Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

FOTO. Rugăciune pentru Satu Mare! Toate cultele s-au rugat împreună pentru oraș

Primăria municipiului Satu Mare și Consiliul Local au organizat miercuri, 17 ianuarie 2024, cea de-a patra ediție a evenimentului ,,Rugăciune pentru Satu Mare”, un eveniment care aduce pentru al patrulea an consecutiv împreună oameni din confesiuni diferite care sunt uniți de același crez, aceeași dorință de a face din comunitatea noastră o lume mai bună.

În acest an, evenimentul a început cu programul oferit de Cvartetul FOURever format din instrumentiști ai Filarmonicii de Stat ,,Dinu Lipatti’’: Kovács Emőke – vioara 1; Mija Alina – vioara 2; Budean David – violă; Cătuna Dan – violoncel, solistă Papp Beata.

Cuvântul de deschidere a evenimentului i-a aparținut primarului municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

,,Trăim vremuri în care familia, școala și biserica sunt sub un permanent asediu. Asistăm la un atac la aceste valori, care sunt de fapt un atac la civilizația europeană, pentru că Europa a fost fondată pe valori creștine. O societate sănătoasă se clădește cu învățătorul, medicul, profesorul și preotul. În faţa atacurilor îndreptate asupra celor mai sacre valori, este datoria noastră să lăsăm deoparte diferenţele şi să ne unim forţele. Să ne rugăm împreună pentru orașul nostru, pentru toți sătmărenii. Pentru ca prin rugăciune, dar mai ales prin faptele noastre, să facem din orașul nostru locul unde să ne simțim Acasă! Suntem într-un an în care se va încerca dezbinarea noastră. Nu-mi fac iluzii cu privire la realizarea unității în politică, dar pe temele principale ar trebui să fim uniți. Să avem capacitatea, și vom cere lui Dumnezeu să ne dea înțelepciune, de a acționa cu toții pentru unitatea în credință. Această unitate poate pune în valoare orașul nostru. Mesajul Scripturii e azi mai actual decât oricând: Nu vă temeți! Oricât ar fi de negre vremurile, Lumina venită în lume de la Dumnezeu va împrăștia întunericul. Ura, dispretul și învrăjbirea să le înlocuim cu dialogul, toleranța și respectul față de persoana și credința celuilalt. Asemenea valori pot clădi o societate sănătoasă și pot ține o societate unită. Dar, această unitate, aceste valori nu se păstrează prin vorbe, e nevoie să muncim zi de zi.

Cu toții ne mândrim cu orașul nostru și spunem întregii lumi că am fost, suntem și vom fi un oraș iubit pentru multiculturalitatea sa. Am învățat arta de a trăi împreună, punând accentul pe ceea ce ne unește, nu pe ceea ce ne dezbină. Mai mult ca oricând, astăzi, sătmărenii au motive pentru a fi încrezători. Orașul nostru se află pe un drum bun, al creșterii și al refacerii, al modernizării și reafirmării mândriei și valorilor autentice ale comunității. Vom continua să lucrăm împreună pentru ceea ce contează cu adevărat și pentru vremurile ce ne așteaptă, este important să facem lucruri bune pentru sătmăreni! Aceasta e responsabilitatea noastră astăzi, a tuturor, oameni ai Bisericii, creștini, politicieni, de a lăsa o moștenire de care să nu ne fie rușine. Noi, sătmărenii scriem azi istoria! Sunt onorat că avem în cultele din Satu Mare un partener. Bisericile din orașul nostru fac atât de mult bine, departe de lumina reflectoarelor. De la creșele, grădinițele și școlile pe care le construim împreună, la clădirile de patrimoniu care își recapătă strălucirea, la operele de caritate și ajutorarea celor sărmani. Mulțumesc tuturor celor care veți rosti azi o rugăciune pentru Satu Mare și pentru sătmăreni. Vă mulțumesc tuturor celor care ați răspuns invitației noastre. Mulțumesc doamnei consilier Dohi-Trepszker Lilla pentru că a avut inițiativa organizării acestui eveniment și pentru întreaga implicare!”, a transmis primarul municipiului Kereskényi Gábor, înainte ca fiecare reprezentant al cultelor religioase să ia cuvântul.

