Ultima actualizare: azi, 10:49

Locale

Se modernizează cea mai energofagă clădire a județului: ,,Vom economisi sute de mii de lei lunar”

Se modernizează Palatul Administrativ din Satu Mare, ,,cea mai energofagă clădire a județului”. În urma investiției se vor putea economisi, lunar, sute de mii de lei, a spus, luni, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Consiliul Județean anunță o investiție importantă în reabilitarea sistemului energetic a Palatului Administrativ din Satu Mare, iar în urma acestor lucrări se vor putea economisi sute de mii de lei lunar, bani care vor fi direcționați către alte proiecte din județ.

,,Va fi un proiect foarte ambițios. Vorbim de clădirea cea mai energofagă a județului, unde putem să economisim câteva sute de mii de lei lunar. Lucrările presupun schimbarea sistemul energetic interior, schimbarea a tot ce înseamnă conducte de apă, schimbarea sistemului de încălzire și montarea panourilor fotovoltaice, respectiv realizarea a șase puncte de încărcare cu energie electrică pe terenurile instituțiilor subordonate”, a declarat Pataki Csaba.

12 comentarii

  1. 😝 Răspunde

    Da numai spune, ce chestie!

  2. Kuka Răspunde

    Instituția care patronează clădirea ar trebui desființată! Cu aia să începem, cea mai bugetofagă instituție a județului, cu adunătura cea mai mare de incompetenți și lipitori de afișe din fiecare din cele 40 de județe ale țării!!!

  3. Vasy Răspunde

    Nu e lucru bun ca se modernizeaza constructia? Se pare ca orice ai face tot nu e bine :-))

    • @Vasy Răspunde

      @Vasy, problema este ca la aceasta constructie poti sa bagi tot bugetul judetului ca prin conceptie nu ai ce-i face. Un inginer constructor iti poate explica pe indele de ce se pierde energia la greu la acest mastodont. ce se propune la obloji putin rana dar nu prea are cum sa rezolve problema de fond. Nu ai cum sa izolezi bine imensitatea aia de beton. Dar tot e bine ca se incearca. Era si cazul. Sanse de reusita sunt cam de 15%.

      • S Răspunde

        Bine omule, daca comentezi propune si tu ceva, mutam pe toti de acolo si daramam cladirea sau facem crescatorie de pasari din ea. Ai solutii ?

        • @S Răspunde

          Asta cu dărâmatul nu ține la cât beton au băgat în structură. Și nu am înțeles, e treaba mea să propun ceva? Nu sunt destui speciali și foarte speciali pe acolo care pentru asta sunt plătiți? Eu nu am zis că nu e bine ce fac, doar că nu prea au șanse de izbândă. Pricepi omule sau e prea mult pentru tine? Pentru a avea șanse proiectul ar trebui să propună să se elimine din arhitectura externă brutalistă pentru că pe acolo se pierde multă căldură.

      • Jo Răspunde

        Am vrut si noi, adica “noi”, aia care ne-au condus pe vremea lui Ceausescu, sa avem un Burj Khalifa. No, nu ne-a reusit. Ca desi am sapat si am turnat o fundatie cat aproape toata cladirea, adica 98 de metri aproximativ, tot nu am dat de petrol. Acuma ne mandrim cu cea mai urata si costisitoare cladire din Romania. Nimeni nu o pomeneste in tara noastra. Desi la un moment dat a fost cea mai inalta cladire din Romania. A depasit Intercontinentalul din Bucuresti. Va dati seama?

    • Jo Răspunde

      Propun eu daca imi dai voie. Turn de parasutism, adica parasute, sau Turnul sinucigasilor. Valabila si viceversa.
      Mai poate fi exersata si lansarea cu deltaplanul, musai cu motor, ca altfel betonu din piata…este o buna pista de aterizare…mi-a cazut greu fisa.🤔

  4. Radu Răspunde

    Aia cu dărâmarea nu-i chiar prostie, în alte țări o rădeau demult și făceau una eficientă d.p.d.v. energetic, dar și utilă și aspectuoasă.

  5. USR căcat Răspunde

    Era si timpul ii rușinea orașului Satu Mare.

  6. maria bertean Răspunde

    mai bine demolati !!!!!

  7. Marino Răspunde

    La ce tehnologie există azi, nu se pune problema, păcat că sunt puțini oameni de rând care beneficiază cu adevărat de serviciile oferite de aceasta instituție.Fiti liniștiți că cei care lucrează acolo,la ce salarii au, sunt în stare să lucreze și iarna fără geamuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.