Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Magazin din Satu Mare, amendat cu 10.000 lei de DSVSA. 87 de controale, într-o săptămână

DSVSA Satu Mare a făcut publice rezultatele controalelor inspectorilor, în perioada 19 .01.2024 – 26.01.2024, în domeniul controlului oficial al siguranței alimentare.

În urma acestor controale, într-o singură săptămână, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale din care: o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei, un magazin alimentar din localitatea Satu Mare, pentru comercializarea produselor alimentare, neetichetate potrivit legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și trei avertismente pentru trei producători particulari de produse lactate și de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare  – pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor  aduse în piață, pentru comercializare.

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 87 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală  și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, cu respectarea și realizarea programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.

 

 

 

6 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Buun, undeva în Europa pe dreapta un agent economic no name a fost sancționat. Îmi explicați și mie ce informație UTILĂ conține acest articol??? 😵

  2. Norik Răspunde

    Pai nu te-ai prins este Super Market Super Aliment al bozgoriosagului.🤣

  3. vasile belbe Răspunde

    Unicarm

  4. davilan Răspunde

    Unicarm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.