S-au rugat pentru Satu Mare PS Schönberger Jenő episcop Episcopia Romano-Catolică, preotul Cristian Silaghi,  reprezentant al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, preotul Florin Fodoruț – vicar general al Eparhiei Greco-Catolice de Maramureș, preotul Rácz Ervin – director general al Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului, pastor Danciu Ioan din partea Bisericii Penticostale, pastorul Szabó Szilárd  din partea Bisericii Baptiste Maghiare, pastorul Bogdan Mândru – Biserica Creștină după Evanghelie Filadelfia Satu Mare, pastorul Mihai Micula – Biserica Baptistă Română, preotul Pálffy Anna Mária- Biserica Unitariană și preotul Illyés Sandor –Biserica Evanghelică.

Prin rugăciunea înălțată la Cer, reprezentanții cultelor religioase îi cer Bunului Dumnezeu binecuvântarea pentru orașul nostru și pentru toți locuitorii săi. Cea de-a patra ediție a evenimentului ,,Rugăciune pentru Satu Mare’’ s-a bucurat de participarea unui public numeros format din consilieri locali, parlamentari, reprezentanți ai instituțiilor publice din municipiu și ai ONG-urilor.

36 comentarii

  1. Lulu cel Mare Răspunde

    Are dreptate primarul, chiar dacă nu zice exact ce gândește și nu face exact ce și cum zice In plus, a reușit să îi convingă pe PSDisti că după ce câștigă câștigă primăria îl pune pe Roca viceprimar. La schimb, fluieră UDMR, joacă pesedistii. Așa am și eu un câine (îi zic eu câine dar e mai mult javră) . Fluier tare sare tare, fluier încet sare un pic sau nu sare dar îmi linge mâinile. Este foarte drăguț, săracul.

    • Gheorghe Răspunde

      Pe bine?V-ati adunat sa ce?….cică rugăciuni pentru satmar?Cine?…cultele împreună cu politicienii?!!O mai buna adunătură nici ca se putea.Cică o mana spală pe alta și amândouă spală obrazu.Nu ma miră nimic în aceste vremuri cel puțin bizare în care își dau mână politicienii și biserica și împreună subjuga masele de oameni mai abitir cum sug căpușele de pe bietele animale pana le lasă fără sânge,fără vlagă.Pai vouă chiar nu va este rușine obrazului sa vindeți asemenea gogoși populației?Nu va mai crede nimeni ca de când voi ati început sa va rugați(cică pentru noi)a început sa ne meargă tot mai rau,sa nu ne ajungă lefurile primite de la patroni pentru traiul zilnic,în lume scade prețul la gaze,combustibil,etc,etc iar la noi se mărește prețul la toate.Lumea a ieșit în strada de bine ce ne merge(datorită rugăciunilor voastre)sătmărenii au fugit în străinătate tinerii satmareni cauta de lucru și se mută în alte zone ale tarii unde găsesc de muncă și trăiesc muuult mai bine iar voi…..vă rugați!!!Pe bune?…dacă nu ați fi de plâns m-ar apuca râsul.Cum nu va crapă obrazul de rușine …dar pe voi nu va interesează ca pe voi nu va afectează aceste neajunsuri…..
      Nu vă mai rugați pentru noi,lasă că ne știm noi ruga ca noi știm la cine sa ne rugăm.La cât sunt cultele de invrajbite mici nu ma mir ca rezultatul rugăciunilor voastre este ZERO!!!Fiecare trage focul sub oala lui…..

  2. Joana De Arc Răspunde

    A sunat Evul Mediu. Își vrea orașul înapoi.

  3. 💩💩💩 Răspunde

    Gata,s-o gătat cu relele, de-amu om trăi ca-n vest! O ieșit poponauții de la toate incultele și s-o rugat, de-amu a fi lux!
    😂😂😂😂😂

    Vai de poola lor!

  4. satmarean Răspunde

    Babilonul Satmarului.

  5. Iuliu Răspunde

    Oameni astia nu stiu ca e un Dumnezeu O Credinta si Un Botez… Sf Ap Pavel scrie… Cei cu asa multe Religi Culte mi se pare ca sunt ca si Partidele Politice cam mincinoase… Oare Istoria ce zice unde e Adevarul… Adevarul acolo e unde e Sfintenie unde este sfintenie unde sunt Sfinti… Unde sunt Sfinti unde sunt Sfintele Moaste… Ar trebui sa urmam Credinta Sfintilor… Da multi nici nu cred in Sfinti ba nici nu Cred in Dumnezeu… Oare chiar rxista se fac Rugaciuni ca asta e Jobul lor bietul de om unde a ajuns… Bani si Functia ne mananca Viata da de Moarte nu vor scapa nici unul…

