Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Şi-a luat o maşină în leasing, apoi a vândut-o şi nu şi-a mai plătit ratele. Ţeapă de 16.000 de euro

Un bărbat din Satu Mare și-a cumpărat o mașina prin leasing din străinătate, pe care a vândut-o în țară. Acesta nu și-a mai achitat ratele de mai multe luni iar acum are de dat explicaţii, fiind cercetat pentru înşelăciune. Cazul lui a ajuns în această săptămână, pe rolul instanţei.

Conform informațiilor PortalSM, sătmăreanul şi-a cumpărat maşina, în leasing, din Ungaria iar în data de 24.12.2021, a vândut-o pentru suma de 16.800 de euro, achitată  în numerar, unui coleg de muncă. Ulterior, la data de 15.02.2022, autoritățile maghiare au indisponibilizat autoturismul la ieșirea din Ungaria.

Sătmăreanul a explicat că, din motive financiare și de sănătate, nu a mai putut plăti ratele de leasing.

Cumpărătorul a fost informat că mașina era în leasing și că vânzătorul nu achitase ratele de mai multe luni.

Vânzătorul, conștient de situația creată, declară că își dorește să remedieze situația, dar momentan nu dispune de suma necesară pentru a despăgubi persoana vătămată sau oricare altă parte afectată de această înșelăciune.

Deocamdată nu se ştie cum se va finaliza acest caz.

Un comentariu

  1. De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

    Păi ceea ce nu e al tău că e în leasing nu-l vinzi. E simplu. pentru asemenea cazuri ar trebui legea să împiedice pe cel care și-a luat vehicul în leasing să-l dea mai departe la altul care poate nu este informat. Dar întrebarea de bază ar fi alta. Dacă a luat 16800 euroi pe mașină dacă era de bună credință de ce nu a achita din suma aia restul către cel de la care l-a luat în leasing? Sau de ce nu a făcut un act la notar cu noul proprietar în acest sens, doar sunt colegi de serviciu? Impresia mea este că nci nu a vrut să plătească și așa se ascunde. Foarte bine, dosar penal pentru înșelăciune și să fie condamnat, măcar cu suspendare. Data viitoare nu va fi la fel de jmeker, asta-i sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.