Ultima actualizare: ieri, 19:05
Locale

FOTOGALERIE. S-a deschis oficial pârtia de schi de la Luna Șes. Programul și tarifele

S-a deschis oficial pârtia de schi de la Luna Șes. Marea deschidere a avut loc duminică dimineața, 21 ianuarie, la ora 10.00, iar iubitorii sporturilor de iarnă sunt invitați să se bucure de experiența primelor coborâri pe această nouă bijuterie alpină.    

Au fost afișate și tarifele: prețul unui skipass de o zi este de 135 de lei pentru adulți, iar tariful poate să ajungă până la 575 de lei pentru un skipass de șapte zile. De asemenea, prețul unui skipass de trei ore este 60 de lei, iar pentru cinci ore veți plăti 80 de lei. Totodată, o urcare plus coborâre costă 30 de lei pentru adulți, respectiv 20 de lei pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani. Pârtia de la Luna Șes va fi deschisă pentru toți pasionații de schi, zilnic, între orele 09:00 – 16:00. Important de menționat că astăzi, duminică, 21 ianuarie, în ziua deschiderii oficiale, nu se percep tarife!

Pârtia Luna Șes este clasificată ca având un grad de dificultate medie (simbol roșu) și este destinată schiorilor cu competențe medii și avansate de schi alpin. Are o pantă medie de 23%, lungimea este de 2.100 metri, lățimea are aproximativ 50 de metri și se întinde pe o suprafață de 9,5 hectare. Pentru a oferi o experiență unică, pârtia beneficiază de un telescaun modern, iluminare nocturnă și un sistem avansat de pregătire a zăpezii artificiale, care va asigura condiții optime de schi pe tot parcursul sezonului. Telescaunul are o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră.

Stațiunea de Schi Luna Șes este situată pe pantele vestice ale Munților Gutâi, la poalele Vârfului Pietroasa (1.200 m) și pe cursul superior al pârâului Talna Mare, la 8,5 km de orașul Negrești-Oaș, în una dintre cele mai pitorești zone ale României – “Țara Oașului”. Accesul spre pârtie se face din dreptul stației de carburanți Petrom de la intrarea în orașul Negrești-Oaș, pe un drum asfaltat marcat cu panouri care indică traseul până la parcarea care deservește instalația de telescaun de la baza pârtiei.

Consiliul Județean Satu Mare a investit resurse importante prin diferite programe de dezvoltare pentru amenajarea pârtiei, montarea telescaunului, realizarea instalației de zăpadă artificială, modernizarea drumului de acces spre baza pârtiei, alimentarea cu energie electrică și apă potabilă a zonei turistice, realizarea lacului de acumulare, a rezervorului de apă și a stației de tratare a apei. De asemenea, au fost instalate grupuri sanitare, a fost achiziționată o mașină de bătut zăpada și au fost construite un punct de prim ajutor și o bază Salvamont.

Finanțarea lucrărilor, în valoare totală de 71.678.934 lei, a fost asigurată din bugetul de stat, fonduri PHARE, Programul Național de Dezvoltare Locală, precum și din bugetul Județului Satu Mare și bugetul orașului Negrești-Oaș. În luna decembrie 2023, Consiliul Județean Satu Mare a predat întreaga investiție spre administrare Consiliului Local Negrești-Oaș.

30 comentarii

  1. Iulian Câcău Răspunde

    Feliciitari Adrian Cozma!

  2. Doar atât Răspunde

    Wow! Propun schimbarea calendarului oficial. Să fie așa anii numerotați cu înainte de LȘ și după LȘ. Ce ziceți? Eveniment galactic, ce mai!

  3. Satmarean Răspunde

    Perseverenta a dat roade. Felicitari celor care s-au ocupat de lucrare.

  4. sheps Răspunde

    Îmi spuneți și mie ce s-a băgat acolo????

  5. Beny Kira Răspunde

    Inca o reusita a PNL

  6. SRI Răspunde

    Văleu numai speciali..💩..securiști pensionați..🏧..Govor și Ciocan mai lipsesc și e gata că.c..tul..🤣😅 Rușine viermilor

  7. Dr Romeo Pop Răspunde

    Felicitari conducerii PNL Satu Mare!

