Ultima actualizare: azi, 16:48

Locale

Jozsef, eroul zilei pentru un sătmărean care și-a pierdut portofelul: „Un exemplu pentru mulți”

Într-un oraș mic precum Satu Mare, gesturile de onestitate și bunătate rămân adesea în centrul atenției, remarcându-se în comunitate. Recent, o poveste cu adevărat inspirațională a avut loc în oraș. Unui sătmărean i s-a schimbat ziua complet atunci când și-a pierdut portofelul conținând nu doar bani, ci și acte personale esențiale. Îngrijorat, proprietarul portofelului a avut norocul să întâlnească un adevărat erou local: Gecse Jozsef.

Gecse Jozsef a găsit portofelul pierdut și, departe de a trece nepăsător pe lângă el, a decis să facă un gest care l-a impresionat pe cel care și-a pierdut portofelul. După ce a verificat conținutul portofelului și a descoperit actele și suma de bani, Jozsef s-a hotărât să-l returneze proprietarului său.

Cu toată sinceritatea, bărbatul care a găsit portofelul nu a căutat recompensă sau aplauze, ci a considerat că este datoria sa morală să ajute un concetățean în nevoie. Cu toate acestea, drumurile celor doi nu s-au oprit aici. Conștient de impactul rețelelor sociale în lumea de astăzi, Jozsef a pornit într-o misiune virtuală pentru a-l găsi pe proprietarul portofelului.

Prin intermediul platformei Facebook, Jozsef a căutat și a găsit profilul bărbatului căruia îi aparținea portofelul. Bărbatul care și-a pierdut portofelul a fost atât de recunoscător pentru gestul nobil al lui Jozsef încât a simțit nevoia să împărtășească această experiență cu toată lumea.

„Un exemplu pentru mulți oameni. Mi-am pierdut portmoneul cu toate actele personale și cu o sumă modestă… ca pe urmă să sesizez pierderea lui abia când am ajuns acasă. Acest om m-a căutat pe site-ul de socializare pentru a mi-l da inapoi fără să lipsească nimic din el, fără a accepta nici o recompensă. Vreau să îi mulțumesc încă odată și să dau un exemplu pentru toată lumea”, a scris Carol V. pe Facebook.

8 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Domnul Jozsef avea obligația mai întâi legală și pe urmă una morală să returneze bunurile omului, așa că nu-i nimic ieșit din comun.Asta este o stare de normalitate.

    • Damian Răspunde

      Adevăr vorbești

      • Anonim Răspunde

        Vad ca in ziua de azi oamenii sunt foarte rautaciosi! Nu conteaza mai exact din ce cauza a returnat portmoneul, conteaza ca a returnat!

    • 🤔 Opa! 🤔 Răspunde

      Dar in țara ta, de lumea a 3-a este ceva ieșit din comun! Așa că, jos cu pălăria dl. Gecse

    • Wow Răspunde

      Greșit. Nimeni nu se proclamă de la sine putere polițist. Avea obligația să anunțe cea mai apropiată secție de poliție, să predea bunurile găsite și restul e treaba polițiștilor că găsesc ori ba proprietarul de drept. Nu că umblă el în timpul liber după altul care și-a pierdut portofelul. Treaba e cu două tăișuri. Nu de alta dar eu sunt pățit. Am găsit un portofel și mi-am dat seama care e amețitul din buzunarul căruia i-a căzut. Am alergat după el dar prăpăditul a făcut scandal drept mulțumire că am luat din banii săi. Nu erau oricum mulți bani mai mult era că trebuia să-și refacă actele. Nimic mai neadevărat. Așa că dacă mai găsesc eu mă voi duce la prima secție și nu-mi pierd timpul cu aflarea proprietarului. Sau mă fac că nu am observat.

      • Sâcă Răspunde

        In primul rând este , cum spune LEGEA…dar oamenii reacționează de multe ori din instinct ,pentru că nu știi cum reaționează pierzătorul, pentru că până la oficierea găsirii ( poate trece prin n* mâini și golit ) după care apari tu ca om cu bun simț , cauți proprietarul și poate sau nu i-ți iai plăcinta …De aceea varianta cu poliția este cea mai logică și corectă Chiar dacă plictisesc , vă spun pățania mea ..Circulam pe str Cerbului, acum cățiva ani buni ( vreo 17 )aproape de zona cu stadionul UNIO și cart. din zonă. ..In fața mea unui motociclist îi cade portofelul exact pe axa drumului . .Un negricios din zonă a observat și a vrut să-l ia dar am ajuns eu și l-am cules , fără să cobor din mașină.. Am ajuns in stația de taxi , si văzând că omul este cond.auto are nevoie de acte (în primul rând) l-am investigat ,sincer era ful cu de toate ..am căutat nr. tel ., l-am sunat , a venit și bineînțeles .. s-a bucurat și mi-a mulțumit..

        • Wow Răspunde

          Eu nu fac pe polițistul amator pentru nimeni. Fiecare e major si vaccinat contra rubeolei/rujeolei etc., drept concluzie nu are decât să-și protejeze bunurile personale. Când mi-au spart mașina în parcarea de la Kaufland unde este și cameră de supraveghere peste 6 ani am primit o fițuică format A5 de la poliție că s-a clasat cu autor necunoscut. Paguba era nesemnificativă dar deranjul a fost mai mare plus a trebuit să-mi refac toate actele. Așa că …. mi se fâlfâie de atunci de ceilalți. Refuz să cred că nu a văzut nimeni ziua în amiaza mare în parcare nimic.

    • Cora Denzl Simona Răspunde

      Dacă făcea un opincar din țară oașului dădeai pensie privată ….. vărule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.