Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO. Acțiune a poliției la trecerile de pietoni de lângă școli. Recomandările oamenilor legii

Siguranța în drum spre școală este unul dintre obiectivele poliției, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare. Astfel, polițiștii din cadrul structurilor rutiere au interacționat, miercuri dimineața, cu participanții la trafic. ,,Adult sau copil, trebuie să te asiguri atunci când te angajezi în traversarea străzii”, mai transmis polițiștii.

 Polițiștii sătmăreni recomandă:

  • traversarea drumurilor publice se face numai prin locurile în care se găsește indicatorul „trecere pentru pietoni”, prin dreptul semaforului electric (pe culoarea verde) sau la semnalul polițistului rutier;
  • nu vorbiți la telefon și nu ascultați muzică atunci când vă asigurați în traversarea străzii;
  • nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite;
  • evitați folosirea telefonului și păstrați contactul vizual cu șoferul, atunci când traversați strada;
  • acordați prioritate de trecere autospecialelor de poliție, de la pompieri sau de la ambulanță, care au în funcțiune semnalele luminoase și acustice, chiar dacă vă aflați pe trecerea pentru pietoni.


Sursa: IPJ Satu Mare

13 comentarii

  1. Pistike Răspunde

    Felicitări pentru inițiativă!
    Revin cu apelul meu către poliția rutieră de a organiza o acțiune de verificare adresată strict BICICLIȘTILOR și TROTINETIȘTILOR!!!
    De mai multe ori m-am trezit cu idioți pe două roți care pur și simplu sar în fața mașinii DE PE TROTUAR, unde NU AU CE CĂUTA!!!
    Dacă-i văd pe drum în trafic, îmi sporesc atenția și îmi iau anumite precauții, dar când apar de nicăieri, de pe după un tufiș, de pe trotuar fix în drum!
    Se circulă fără absolut nici un element reflectorizant, fără a respecta minime reguli de conduită în trafic!

    • Vasy Răspunde

      Unde ai patit din astea? Dar oare ai patit. ai visat sau doar “teoretic” se poate intampla cum ai zis?

      • Pistike Răspunde

        Măi Văsâi, iartă-ne pe ăștia care chiar facem mai mult de 150 de metri pe zi și chiar avem de mers la servicii sau să rezolvăm una-alta! Acuma dacă tu faci fix 200 de metri dus-întors pe zi, adică până la pubelă și înapoi, asta e strict meritul tău! Dar atunci stai mumos în banca ta și ridică două degete când vrei să fii băgat în seamă!

        • altu fără bmw Răspunde

          Lasă-l. Se pare el trăiește într-o realitate paralelă dacă nu chiar virtuală. Din astea ce povestești tu unul care circulă și are ochii deschiși vede cam la tot pasul. Ai impresia că cei în cauză cred că tu ai obligația să-i protejezi că ei nu pun mare preț pe integritatea proprie corporală. Apoi dacă Văsălie nu vede asta probabil este luat de la scară și dus direct la servici. Sau și mai rău stă în casă și nici nu iese afară apoi comentează de parcă ar ști și de parcă ar interesa pe cineva inepțiile sale gen vise umede. 😵🤢

          • Pistike

            Măi, eu îi protejez, dar nu că mi-ar păsa de ei neapărat, ci din pur egoism, să nu mă implic eu în ceva chestie nasoală 😉
            Acum serios, este destul de discutat pe tema asta, toți greșim, dar când cineva o face intenționat, parcă îți vine să o lași și tu mai moale 😉

      • Pistike Răspunde

        @Vasy: Măi Văsâi, uite exemplu recent: ieri după ora 16 mergeam acasă de la muncă și la trecerea de pietoni de la cantina UNIO eu și celelalte mașini am oprit să acordăm prioritate unor pietoni, când pe lângă noi a trecut, ca o săgeată, un biciclist, trecând razant pe lângă pietoni, de era să-i doboare!
        Biciclistul era unul “profesionist” adică avea echipament scump, galben-fluorescent, cască, bicicletă scumpă, dar foarte puțină minte și compasiune pentru ceilalți participanți la trafic!

        Am filmarea pe cameră, dacă vrei ți-o trimit să te convingi!

        • Golf Răspunde

          Chiar sunt curios să văd ce înseamnă razant din perspectiva ta, că din a mea pietonii erau departe. Dacă ești frustrat că n-am oprit ca mașinile atunci este altceva.

          Pune filmarea pe wetransfer și după aceea pune link-ul aici.

  2. Nha Răspunde

    Ceva recomandari pentru conducatorii auto ioc cand trec pe langa scoli, si catre parinti sa mai lase masinile ca ne sufocam. Dar musai sa-si respecte statutul si sa se afiseze cu limuzinele, nu-i asa?!

  3. Eu Răspunde

    Foarte bine! Doar ca: dimineata si la ora 12 cand merg dupa copii este teroare sa treci pa Strada Mihai Viteazu ! Atunci unde sunt ce de la Politia Rutiera! Toata portiunea de strada cu Sens Unic este o PARCARE ! Nu poti trece de masinile parcate INTERZIS ! Sau doar pentru uni este interzisa parcarea pe partea dreapta a strazi ?!

  4. Vasy Răspunde

    Zice sa pastram contactul vizual cu conducatorul atunci cand traversam strada, ce naiba? Bine am citit?

    • Pistike Răspunde

      Măi Văsâi, eu conduc cu ochii căscați pe/la drum, dar am colegi șoferi care conduc cu ochii în telefon, înțelegi?!? Este mai sănătos pentru tine să fii cu ochii pe el, dacă scapă din greșeală piciorul pe pedala greșită …
      Un minim de instinct de autoconservare nu strică! Mulți au murit cu dreptatea în mână, când puteau trăi mult și bine dacă lăsau puțin de la ei!

  5. Varu Răspunde

    Ăstea nu sunt polițiști,sun niște pândari,in loc să dirijeze circulația în jurul școlilor mai bine stau la vânătoare de permise.Nu așa se face prevenție fraților.

    • Pistike Răspunde

      Dar cum ar trebui să se facă prevenție?
      Să-i premieze pe cei care respectă regulile de circulație, sau să-i sancționeze pe cei care le încalcă???
      Peste tot în lume este la fel, polițiștii stau exact acolo unde se așteaptă șoferii mai puțin, tocmai acolo este cel mai tentant să se încalce legea!
      Tu poți să le faci în ciudă și să circuli regulamentar și nu vor avea treabă cu tine!
      Am permis de aproape 30 de ani, iar ultima amendă am luat-o prin 2004-2005, pentru depășirea limitei de viteză, aveam 41 Km/h pe drumul către pădurea Noroieni, după Aquaparc, unde limita era de 30 Km/h!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.