PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UDMR Satu Mare invită PSD la o nouă guvernare: Împreună am obține peste 60%

Conducerea UDMR Satu Mare cheamă PSD la o nouă guvernare. Primarul Kereskenyi a precizat, astăzi, în cadrul întâlnirii PSD Satu Mare cu conducerea de la București, că împreună cele două partide ar putea obține peste 60% din voturile pentru Consiliul Local, potrivit ultimelor sondaje. De asemenea, președintele Consilului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că PSD și UDMR sunt condamnate să guverneze împreună.

Primarul municipiului Satu Mare a invitat Partidul Social Democrat să formeze o echipă constructivă alături de UDMR.

„Conform ultimelor sondaje realizate în municipiul Satu Mare, UDMR și PSD ar obține peste 60% din voturile pentru Consiliul Local. Este cea mai bună dovadă că munca depusă de echipa de la Primăria Satu Mare, în ultimiii ani, este apreciată de sătmăreni. Cred că numai împreună, printr-un parteneriat corect, putem să depășim problemele cu care ne confruntăm și să încercăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor sătmărenilor. În acest demers, este nevoie de toată lumea. Trebuie să ne sprijinim reciproc, avem nevoie de susținerea domnului premier, a Guvernului, a tuturor celor care vor să construiască, nu să demoleze.

Suntem într-un an în care se va încerca dezbinarea noastră. Marile reușite ale unei comunități sunt posibile numai dacă cetățenii sunt uniți, nu dezbinați, dacă avem aspirații înalte, nu meschine. În Satu Mare, ne definim unii prin alții, suntem unii lângă alții, am crescut împreună. Trecutul ne obligă, prezentul ne ajută, iar, cu sprijinul vostru, viitorul îl vom clădi împreună”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

La rândul său, președintele Consilului Județean Satu Mare, Pataki Csaba a declarat că PSD și UDMR sunt condamnate să guverneze împreună.

„PSD cu UDMR e condamnat să guverneze împreună în condițiile în care, la nivel de județ, la ora actuală avem peste două treimi majoritate în Consiliul Județean. Mulți încearcă să ne dezbine, să ne atace, au vrut să scape unii și de ciuma roșie, și de ciuma verde. Acum, dacă ne-am făcut împreună ciumați, suntem condamnați. Dacă vă uitați, atât în municipiu, cât și în județ, avem cu ce să ne mândrim. Întotdeauna încercăm să găsim soluții, întotdeauna încercăm să păstrăm prietenia. Alegerile sunt ca și o partidă de șah, după ce se termină trebuie să ne strângem mâna și să ne uităm unii în ochii altora. Nicio funcție, nicio provocare politică nu merită să săpăm tranșee atât de mari, pe care, după terminarea evenimentului, să nu le putem trece. Eu vă garantez că dacă păstrăm același climat constructiv pe care am reușit să îl păstrăm cu conducerea interimară PSD Satu Mare, să ne clădim împreună un viitor. Astfel, noi v-am așteptat cu brațele deschise, noi o să avem o campanie constructivă”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.