Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Un sătmărean şi-a luat ţeapă pe Facebook. Şi-a comandat un lucru şi a primit altul

Un sătmărean şi-a luat ţeapă pe Facebook. Un tânăr din Satu Mare a vrut să achiziționeze o consolă PlayStation 5 de pe Facebook Market, dar a primit consolă Xbox cu mult mai puţine jocuri.

Potrivit informațiilor PortalSM, autoritățile au fost alertate de o sesizare privind o tranzacție suspectă efectuată prin intermediul rețelei de socializare Facebook Market. O persoană a reclamat că, în data de 27 decembrie 2020, a comandat o consolă PlayStation 5 în valoare de 2.000 de lei, iar la primirea coletului de la firma de curierat Fan Courier, a constatat că produsul primit nu corespunde comenzii.

Persoana vătămată a povestit că a găsit oferta pentru consola PlayStation 5 pe Facebook Market și a negociat prețul cu vânzătorul, ajungând la suma de 2.000 de lei. Au convenit ca ea să achite un avans de 1000 de lei, iar restul sumei să fie plătită la primirea coletului. Cu toate acestea, la deschiderea coletului, a descoperit o consolă Xbox, în locul produsului comandat.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că vânzătorul a fost contactat de mai multe persoane interesate de consola PlayStation 5 și a cerut un preț de 2500 de lei pentru produs. Oricum, el a acceptat suma de 1000 de lei ca avans de la persoana vătămată.

Vânzătorul a recunoscut că nu a trimis exact produsul comandat și a exprimat disponibilitatea de a achita prejudiciul cauzat, în valoare de 1000 de lei, pentru a rezolva situația. Autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili toate detaliile și a lua măsurile legale corespunzătoare în acest caz. Dosarul abia săptămâna trecută a fost închis de către judetători, când s-a dispus neînceperea urmăririi penală faţă de vânzător.

3 comentarii

  1. Ion Răspunde

    Folositi Okazii.ro. Are acelasi sistem de calificative ca si eBay, descurajand astfel teparii.

  2. De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

    Mno, dar dați și în cazul ăsta o sentință ca și la politicieni sau alții din gașcă. Ceva e genul că vai că a fost un moment de neatenție sau ceva moment de slăbiciune pe moment!? Se poate? 😵😵😵🥴🥴🥴😢 Probabil că nu se poate. Oare de ce? Nu că m-ar interesa că deja sunt sătul de șarlatanii de pe net. Acum voi de la portal dacă chiar pretindeți că sunteți ziariști ar trebui să urmăriți cazul. Să vedem cum se finalizează. Că dacă va fi cu #fapta-nu-există atunci e clară treaba.

  3. Gigi Durul Răspunde

    Facebook plin de reclame false….am luat un dispozitiv de taiat tabla ,care se ataseaza la o autofiletanta….s- a rupt in nici 35 cm….si am taiat tabla mai subtire decat cea maxima….
    Altii au luat plasa cu aparat sudura cu laser la numai 385 lei….au primit altceva……tr3buie sa fi credul cand unul adevarat costa de la 8000 euro in sus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.