Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Primăria Ardud a depus proiecte de investiții ambițioase în valoare de 3.5 milioane euro, finanțate din fonduri europene

Prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Interreg NEXT România-Ucraina, Primăria orașului Ardud a marcat, astăzi, un pas spre progres, depunând trei proiecte de investiții în valoare totală de aproape 3.500.000 Euro, finanțate din fonduri europene.

Acest demers vine în urma a două proiecte depuse săptămâna trecută în cadrul programului Interreg România-Ungaria, consolidând angajamentul autorităților locale pentru dezvoltarea durabilă a comunității.

Cele trei proiecte ale Primăriei Ardud în colaborare cu orașele înfrățite Hust (raionul Transcarpatia) și Yamnitzya (raionul Ivano-Frankivsc), vizează îmbunătățirea calității vieții și consolidarea infrastructurii locale.

Proiectele sunt:

1️⃣ Construirea și dotarea unui dispensar medical la Mădăras, contribuind la asigurarea accesului la servicii de sănătate de calitate.

2️⃣ Amenajarea și dotarea curților unităților de învățământ din Ardud, Mădăras și Baba Novac, acoperind școli și grădinițe și promovând educația de calitate.

3️⃣ Echipare și dotare SVSU Ardud, consolidând capacitățile locale pentru situații de urgență și siguranța comunității.

Primarul Ardud subliniază că investițiile din fonduri europene sunt fundamentale pentru stabilitatea și sustenabilitatea comunității, evidențiind perseverența în accesarea acestor programe. Acest demers vine în contextul apelurilor dedicate cooperării transfrontaliere, oferind oportunități unice pentru dezvoltarea județelor de frontieră.

„Investițiile din fonduri europene sunt mult mai stabile și sustenabile, motiv pentru care accesăm cu perseverență astfel de programe, iar în apelurile dedicate cooperării transfrontaliere (programe de finanțare special dedicate județelor de frontieră), se oferă oportunități unice. Primăria Ardud a solicitat, în ultimele 3 luni, finanțare europeană pentru 7 (șapte) obiective de investiții în educație, sănătate, situații de urgență, biodiversitate, cultură etc. Succes să avem, să obținem finanțarea!”, transmite primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma.

 

2 comentarii

  1. Je Răspunde

    Mai bine ar asfalta strazile , la prima ploaie nu mai faci diferenta dintre sosea si sant

    • Jo Răspunde

      Apoi du-te prin sant, daca-i tot una.
      Amu nu de mult nici nu era asfalt in Ardud. Nici macar pe pintze domb. Amu nici asta care-i pe toate strazile nu-i bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.