  8. c-block Răspunde

    Mai ramane sa ne explici care a fost rolul #peneleului. Aud ceva?

  9. cici Răspunde

    Luati cu lamaie

    Toplița – 55,5 lei pe zi/km (1,8 km de pârtie, abonament de 100 de lei)

    Arena Platoș – 40 lei pe zi/km (3,5 km de pârtie, abonament de 140 de lei)

    Mărișel – 36,66 lei pe zi/km (4,5 km de pârtie, abonament de 165 de lei)

    Predeal – 32,8 lei pe zi/km (7 km de pârtie, abonament de 230 de lei)

    Azuga – 22,37 de lei pe zi /km (7,15 km de pârtie, abonament de 160 de lei)

    Cavnic – 19,4 lei pe zi/km (7,2 km de pârtie, abonament de 140 de lei)

    Domeniul Schiabil Transalpina – 15,78 lei pe zi/km (9,5 km de pârtie, abonament de 150 de lei)

    Borșa – 15,62 lei pe zi/km (6,4 km de pârtie, abonament de 100 de lei)

    Sinaia – 9,2 lei pe zi/km (25 km de pârtie, abonament de 230 de lei)

    Poiana Brașov – 6,93 lei pe zi/km (24,5 km de pârtie, abonament de 170 de lei)

    Straja – 4,23 lei pe zi/km (26 km de pârtie, abonament de 110 lei)

  10. Mihaita Piticu' Răspunde

    Scump ba…..Cine draqu isi permite din salariile astea din SM. Mai scump ca la Cavnic

    • cici Răspunde

      Pai explica-le la incuiati, mai ales ca pa langa asta mai merge o apa, o maslina(ceai, vin fiert, etc.). Ca nu te duci cu slana si palinca in punga la ski.

  11. Satmarean Răspunde

    Foarte scump !!!.

    De aceea a durat atât deschiderea ei ???

  12. Ionuț Răspunde

    Bine bine am înțeles faptul că datorită implicării lui Adrian Cozma s-a finalizat pârtia,dar nu îl văd la tăiat panglica,deși el este maestru la inaugurări, drept urmare nu a contribuit cu nimic la acest proiect,nu este nimeni din PNL prezent doar PSD & UDMR, viitoarea coaliție câștigătoare!?.

  13. S Răspunde

    Din pacate partea de jos este la doar 660m, nu va fi zapada doar cateva saptamani. In comparatie partea de jos la Cavnic este la 1000 de metri atitudine. Nimeni nu vrea sa schieze in noroi.

  14. Militia Răspunde

    Nu a fost schioru sef Iohanis la deschiderea oficiala?

  15. 🦁 Răspunde

    Pe Bizu la declarații , marele director!!! Ia bani de 3 ani măgarul !!! Magarule zi și tu 2 cuvinte în deschidere!!! Măgar

  16. Tabu Răspunde

    Super , e aproape.

  17. Varu Răspunde

    Când sa început pârtia Adrian Cosma era copil

  18. 1234 Răspunde

    Ce bine ca toata lumea poate sa faca comentari. Dece nu se fac comentari la avertismele de hidrologie . Sa iasa lumea sa verifice canalale de scurgeri a apelor fluviale. Toti sunt destepti la comentari.

    • bigbrother Răspunde

      Iar tu ești un posibil comentator fără școală, fără vocabular, prost și frustrat. Tu înțelegi ce ai scris acolo? Nu de alta dar ai scris vreo două tâmpenii în cele două rânduri că mă încearcă o întrebare oare măcar grădinița ai absolvit-o pe bune sau și pe aia ai vizitat-o pe sărite? Mai scrie te rog ca să ne descrețești frunțile.

  19. ion Răspunde

    nu l am vazut pe pataki in poze,,,,

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Ultima poză, bine înfofolit coboară de pe chestia urcătoare împreună cu Fedorca. Și împrejmuiți pe cele două laturi de doi de la Salvamont pentru orice siguranță. Bineînțeles în ghete. Probabil nu a dorit să distrugă stratul de zăpadă nivelat pentru schiori cu propria greutate.😵😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.