Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Controale la mallurile NEPI. ANAF ar urma să impute 10 milioane de euro!

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, printre care se numără și mallul din municipiul Satu Mare, este controlat de Fisc, informează economica.net. Dezvoltatorul a plătit deja 2,5 milioane de euro și spune că colaborează cu autoritățile de la noi pentru ca acestea să înțeleagă modelul de business. Inspecții fiscale sunt în desfășurare și la alte firme ale grupului din România, iar impactul potențial ar putea fi de circa 10 milioane de euro.

„O serie de entități ale Grupului din România au fost recent supuse inspecțiilor fiscale efectuate de către autoritățile fiscale (ANAF – n.r.) Pentru trei firme au fost finalizate inspecțiile fiscale, rezultând în obligații fiscale suplimentare impuse de ANAF în valoare totală de 2,5 milioane de euro, pentru anumite cheltuieli care nu sunt deductibile. Poziția ANAF pare să fie diferită de interpretarea Grupului a legilor fiscale relevante. Pe baza faptului că Grupul nu cunoaște poziția ANAF ca fiind una adoptată sau implementată ca practică de piață recunoscută în România sau în alte țări din Europa Centrală și de Est acolo unde Grupul operează, Grupul intenționează să conteste concluziile ANAF atunci când va fi adecvat”, se arată în raportul financiar al companiei pentru 2023.

NEPI Rockcastle a plătit datoriile fiscale suplimentare impuse și mai spune că sunt în desfășurare inspecții fiscale în diferite etape și pentru alte subsidiare care nu au fost finalizate până la data publicării raportului financiar. Compania mai arată în raport că a făcut o serie de scenarii folosind diferite seturi de rezultate potențiale în raport cu evaluările fiscale. Astfel, impactul potențial al datoriilor fiscale suplimentare impuse de autorități ar fi de 9,8 milioane de euro.


Sursa: economica.net

2 comentarii

  1. Maci Laci Răspunde

    ACOLO E EVAZIUNEA FISCALĂ ÎN FLOARE CU SPRIJINUL UDMR!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.