Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTO/VIDEO. Protest în municipiul Satu Mare. Zeci de persoane în fața Prefecturii

Românii protestează în municipiul Satu Mare. Zeci de persoane s-au adunat, miercuri dimineața, 10 ianuarie, în fața Instituției Prefectului. Motivul protestului este cea de-a treia amânare a plății indemnizațiilor conform Legii 154/2021, destinate urmașilor românilor expulzați în 1940.

În cadrul protestului, participanții vor depune un memoriu-protest în speranța că autoritățile vor lua măsurile necesare pentru a remedia situația și pentru a asigura respectarea drepturilor stipulate în Legea 154/2021. Oamenii s-au prezentat în fața Prefecturii cu vuvuzele și pancarte: ,,Stop discriminării”, ,,Nu mai vrem minciuni” sau ,,Guvernul umilește românii”, sunt doar câteva dintre mesajele afișate de protestatari.

După protest, oamenii s-au întâlnit cu prefectul județului Satu Mare, Radu Roca.

Guvernanții nesimțiți s-au bazat mereu pe tăcerea noastră, la fel și parlamentarii care au votat împotriva acordării din ianuarie 2024 de indemnizații și pentru urmașii românilor persecutați etnic. […] Ne vom aduna toți urmașii românilor care s-au jertfit  pentru păstrarea identității noastre naționale și ne vom cere drepturile până când le vom primi. Nu vă mai suportăm trădările”, este mesajul transmis de Asociația Județeană Satu Mare a Românilor Refugiați, Expulzați și Deportați în Urma Dictatului de la Viena din 30 august 1940.

 

 

14 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Unde e Ciută?

  2. Costel Răspunde

    Lancea lui Horea, sus! Bravo, organizatorii , mai ales la doamna Ciută, spaima UDMR-ului și nu numai. De ce nu dă banii guvernul?

    • carcotas Răspunde

      Cu ce e vinovat statul ca bunicii acestor oameni au avut de suferit? Cultivam o atitudine de popor milog. Putina demnitate nu ar strica. Sprijiniti natalitatea si cresterea copiilor ca vom pieri dand ajutoare cui nu le merita, alaturi de pensii speciale.

  3. NH Răspunde

    La alegerii votați din nou PSD, PNL, AUR, SOS și vă adunați din nou.

  4. 😝 Răspunde

    V-ați întâlnit cu rouka. Ați pierdut vremea, mai bine mergeați la o crâșmă, era mai cu folos.

  5. 1234 Răspunde

    Au fost repatriati nu expulzati in anul 1940.. Au fost expulzati in 1920.

  6. Varu Răspunde

    Dacă legea spune că au dreptul și urmașii asta este,o să muncim ca proștii pentru urmașii veteranilor de război, magistrați, polițiști, handicapați parlamentari etc.

  7. Varu Răspunde

    Generalii din armată și poliție au pensii speciale,oare ce au făcut să merite banii ăștia?

    • Damian Răspunde

      O învățat când o trebuit , nu o băut cerneala ca și dumneata.

      • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

        Asta a vrut să fie gluma zilei. Hai să povățuim despre generalii specialiști în izmene și cazarmament, bine? Dau și nume sau poate știi și tu. Ar fi bine să ai dreptate. Ăștia care au participat nu-și dau seama cât de fraieri sunt la acest moment. Sau poate nu-i interesează. Că majoritatea celor de acolo vorba lui @Varu cam sunt beneficiari de speciale. Așa că te rog frumos și nu fă atâta gălăgie.

      • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

        Adică sunt acolo câteva persoane simpl, naive care își cer drepturile stabilitae de lege și restul sunt manipulatori, gălăgioși de serviciu. Fac ce au făcut toată viața că numai asta știu să facă. Așa că mai bine lasă-ne cu teoriile tale. I-auzi tu acolo, învațat la ăștia???

  8. Catalin Răspunde

    Să ajungă nepoții să ceară bani pentru ceea ce li s-a întâmplat bunicilor. Incredibil cat de milogi pot fi unii. Însă in țara unde Ciolacu primește indemnizație pentru “rol determinant la Revoluție” de ce n-ar cere și acești milogi pentru ceea ce s-a întâmplat în Ardealul de Nord în 1940. Poporul ăsta e bolnav sufletește, numai milogi și profitori. Nu cred să mai existe în Europa un asemenea popor bolnav fără șira spinării.

  9. Varu Răspunde

    Damian! ești un prost sau o proastă,nu cred că ai fost prea mult la școală,noi cei care am făcut o școală tehnică nu avem dreptul la o viață normală?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.