Ultima actualizare: azi, 08:28
Locale

Cum prezintă Ministerul Turismului județul Satu Mare: exemplu multicultural. Principalele obiective

Un județ al turismului multicultural, unde românii, maghiarii, șvabii, ucrainenii și alte naționalități trăiesc de secole în armonie, așa descrie Ministerul Turismului județul Satu Mare, într-o postare recentă, în care îi îndeamnă pe români să viziteze județul pentru frumusețea și obiectivele sale.

Îndemnul Ministerului Turismului începe cu descrierea castelelor și a bisericilor din județul Satu Mare

„Trecutul încă domnește prin turnurile castelelor, ori prin turlele ostenite ale străvechilor biserici, purtătoare de iubire, credință și smerenie. Astfel, cei care vor să își exploreze latura spirituală pot vizita Biserica Reformată din Satu Mare, care datează din secolul al XVIII-lea”, se arată în textul publicat de Minister.
Pentru cei ce vor să privească municipiul Satu Mare de la înălțime, Ministerul Turismului recomandă vizitarea Turnului Pompierilor.
Redăm, în continuare, textul publicat de Ministerul Turismului:
„Ați putea vizita Castelul Károlyi din Carei, construit în stil baroc ce datează de la sfârșitul secolului al XV-ea,cu o arhitectură impozantă, fiind compus din 41 de camere. Carei este ultimul oraș eliberat în cel de-al Doilea Război Mondial la 25 octombrie 1944, zi în cinstea căreia a fost instituită Ziua Armatei Române
Pasionații de istorie pot explora rădăcinile neamului românesc prin admirarea Statuii Lupoaicei, care reproduce celebra statuie din Roma ,,Lupa Capitolina”. Un element interesant care se regăsește pe statuie este reprezentat de trei medalioane cu chipurile lui Decebal, Ferdinand I și Traian.
Dacă vreți să vizitați un loc descris precum cel din povești, puteți să mergeți în orașul Negrești-Oaș, zonă în care tradițiile au rămas neschimbate. Aici, puteți vizita Muzeul Țării Oașului și Muzeul Satului.
Tot în Satu Mare, sub pământ clocotește în adânc apa binefăcătoare a izvoarelor termale, pe care le puteți vizita la Stațiunea Turistică de Interes Național din Orașul Tășnad, sănătatea voastră îmbunătățindu-se datorită beneficiilor apei termale.
Pasionații de drumeții pot admira măiestria naturii și se pot aventura în următoarele arii naturale protejate de lege:
* Cursul inferior al Râului Tur
* ⁠Pădurea cu Pini Comja
* ⁠Tinoavele din Munții Oaș
* ⁠Mlaștina Vermeș
Totodată, atunci când vremea permite, iubitorii de sporturi de iarnă pot vizita noua stațiune de la Luna Șes, unde, alături de activitățile de ski și snowboard, pot încă admira natura îmbrăcată în haine de iarnă.
Cei care vor să își exploreze latura artistică, pot descifra duminică firul narativ al spectacolului ,,Falstaff”, după William Shakespeare, jucat de către artiștii de la Teatrul de Nord din Satu Mare.
Voi ce vreți să vizitați în Satu Mare?”

9 comentarii

  1. Andrei Răspunde

    Cam pe dinafara municipiul in acest ghid. Mai mult pe langa. O fi aceasta o consecinta a punerii pe ultimul loc a conservarii si promovarii istoriei orasului Satmar? Daca mai renovam si distrugem mult fara cap prin oras, nici urma de turisti nu va fi vreodata. Ar trebui sa conservam si utilizam corect pana mai avem ce, mult nu a ramas oricum…Poate se ia aminte unde conteaza. Poate nu mai daramam potential de patrimoniu pentru a construi hale, supermarketuri, case si spatii banele fara suflet sau in unele cazuri, nimic…Astea se pot face toate in zone inca nefolosite, nu e nevoie sa ne stergem istoria si potentialul turistic.

    • Vasy Răspunde

      Ce limbaj de lemn “case si spatii banale fara suflet”… oare de unde le nascocesti?
      E greu cu modernismul asta, e greu de inteles, nu mai bine sa ramanem in urma cu totul si nu ne mai trebuie nimic pentru ca bunicii si strabunicii nostri au trait fara spatii comerciale… nu ne trebuie noua ca se poate si fara, asa-i?

      • aiai Răspunde

        Modernism este un lucru dar construcția de spațiii comerciale fără nici o legătură cu urbanistica existentă din elemente făcute ca să fie gata construcția pe repede înainte ca să curgă sfântul profit e altceva. Și dacă dă faliment șandramaua ne uităm la ele ca la complexul Armonia de pe Blaga de un deceniu și jumătate??? Nu comenta dacă nu posezi noțiun de bază, elementare. Așa că fiind duminică marș repede la biserica ta cea nouă ca să duci ofrandă zeilor tăi. Aiaia. 😵🤮

      • Modernismul Răspunde

        Ce se face in Satmar nu e modernism. S-au scris multe carti despre modernism. In Satmar modernismul e demolat si mutilat pentru a se face loc unor imobile non-stil. De parca am fi intr-un spatiu inchis, limitat si trebuie sa inlocuim in loc sa ne extidem. Pentru cultura generala: https://www.scribd.com/document/123255904/Modernismul-in-Arhitectura

  2. H&R Răspunde

    Asta este cand cumperi diploma. Si ajungi ministru…sinistru.

  3. Pop Răspunde

    Da ce plm sa vizitezi in judetul asta’ asta????

  4. 😝 Răspunde

    Repere culturale în Satu Mare: Mall, Piața de vechituri, Auchan, Dedeman, Pepco…. Iete bre, e multe culturi!😟

    • 😥😥😥 Răspunde

      Vorba aia, mallul și supermarketurile sunt biserica secolului 21. Am avut și noi destule repere dar ca să vezi unii s-au îngrijit ca una câte una să dispară sau să se transforme în fel de fel de mizerii. Unde este actuala Supeco – fosta Billa era punctul de predare a tutunului din oraș – dohánybeváltó. Iar unde se plătea pentru tutunul predat este Starmedica acum. Mare minune că au păstrat în parte concepția inițală. Într-o țară care își păstrează și se îngrijește de patrimoniul construit de predecesori nu s-ar permite demolarea pe repede înainte a clădirii. Și ar mai fi și sinagoga (suspectez intenționat) prăbușită de pe strada care leagă centrul nou de piața mare și ar mai fi multe altele. Din păcate. 😥 Cazuri elocvente acele celebre PUZ-uri de prin cartierul funcționarilor unde s-au construite case cu n etaje între clădiri cu regim de înălțime parter sau maxim un etaj. Iar acum ieși în curte și vecinul se uită în ciorba ta din grădină de la etaj. Ca să nu spun altceva. Că nici să ieși în grădina ta să faci plajă nu mai poți.

  5. Calin Culcean Răspunde

    Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.