama că drumul spre profit tot nu e simplu. Pentru a-și întreține familia, a căutat noi soluții pentru dezvoltarea afacerii. Așa a ajuns la struți. Cristina, iubita lui, muncește și ea în fermă și nu se sperie de greutăți.

„Am primit ideea cu brațele deschise, eram foarte entuziasmată, până în acel moment nu mai văzusem struți. Îmi sunt foarte dragi, la început n-a fost ușor, nu puteam să-i atingem, dar treptat s-au acomodat”, a spus Cristina, iubita lui Alex.

Cei 21 de struți nu sunt crescuți pentru ouă sau carne. Alex și Cristina se bazează pe vânzarea puilor către alte ferme și afaceri, iar planurile lor tind mereu spre alte idei de dezvoltare.

2 comentarii

  1. Vasy Răspunde

    In ce an a primit 1000 euro pe luna afara? Acu vreo 10 -15 ani ?

  2. Gigi Durul Răspunde

    Nu ai la cine vinde carnea de strutz….au mai incercat si altii….au nevoie de spatiu mare ,unde se usureaza si alte pasari calatoare si gata …s a luat gripa aviara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.