  6. 🙏 Răspunde

    Și io în traficul de dimineață mă rog..🙏..să nu te mai văd încă 4 ani

  7. B Răspunde

    Nu suntem de acord cu rugăciunea comuna a tuturor cultelor…Sa ne ferească Dumnezeu de astfel de adunari eretice…Oameni buni sa nu va lăsați înșelați de pacea si unirea care spun ei ca trebuie sa fie între culte…este o pace mârșava si vicleana ca sa-si atingă ei scopul de a da frâu liber puterii lui antihrist…ca sa înțelegeți mai bine inchipuiti-va ca adevărată Biserica(Ortodoxia) al cărei Cap este Hristos(Calea,Adevarul si Viata)este ca un arbore…ea este tulpina iar celelalte culte(erezii) sunt madulare care s-au desprins de Biserica si au crescut în voia lor…lucru îngăduit de Dumnezeu pentru marea lui iubire fata de oameni(atenție!!!…am spus ingaduit NU binecuvantat de Dumnezeu )pentru a avea posibilitatea de a se reintoarce la Adevar care dainuieste din vesnicie.Prima erezie a apărut cu marea schisma din 1054 cand s-au desprins catolicii de Biserica si dupa ei toate celelalte…daca nu credeți studiați oameni buni cărțile sfintilor parinti…cei trei stâlpi ai Ortodoxiei Vasile,Grigore si Ioan…Sf Grigore Palama,Sf Maxim Marturisitorul…

    • Joana de Arc Răspunde

      Ce **** mea am citit aici?

    • Sătana vă mănânce! Răspunde

      Și cine, mă rog, sunteți voi ăștia care nu sunteți de acord? Și cine ar trebui să fie curios că voi sunteți de acord sau nu sunteți de acord?!?
      Până una-alta, eu ce văd este un psihopat cu reprize schizofrenice care nu și-a luat tratamentul timp îndelungat!
      PS Când îi vorbești lui hristos ăsta al tău, îți și răspunde? Ce spune ,pastorul tău bor-ât?

      Vai de capul vostru cu prietenii ăștia imaginari ai voștri!! Câte sute de ani mai trebuie să vă suportăm?

      • Gheorghe Răspunde

        Mi-e mila de tine ca nu-l ai pe Dumnezeu. Nici nu vrei. Pe lângă ca ești prost mai și semnalizezi

        • Sătana vă mănânce! Răspunde

          Mi-e milă și mi-e silă de ăștia ca tine care încă cred în povești cu bau-bau!
          Voi semnalizați cât de dobitoace sunteți! Voi vă lăsați conduși de o mână de nemernici care profită la maxim de naivitatea și prostia voastră!
          Cum scrie la voi în cartea mare? “Fericiți sunt cei săraci cu duhul”? Păi voi sunteți cei mai fericiți conduși de un mult-prea-fericit! Găini cu IQ 60!

      • B Răspunde

        E bine ca știi totuși de satana…se pare ca te cam conduce la cum vorbești…alții nici cat tine nu stiu ca nu vor sa recunoască ca exista nici satana…cand vei fi în necaz de Il vei chema pe Hristos iti va răspunde și ție…sa iti amintești doar de El ca si El sa-si amintească de tine

        • Sătana vă mănânce! Răspunde

          Să nu-ți spun eu ce fac eu pe hristosul vostru și pe cei care vă povățuiesc!

  8. Nu!!! Răspunde

    Spune NU ecumenismului !!!

  9. Andreea Răspunde

    Este o poruncă a Domnului să nu tăcem când credința este în pericol. Deci, atunci când este vorba de credință, nu se poate spune: „Cine sunt eu: un preot, un conducător, un soldat, un fermier? Sau un om sărac? Nu am niciun cuvânt de spus sau îngrijorare în această chestiune. ’Vai! Pietrele vor striga și tu rămâi tăcut și nepăsător?”

    • Muresan Răspunde

      vă mândriți cu o asemenea împreună lucrare? Bine spune in Sfânta Scriptură ”Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.” (Matei XXIII,13)… LUPI în piei de OAIE..
      Exista o singură Biserica, Sfântă, Sobornicească și Apostolească, toate celelalte culte sunt eretice. Nu există mai multe biserici!! Nu pot exista mai multe adevăruri, ci doar unul singur.

