Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Mai multe școli din Satu Mare funcționează fără autorizație ISU. Prefectul cere explicații

Mai multe școli din Satu Mare funcționează, de ani de zile, fără autorizație de securitate la incendiu. Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, a cerut explicații în acest sens, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural. 

Legat de raportul semestrial privind siguranța în școlile din județul Satu Mare, în cadrul Planul Teritorial Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară (PTCA) prefectul Radu Roca a ținut să precizeze:

,,La nivel de protecție împotriva incendiilor a clădirilor unităților de învățământ vreau o informare clară în privința clădirilor ce nu au autorizație de la ISU și a celor care sunt în curs de autorizare. Nu e normal să avem situații în care chiar și de patru ani acele unități de învățământ nu au finalizat demersurile legate de autorizare. Vreau să avem și motivele pentru care lucrurile nu au avansat”, a transmis prefectul Radu Roca.

 

4 comentarii

  1. Cr7+ Răspunde

    Mai multe scoli nu sunt autorizate ISU pentru ca asta presupune niste achizitii, poate niste modificari care toate trebuie bugetate de primarie sau de minister. Orice cheltuiala. Mai mult ca sigur directorii sunt constienti de asta si cer sistematic bani pentru a se pune la punct. Nu cred ca este vreunul asa constient ca ala de la ferma dacilor care si acum da vina pe altii. Dar cum bani nu se dau scoala nu are cum sa-si rezolve problema. Nu cred ca asta perfectul nu stie, doar bujetar estem si el pana-n maduva oaselor si nu numai. Asa ca va rog tipati sus la minister ca sa dea bani si nu aici local ca asta e circ ieftin si degeaba.

  2. Mai mult ca prefect Răspunde

    Cred că acest prefect trebuie retras dacă se vrea câștigarea alegerilor de către PSD. Acest prefect pe lângă faptul ca e iresponsabil și nepregătit în domeniul administrației mai da dovada și de o inteligenta ieșită din comun, adică tradus e cam ANALFABET FUNCȚIONAL. Mai lipsea sa le dea și școlilor 24 de ore sa obțină avizele, ca dacă nu le închidea și pe astea, ca și azilului de lux din Păulești, care avea condiții la superlativ dar care le lipsea ceva avize, și asta din vina instituțiilor statului.
    Așa e la noi, toți ospătarii, șoferii, cur ele și proștii ajung sa ne conducă. PSD = 0 voturi

    • Opincarul Răspunde

      Nu, prietene. Prefectul trebuie lăsat pe funcție, la cate tâmpenii face o să voteze mai puțini cu PSD🙏

  3. Gheorghe Răspunde

    Ce vreți și voi.Ce atâtea hârțoage.Auzi autorizare de la isu?…ce-i aia?…o hârtie de șters dosul.Că ca se mai aprind unele altele,ce dacă mai moare unul altul?La noi pana nu arde ceva si pana nu mor vreo câțiva totul este bine.Cand explodeaza balega atunci toti sar sa-și apere pielea.Șeful isu pe tara este un derbedeu colorat pe care îl doare in falus de boborul roman,ca de fapt la fel ca si ceilalti politruci…cică nu sunt bani.Fals…..Sunt,sunt si încă mulți dar ii papă mafia politica din satmar…TOȚI fura și după aceea aruncă căcatu pe alții.La ce profesori umblă prin școlile noastre cred ca nici nu este nevoie de multe aprobări.Cine-i testează pe acești așa-ziși dascăli care numai dascăli nu sunt?Credeți ca dacă o sa fie aprobare isu totul este rezolvat?Trebuie respectate și anumite reguli,prevenția la noi este Zero-Zero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.