Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

VIDEO. Ucraineni cu degerături, rătăciți de 4 zile în munții din Maramureș! Intervenție complexă

Doi ucrainieni rătăciţi de 4 zile în munţi, aflaţi deja în hipotermie, cu degerături şi în imposibilitatea de a mai continua, au fost salvaţi în ultima clipă.

Ei au stat mai multe nopţi la -10 grade Celsius, au intrat în România în această dimineaţă, prin munţii Maramureşului şi au sunat la 112, cerând ajutor.

Din cauza faptului că exista risc de avalanşă, Salvamontiştii din Maramureş nu au putut interveni imediat cu ajutorul unui elicopter şi i-au sfătuit pe ucraineni să facă foc la marginea pădurii pentru a se încălzi şi să facă semne elicopterului pentru a fi reperaţi.

După mai multe ore elicopterul i-a reperat, a reuşit să aterizeze în zonă şi salvamontiştii i-au preluat pe cei doi ucraineni. Ei au fost transportaţi la Spitalul din Baia Mare pentru îngrijiri medicale.

3 comentarii

  1. SERGIU Răspunde

    SIGUR CA DA
    Platim noi : spitalizarea
    cazarea
    chiria
    regia lunara
    scolarizare pt copii
    Tinem din bani publici ca pe niste orbi.

    • Manea Răspunde

      In anii ’90 , sute de mii de români au emigrat în Germania , Austria , Franta , Italia . Și ghici ce ? Au fost ajutati/asistați social pentru a putea supraviețui până și-au găsit de lucru și au reușit să-și ia startul în noua aventură a vieții . Unii au preferat să fure , dar asta este altă poveste .
      Să ne rugăm lui Dumnezeu să nu ajungem în situația acestor oameni , să fim trimiși la război cu forța ( nu toți avem sânge-n instalație ) și să le facem cu mâna de la graniță soțiilor și copiilor noștri .

      • Nu ai cu cine! Răspunde

        Lasă-l nu te obosi cu idioți de genul!
        Ăștia-s agenți de-ai lui orban viki, prieteni cu mama rusie! Uită cum le-au tras-o rușii (și la propriu și la figurat) acum 70 și ceva de ani 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.