Ultima actualizare: azi, 22:27

Locale

FOTO. Traficanți prinși în flagrant. Primeau coletele cu droguri din Spania

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat o prindere în flagrant delict, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc și instigare la infracțiunea de trafic internațional de droguri de risc.

Astfel, la data de 21 februarie, cele două persoane au fost prinse în flagrant delict, în municipiul Baia Mare, după ce ar fi comercializat un kilogram de canabis (drog de risc), pentru 13.800 de lei. Ulterior, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate 500 de grame de canabis, precum și alte mijloace de probă.

Din materialul probator administrat a reieșit faptul că cei doi bărbați, în cursul lunii februarie 2024, ar fi introdus în țară, din Spania, cantitatea de canabis, disimulată într-un colet, pe care l-ar fi preluat de la firma de transport, în aceeași zi, în care au fost prinși în flagrant delict.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea celor doi bărbați, unul dintre aceștia fiind cetățean străin. De asemenea, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Sursa: IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. DIICOT Răspunde

    Sa nu va surprinda capturile de 2 lei , din “pacate” de cei care fac trafic de cocaina heroina sau iarba cu Tona , nu ne atingem. Prieteni stiu de ce.
    Apropo in tara unde puscariasu da statu in judecata si face 16000 euro pentru rele tratamente, intreb ca un simplu angajat la stat ce efect au aceste capturi “impresionante” ?
    Apoi daca ii sa luam informatorii la numar o sa aflam ca defapt ei aduc kg de iarba in oras si le vand sub protectia MAI dar hei super captura colegii la mai mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.