Ultima actualizare: azi, 20:55

Sport

Cine va câștiga Liga Campionilor în 2024? Acestea sunt principalele favorite

Liga Campionilor 2024 a ajuns în faza „optimilor”. Cele mai puternice șaisprezece echipe de pe continent se vor înfrunta în drumul spre finala care va avea loc pe stadionul „Wembley” din Londra, pe 1 iunie.

În competiție mai sunt patru echipe din Spania, câte trei din Germania și Italia, două din Anglia și câte una din Olanda, Danemarca, Franța și Portugalia. În urma tragerii la sorți, au fost stabilite următoarele confruntări în optimile de finală:

  • FC Porto (Portugalia) – Arsenal (Anglia)
  • Napoli (Italia) – FC Barcelona (Spania)
  • PSG (Franța) – Real Sociedad (Spania)
  • Inter Milano (Italia) – Atletico Madrid (Spania)
  • PSV (Olanda) – Borussia Dortmund (Germania)
  • Lazio (Italia) – Bayern Munchen (Germania)
  • FC Copenhaga (Danemarca) – Manchester City (Anglia)
  • RB Leipzig (Germania) – Real Madrid (Spania)

Pe aceste meciuri se vor plasa pariuri live pe 13-14 și 20-21 februarie (când se joacă prima manșă), respectiv pe 5-6 și 12-13 martie (atunci când este programată manșa secundă).

Manchester City este favorită principală

Potrivit agențiilor de pariuri, favorita principală la câștigarea competiției este Manchester City, care este și deținătoarea trofeului. A doua favorită este Bayern Munchen, iar a treia e Real Madrid.

Antrenată de Pep Guardiola, Manchester City are un lot evaluat la 1,29 miliarde de euro. „Cetățenii” au primit unul dintre cei mai ușori adversari din urna a doua valorică, FC Copenhaga fiind considerată de mulți specialiști drept victimă sigură în „optimi”.

City a câștigat grupa G cu victorii pe linie: 3-1 acasă cu Steaua Roșie Belgrad, 3-1 în deplasare cu Leipzig, 3-1 în deplasare cu Young Boys, 3-0 acasă cu Young Boys, 3-2 acasă că Leipzig, 3-2 în deplasare cu Steaua Roșie Belgrad.

Cel mai important jucător al campioanei Angliei este atacantul norvegian Erling Haaland, care în acest sezon a marcat 14 goluri din 15 jocuri în Premier League și 5 goluri din 5 meciuri în Liga Campionilor.

Kane a renăscut în Germania

Thomas Tuchel antrenează fotbaliști în valoare totală de 931,95 de milioane de euro, Bayern Munchen fiind printre cele mai bine cotate formații din Europa. După trei Cupe ale Campionilor Europeni, campioana Germaniei a pus în vitrină trei trofee ale Ligii Campionilor și speră să îl cucerească și pe al patrulea, dar nu mai este „mașina de fotbal” de altădată.

În faza precedentă, bavarezii au terminat pe primul loc în grupa A, cu cinci victorii și un rezultat de egalitate: 4-3 acasă cu Manchester United, 2-1 în deplasare cu FC Copenhaga, 3-1 în deplasare cu Galatasaray, 2-1 acasă cu Galatasaray, 0-0 acasă cu FC Copenhaga și 1-0 în deplasare cu Manchester United.

Golgheterul la zi al lui Bayern Munchen este atacantul englez Harry Kane, care a marcat 21 de goluri din 15 jocuri în Bundesliga și 4 goluri din 6 partide în Liga Campionilor.

Real Madrid este „specialista” competiției

Real Madrid are o cotă de piață de 1,04 miliarde de euro pe transfermarkt.com. Echipa antrenată acum de Carlo Ancelotti deține recordul în ceea ce privește trofeele de Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor cucerite. În prezent, sunt 14 la număr, ultimul fiind câștigat în sezonul 2021-2022.

Ca și Manchester City, „albii” au obținut numai victorii în faza grupelor: 1-0 acasă cu Union Berlin, 3-2 în deplasare cu Napoli, 2-1 în deplasare cu Braga, 3-0 acasă cu Braga, 4-2 acasă cu Napoli, 3-2 în deplasare cu Union Berlin.

Vinicius jr nu a mai strălucit ca în sezonul precedent, dar a ieșit la rampă Jude Bellingham. Adus de la Borussia Dortmund la începutul acestei stagiuni, mijlocașul central englez a evoluat cu dezinvoltură încă de la primele evoluții, de parcă ar fi fost „de-o viață” pe „Santiago Bernabeu”. Bellingham are marcat 13 goluri din 16 jocuri în LaLiga și 4 goluri din 5 meciuri în Liga Campionilor.

Între Haaland, Kane și Bellingham se va da lupta pentru titlul de golgheter al Ligii Campionilor, una în care ar fi normal să se implice și Kylian Mbappe, dar francezul nu prea este ajutat de echipă.

Un comentariu

  1. FC Olimpia Răspunde

    FC Olimpia Satu Mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.