      Vă rog frumos nu urmați acestora!! Documentați-vă, citiți, studiați sfintele Canoane și învățăturile si scrierile Sfintilor Părinți!! Citiți si vedeti ce poziție au avut sfinții față de acești eretici si urmați-i!! Nicidecum nu au acceptat o împreună rugaciune cu ereticii, ci din contră, au osândit asemenea fapte!

      CANONUL 10 apostolic (OSÂNDIREA COMUNIUNII CU CEI AFURISIŢI). Dacă cineva s-ar ruga, chiar şi în casă, împreună cu cel afurisit (scos din comuniune), acela să se afurisească.

      Canonul 45 Apostolic : Episcopul sau preotul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreuna cu ereticii, să se afurisească. Iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici, să se caterisească.

      CANONUL 46 apostolic (TAINELE ERETICILOR NU SUNT TAINE): Poruncim să se caterisească episcopul sau presbiterul care a primit (ca valid) botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Căci ce fel de împărtăşire(înţelegere) are Hristos cu Vcliar? Sau ce parte are credinciosul cu ne­credinciosul? (II Cor. 6,15).

      CANONUL 64 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU NECRESTINII ŞI ERETICII): Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se şi caterisească şi să se şi afurisească.
      CANONUL 32 Laodiceea (BINECUVÂNTAREA ERETICILOR NU E BINECUVÂNTARE): Nu se cuvine a primi binecuvântările ereticilor, care mai mult sunt ab­surdităţi decât binecuvântări.
      CANONUL 6 Laodiceea (ERETICII SĂ NU INTRE ÎN BISERICĂ):Nu este îngăduit ereticilor să intre în casa lui Dumnezeu dacă stăruie în eres.
      CANONUL 46 Nichifor Marturisitorul (BISERICILE ERETICILOR NU SUNT BISERICI): Vă sfătuim ca în bisericile luate în stăpânire de eretici să se intre ca în­tr-o casă simplă şi să se cânte numai din nevoie, aşezându-se cruce la mij­loc, iar în altar nici să nu se intre, nici să se tămâieze, nici să se săvâr­şească rugăciune, nici să nu se aprindă candele şi lumânare.

      CANONUL 33 Laodiceea (SE OPREŞTE RUGĂCIUNEA CU ERETICII ŞI SCHISMATICII): Nu se cuvine a ne ruga împreună cu ereticii sau cu schismaticii.

      • S Răspunde

        Esti drogat (dogmat) rau de tot dragule. Tu citezi din niste texte care demult nu sunt valabile. Aceste texte au fost facute ca sa te manipuleze. Singura diferenta reala intre religiile crestine este cine este seful , cine pune mana pe aur, restul sunt abureli.

        • Andrei Răspunde

          Dumnezeu nu se schimba când vrei tu sau cum vrei. Dumnezeu a fost este și va fi același. Se vede ca nu studiezi. Toți prostii ies la suprafata

          • rrr

            Dumnezeu este unul și este pentru toți. Indiferent cum îl numești. Tocmai de aceea este Dumnezeu. Că tu vrei să fie după placul tău e fix altă treabă. Numai gândește-te câți ghiauri sunt prin lume care nici nu vor să audă de creștinism și trăiesc fain frumos o viață după care mor și se duc la cele veșnice ca orice om de pe planată. Acceptă-l pe cel de lângă tine cu bune și cu rele, asta te învață creștinismul și nu propovădui ura după niște dogme și după niște concepte greu de verificat după milenii. Dacă în anul lui Dumnezeu 2023 tu împarți lumea după drept-credincioși și ghiauri înseamnă că tu încă trăiești mental pe vremea schismei din 1054. De fapt în toată treaba cel mai mult cred că te deranjează că anumite culte protestante s-au prezentat la eveniment cu preoți de sex feminin. Piei satana! Lasă tu rejudecățile acasă și numai comenta. Eventual du-te la popă duminica și cere ceva scutirea la dări că ai combătut fervent dujmanul, ca o oaie mândră din turmă.

      • Darwin Răspunde

        Te mânderști cu inepțiile tale anacronice deșertate pe aici? Vai de capul tău! Vezi că și curentul e de la Satana așa că repede taie cablul. Nu știu cum de accepți internetul!? Că și aia este lucrarea necuratului. Idiot ce ești.

