Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Sătmărean înşelat de un “american“. Chemat în camera de hotel şi lăsat fără bani

Un sătmărean a rămas fără 800 de lei în camera unui hotel luxos după ce a căzut în plasa unui şarlatan. Sătmăreanul voia să se angajeze ca şofer şi a fost contactat de către un presupus cetăţean american care căuta şofer. Infractorul i-a câştigat încrederea, l-a convins să-i dea banii, apoi a plecat din camera de hotel, unde sătmăreanul l-a aşteptat aproape o oră. Fapta a avut loc în anul 2021, iar condamnarea a fost pronunţată astăzi.

Potrivit informaţiilor PortalSM, în cursul anului 2021 sătmăreanul a postat un anunţ pe OLX, intenţionând să se angajeze în calitate de şofer. A fost contactat de către un bărbat care s-a prezentat a fi american, cu accent englezesc, care căuta şofer personal pentru şefa sa. El a fost chemat la hotel, unde au discutat detalii, timp în care şarlatanul i-a arătat inclusiv poze cu şefa, familia acesteia şi cu presupusul Ford Mustang pe care ar urma să îl conducă.

După plecare, sătmăreanul a fost contactat de către “angajator”, care i-a cerut să schimbe 200 de dolari pentru şefa lui, i-a spus să vină a doua zi la hotel cu 800 de lei şi că îi va preda valuta. A doua zi, sătmăreanul a urcat în camera de hotel, i-a dat cei 800 de lei, dar şarlatanul a spus că a uitat să ia dolarii, dar coboară până la maşină şi revine. După 50 de minute de aşteptări, sătmăreanul s-a prins că ceva nu e în regulă. L-a sunat pe angajator, care i-a spus să meargă în parcarea altui hotel unde se află acel Ford Mustang. Doar că, ajuns în parcarea respectivă, sătmăreanul nu a văzut niciun Ford Mustang, şi-a dat seama că a fost înşelat şi a mers la poliţie să depună plângere.

Poliţiştii şi-au făcut treaba, au ridicat probe, inclusiv imagini video de la hotel şi au reuşit să îl identifice pe şarlatan. El nu a răspuns autorităţilor, iar acum, după circa doi ani, a primit o condamnare de un an de închisoare cu executare. El era eliberat condiţionat după ce mai avea o condamnare de peste 8 ani tot pentru înşelăciune.

Un comentariu

  1. Vasy Răspunde

    Oare a mai primit banii inapoi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.