Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Stare de alertă epidemiologică în România, din cauza gripei. Ce spune ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că România a intrat în stare de alertă epidemiologică, după ce numărul de cazuri de gripă a crescut pentru trei săptămâni la rând, informează Digi24. Ministrul a subliniat că „nu se instituie niciun fel de restricții”, dar a făcut o serie de recomandări pentru a se evita îmbolnăvirile.

Alexandru Rafila a transmis, joi, date despre evoluția infecțiilor respiratorii în perioada 22-28 ianuarie. „Este vorba despre o a treia săptămână de creștere consecutivă, peste nivelul mediu, înregistrat în ultimii cinci ani. Se numește săptămână epidemică”, a afirmat ministrul Sănătății, într-o conferință de presă.

Acesta anunță că situația este similară celei înregistrate anul trecut. „Nu este nimic diferit de față de situația de anul trecut. Am luat decizia acestei stări de alertă epidemiologică, după ce se înregistrează trei săptămâni de depășire a pragului epidemic”, a mai declarat ministrul.

El a explicat că nu se instituie niciun fel de restricții. „Nu se instituie niciun fel de restricții pentru populație (…) Are legătură cu pregătirea sistemului de sănătate pentru un număr mai mare de infecții respiratorii”, a mai declarat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.