Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

VIDEO. Mani Gyenes a luat startul la Dakar 2024. Sătmăreanul, pe podium la categoria Original

Mani Gyenes a luat startul la ediția din 2024 a Raliului Dakar, competiție ce se desfășoară în Arabia Saudită. Cu toate că a întâmpinat câteva probleme în prologul raliului, sătmăreanul a reușit, totuși, să se claseze pe podium la categoria Original by Motul.

În prologul din Raliul Dakar la categoria moto, care a avut loc vineri, 5 decembrie, pe o distanță de 27 kilometri, la Al-Ula (Arabia Saudită), Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a ocupat locul 47, cu timpul de 23 de minute și 20 de secunde. În schimb, sătmăreanul a încheiat prologul pe locul secund la clasa Original by Motul (fără asistență tehnică), fiind devansat doar de austriacul Tobias Ebster, care a fost mai rapid cu 44 de secunde.

,,Azi am avut ziua de prolog, prima zi din Dakar 2024, nu a fost o zi foarte lungă, a fost o probă de 27 de kilometri, sută la sută nisip, a fost într-o zonă faină, doar că am avut o problemă la kilometrul 24, acolo mai mulți concurenți s-au pierdut și am pierdut cam un minut”, a spus Mani Gyenes.

Sătmăreanul a precizat că a mai pierdut timp și din cauza roadbook-ului electronic, care acum afișează informațiile în altă parte pe bordul motocicletei.

,,Trebuie să mă obișnuiesc cu acest roadbook digital pentru că întotdeauna căutam informațiile pe ghidon, dar acum totul este mai sus. Voi avea nevoie de o zi, două, până mă obișnuiesc. În rest totul a fost ok, mi-a plăcut, așa de încălzire a fost o zi chiar bună”, a mai spus Mani Gyenes.

Detalii despre Dakar 2024

Raliul Dakar 2024 se desfășoară în perioada 5 – 19 ianuarie, pe ruta Al-Ula – Riyadh – Yanbu, iar specialiștii vorbesc despre faptul că această a 46-a ediție a întrecerii va fi cea mai dificilă dintre toate cele cinci care s-au ținut în deșertul saudit.

Sunt programați în total 7.891 de kilometri, dintre care 4.727 de kilometri de probă specială prin câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din Arabia Saudită. Se va merge de la zona cu piatră și canioane din nord, la ”Empty Quarter” (deșertul Rub’al-Khali), unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Terra, pentru ca în final să se ajungă pe malul Mării Roșii.

Cea mai lungă etapă a Raliului Dakar 2024 va fi cea de-a șaptea, care va măsura în total 873 de kilometri.

Mani Gyenes este pentru a 14-a oară la startul Dakar, el concurând pe o motocicletă KTM 450 Rally Replica, model 2024. Cel mai bun ocupat de reprezentantul nostru a fost locul 14, în 2016. El a mai avut două clasării între primii 20, în 2011 și 2017.

3 comentarii

  1. Ardelean Răspunde

    Bravo Mani.

  2. Taxi Man Răspunde

    Bine ca marele patron de AutoNet nu are bani ptr pruncu sau de taxi, de revelion
    Ar fii bine porcule de Misi sa achiti datoriile, cacat de om ce esti.

  3. Lili Răspunde

    Succes Many! 🇷🇴 🏍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.