  10. Ana Răspunde

    Este păstorul eretic? Atunci este un lup! Trebuie să fugi de el; nu vă lăsați înșelați să vă apropiați de el chiar dacă pare bun și blând. Fugi de comuniune și conversație cu el, așa cum ai fugi de un șarpe otrăvitor. “

  11. Cristina Răspunde

    Ereticilor…dușmanii lui Dumnezeu. Sf Nicolae v-ar lua la pumni nu cum la pălmuit pe Arie

    • Darwin Răspunde

      Deci cam atât despre toleranță. Și toate se petrece în Transilvania unde prima dată s-a decretat toleranța inertnică încă din anul 1568 – deci exact acum 456 ani! Atenție războiul religios de 30 de ani (1618-1648) ) încă nici nu era început atunci. Data viitoare când vă dați cu cărămida-n piept că ce de toleranți suntem noi aduceți-vă aminte de acest comentariu, bine? Vezi că dacă ești la ciclu să nu cumva să intri în biserică că popa zice că ești necurată. De ce vreți să vă întoarceți la niște lucruri care poate erau valabile acum 2000 de ani? Turmă proastă îndoctrinată pupătoare de cioante. Aia nu te deranjează????

  12. Marian Răspunde

    Alo BOR ?
    Nu se sesizează nimeni cu aceste rugăciuni în comun?
    Recorder nu veniți și la Satu Mare?
    Am vrea sa ii întrebați pe cei doi păstori la oi P. S Iustin și P. S Timotei cu permisiunea cui sunt aceste rugăciuni în comun, care sunt interzise de sfintele canoane?
    Nimeni nu mai respecta nimic.
    Ecumenismul cea mai mare erezie!
    Rușine BOR pentru aceste acțiuni neortodoxe
    Faceți de rușine biserica ortodoxa.

  13. Muresan Răspunde

    Nu va este deloc rușine să vă mândriți cu o asemenea împreună lucrare? Bine spune in Sfânta Scriptură ”Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.” (Matei XXIII,13)… LUPI în piei de OAIE..
    Exista o singură Biserica, Sfântă, Sobornicească și Apostolească, toate celelalte culte sunt eretice. Nu există mai multe biserici!! Nu pot exista mai multe adevăruri, ci doar unul singur.

    Vă rog frumos nu urmați acestora!! Documentați-vă, citiți, studiați sfintele Canoane și învățăturile si scrierile Sfintilor Părinți!! Citiți si vedeti ce poziție au avut sfinții față de acești eretici si urmați-i!! Nicidecum nu au acceptat o împreună rugaciune cu ereticii, ci din contră, au osândit asemenea fapte!

    CANONUL 10 apostolic (OSÂNDIREA COMUNIUNII CU CEI AFURISIŢI). Dacă cineva s-ar ruga, chiar şi în casă, împreună cu cel afurisit (scos din comuniune), acela să se afurisească.

    Canonul 45 Apostolic : Episcopul sau preotul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreuna cu ereticii, să se afurisească. Iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici, să se caterisească.

    CANONUL 46 apostolic (TAINELE ERETICILOR NU SUNT TAINE): Poruncim să se caterisească episcopul sau presbiterul care a primit (ca valid) botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Căci ce fel de împărtăşire(înţelegere) are Hristos cu Vcliar? Sau ce parte are credinciosul cu ne­credinciosul? (II Cor. 6,15).

    CANONUL 64 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU NECRESTINII ŞI ERETICII): Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se şi caterisească şi să se şi afurisească.
    CANONUL 32 Laodiceea (BINECUVÂNTAREA ERETICILOR NU E BINECUVÂNTARE): Nu se cuvine a primi binecuvântările ereticilor, care mai mult sunt ab­surdităţi decât binecuvântări.
    CANONUL 6 Laodiceea (ERETICII SĂ NU INTRE ÎN BISERICĂ):Nu este îngăduit ereticilor să intre în casa lui Dumnezeu dacă stăruie în eres.
    CANONUL 46 Nichifor Marturisitorul (BISERICILE ERETICILOR NU SUNT BISERICI): Vă sfătuim ca în bisericile luate în stăpânire de eretici să se intre ca în­tr-o casă simplă şi să se cânte numai din nevoie, aşezându-se cruce la mij­loc, iar în altar nici să nu se intre, nici să se tămâieze, nici să se săvâr­şească rugăciune, nici să nu se aprindă candele şi lumânare.

    CANONUL 33 Laodiceea (SE OPREŞTE RUGĂCIUNEA CU ERETICII ŞI SCHISMATICII): Nu se cuvine a ne ruga împreună cu ereticii sau cu schismaticii.

  14. Marius Buga Răspunde

    preoții ortodocsi sunt la comanda lui Mircea Govor. Rușine!

