Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

O casă a luat foc, azi noapte, în județul Satu Mare. Recomandările pompierilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someș al județului Satu Mare a fost solicitat pe parcursul nopții trecute, în jurul orei 00.30, pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Culciu Mic.

La fața locului s-au deplasat 14 cadre militare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2 fiind solicitat și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Culciu.

Ajunse la fața locului, echipajele operative au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 200m² la nivelul acoperișului cu posibilitatea de propagare la întreaga construcție.

În urma incendiului s-a distrus acoperișul imobilului, pompierii reușind lichidarea acestuia înaintea extinderii la casa de locuit.

Cauza probabilă de aprindere a fost stabilită ca fiind efectul termic al coșului de fum neizolat corespunzător.

Având în vedere că în ultima perioadă s-au înmulţit incendiile la coşurile de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare reaminteşte cetăţenilor măsuri de prevenire a incendiilor în asemenea de situații:

– Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate premergător sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie.
– Coşurile de fum se prelungesc deasupra acoperişului cu 0,5 – 0,8 metri.
– În podurile caselor, coşurile de fum vor fi obligatoriu tencuite şi văruite, pentru a putea observa cu uşurinţă prezenţa unor fisuri prin care s-ar putea propaga flăcările spre materialele combustibile din construcţia acoperişului.
– Coşurile şi burlanele pentru evacuarea fumului vor fi construite, întreţinute şi curăţate periodic pentru a nu provoca incendii.
– Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşurilor cu 25 de centimetri.
– În spaţiul dintre coşuri şi planşee se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.