Ultima actualizare: azi, 19:39

Locale

Hotelul Sport din Satu Mare necesită o investiţie de 24 milioane de lei. Cum va fi reabilitat

Hotelul Sport din Satu Mare necesită o investiţie de 24 milioane de lei. Consilierii locali din Satu Mare au aprobat în şedinţa de astăzi reabilitarea Hotelului Sport, clădire care a fost lăsată în paragină ani de zile.

Prin votul favorabil al celor 22 de consilieri locali a fost aprobată Documentația de Avizare a Lucrărilor de Investiții și indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea clădirii. Autoritățile estimează că vor fi necesari peste 24 de milioane de lei pentru a aduce la zi clădirea de pe strada Mileniului. Clădirea are o arie desfăşurată de 1.780 de metri pătrați.

Printre lucrările propuse se numără și construirea unui etaj suplimentar, cu un acoperiș în stil terasă, pentru a integra panouri fotovoltaice și a asigura eficientizarea energetică a clădirii.

“Scopul principal al investiției este reabilitarea completă a clădirii, inclusiv construirea unui etaj suplimentar, cu acoperiș terasa pentru asigurarea volumelor necesare încăperilor de la etajul 3 și mai ales pentru amplasarea eficientă a celulelor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. Clădirea va îndeplini in continuare funcția de hotel, destinată în principal cazării delegațiilor sportive”,  se arată în raport.

Proiectul include, de asemenea, măsuri de eficientizare energetică precum termoizolarea fațadelor cu 20 cm vată bazaltică, montarea unui sistem de umbrire externă și modernizarea sistemului de iluminat cu corpuri LED. Utilizarea surselor regenerabile de energie, cum ar fi panourile fotovoltaice, va contribui la transformarea Hotelului Sport într-o clădire eco-friendly.

Destinația Hotelului Sport va rămâne neschimbată, fiind menit să găzduiască delegațiile sportive care ajung în Satu Mare. Investiția vizează reabilitarea completă a clădirii, cu termoizolare a fațadelor, schimbarea tâmplăriei, modernizarea sistemului de iluminat și utilizarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică.

16 comentarii

  1. Aspi Rina Răspunde

    Cu 25 de milioane garantat faci o cladire noua,moderna si sigura !!

  2. Mihai Răspunde

    24 milioane , adica aproape 5 mil euro ? Nici hotelul Dacia nu necesita asemenea investitie. E vorba despre o cladire de 5 ori mai mica. De unde provin banii ?

  3. Ph Răspunde

    Kakademia partium are nevoie de cazare de lux, iar constructorii (ști voi, amărâții aia care au multe contracte cu statul) să mai arunce cu comisioane către amărâții ăia care luptă pt mafie, pardon, patrie?
    De fapt raportul nu este complet, se va face tunel către hotel Dacia și altul către Aquastar si kakademie, de aceea aceste sume. Ce noroc pe noi că am votat așa vizionari, vor duce orașul pe culmi industrializate forțate, pardon, tehnologice. Nu știu unde îmi stă mintea. Cred că mă cuprinde o emoție atât de puternică, gândindu-mă ce oraș lăsăm copiilor noștri. Beeeeeton! Crăpat maxim, dar nu contează asta, contează că se face.

  4. Gheo Răspunde

    Și încă două pe lângă în altă parte.

  5. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Nu credeți când s-au făcut calculele cineva a cam apăsat pixul prea puternic?

  6. Ion Răspunde

    Speram ca va fi respectata incadrarea corecta in zona (fara monstri care sa deranjeze vecinii si ambianta zonei), precum si respectarea incarcaturii istorice a cladirii (pastrat ce are valoare). Avand in vedere interventiile mentionate, este 100% posibil. Si ar putea rezulta o treaba bine facuta. Sa vedem…

  7. Vizionaru Răspunde

    In câți ani o sa se recupereze investiția, exista un studiu de fezabilitate,doar sunt bani publici?In 200? Bani aruncați ( furați) viziuni de rahat! Baravo Gaborică!Cate nu puteai sa faci pt. oraș din banii ăștia,dar tu preferi sa-i furi pt. tine și UDMR via Tarr Beton!

  8. 🤒🤒🤒 Răspunde

    VA FI DAT ȘI ACESTA BOZGORILOR CA DE ALTFEL TOATE CLĂDIRILE DE PATRIMONIU!!!! MARI GUNOAIE ORDINARE BOZGORI ĂȘTIA!!!

  9. Valahu Răspunde

    Eu votez Gaborel expert in furtisaguri si bun bautor de borotel!

  10. Cozma Răspunde

    Cui nu-i place viața și ce se întâmplă la Satu Mare e liber sț emigreze. Valabil ptr. toate națiile

  11. Satmarean 1 Răspunde

    @kozma. Numa cine-i orb sau rau intentionat nu vede.

    • kozma Răspunde

      Mai discutăm peste un an-doi când aceste minunate ctitorii vor da examenul de calitate. Multe chiar nu știu cum au putut fi recepționate. Dintre toate cel mai curios sunt de urcușul făcut pentru bicicliști lângă palatul administrativ și cum va fi legat de pasarelă. În rest constat că porți ochelari de cal. Tu știi că Oradea a făcut 5 pasaje subterane ca să scoată subteran circulația din zonele nevralgice și pietonii să poată circula deasupra, toate astea într-un an și jumătate iar noi ne căcăim la propriu cu bășina asta de pasarelă pietonală? Atenție, acele 5 pasaje au fost predate toate la termen și deja date în folosință! Așa că te rog explică-mi ce trebuie să văd. Gurile de canal de pluvial dintre care nici una, nici din greșeală nu a fost adusă la nivel (peste tot vezi asta în oraș)? Sau marea reabilitare de carosabil făcută anapoda în zona Uzinei că au asfaltat dar nimeni nu a umblat să repare vechea rețea de infrastructură degradată subternă? Așa este, sunt răuvoitor și nu văd. Nu-i bai când se va sparge foarte curând acel asfalt proaspăt turnat tu sigur vei sughița că te voi pomeni. E chiar așa de greu să faci ceva cap coadă și să te organizezi? Armata aia de oameni din primărie ce face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.