  15. B Răspunde

    Sa ne ferească Dumnezeu de astfel de adunari eretice…Oameni buni sa nu va lăsați înșelați de pacea si unirea care spun ei ca trebuie sa fie între culte…este o pace mârșava si vicleana ca sa-si atingă ei scopul de a da frâu liber puterii lui antihrist…ca sa înțelegeți mai bine inchipuiti-va ca adevărată Biserica(Ortodoxia) al cărei Cap este Hristos(Calea,Adevarul si Viata)este ca un arbore…ea este tulpina iar celelalte culte(erezii) sunt madulare care s-au desprins de Biserica si au crescut în voia lor…lucru îngăduit de Dumnezeu pentru marea lui iubire fata de oameni(atenție!!!…am spus ingaduit NU binecuvantat de Dumnezeu )pentru a avea posibilitatea de a se reintoarce la Adevar care dainuieste din vesnicie.Prima erezie a apărut cu marea schisma din 1054 cand s-au desprins catolicii de Biserica si dupa ei toate celelalte…dar acum se pare ca a intrat masoneria si in ortodoxie si vor sa o distrugă, dar sa știți ca mai sunt preoti marturisitori care nu au acceptat jocul lor…bine zic sfintii parinti ca în vremurile din urma vom merge nu stiu cate sate ca sa găsim un preot care mai slujește o liturghie curata…daca nu credeți studiați oameni buni cărțile sfintilor parinti…cei trei stâlpi ai Ortodoxiei Vasile,Grigore si Ioan…Sf Grigore Palama,Sf Maxim Marturisitorul…spuneti NU ecumenismului spuneti NU unirii tuturor religiilor

    • bleah Răspunde

      Altul spalat definitiv pe creier. Apoi dragule tu daca vei fi bolnav sa te duci la popa si nu la spital. Te rog frumos. Ca cine pe mana carui medic satanist eretic incapi. Mai bine du-te la creatorul tau. Dar grabnic.

      • B Răspunde

        Creatorul meu nu e si Creatorul tău oare?…ca mintea ti-e inrobita de puterea vrăjmașului se vede…daca te-ai dus la medic și nu te-ai vindecat ia încearcă si la popa sa vezi diferenta

        • bleah Răspunde

          Asta nu-ți dă dreptul să sari la beregata semenilor tăi după niște concepte ale unei asociații vănătorești-pescărești fondat mai bine de acum 2000 de ani și puse pe hârtie 400 de ani ani mai târziu după povești transmise pe cale orală. E ca și cum ne-am apuca să scriem acum după ce cântă barzii la focurile de seară despre cuma fost pe vremea incviziției. Pentru că tu acum asta faci. Nimeni nu îți dă dreptul, nici un citat din nici o carte oricât de sfântă o fi să separi lumea în drept-credincioși și în eretici după bunul tău plac. Nu ești cu nimic mai altfel decât fundamentaliștii musulmani. Numai decorul este schimbat și ai metoda puțin mai europene. Noroc că sunteți mai puțini că niciodată, dar reține niciodată nu trecutul ne este viitorul. De aia se predă la istorie că acolo îi este locul. Și ca să nu repetăm greșelile făcute în trecut. Greșeli cum faci tu.

          • B

            Adevarul nu are nici o treaba cu minciuna asa cum nici dreptcredinciosii nu au nici o treaba cu ereticii…e ca și cum ai vrea sa amesteci apa cu uleiul…si nu le sare nimeni la beregata ci se trage un semnal de alarma ca nu e bine ce fac…cine are urechi de auzit sa audă…

        • @B Răspunde

          @B, nu știu cine este creatorul tău dar aia e sigur că niște piese de schimb au fost uitate pe dinafară pe linia de asamblare. Te rog frumos lasă tu tiradele astea unde le este locul. De aia s-a făcut separația aia a puterilor în stat că unele lucruri după o vreme devin anacronice. Cum ești și tu cu poveștile tale nemuritoare. Amin.

          • B

            Informeaza-te mai bine înainte de a vorbi…daca vorbești vorbește bine daca nu lasa pe altul care știe…hai ca nu mai am timp de pierdut

          • @B

            Deja ești prea penibil. A doua zi la rând postezi la 2 noaptea. Cred că oamenii sunt lă muriți pe persoana ta. Nici nu mă interesează cea ai mai deșertat aici. Ți mai zici că nu ai timp de pierdut. Ești ceva paznic de noapte plictisit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.