Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Circa 10.000 de sătmăreni și-au făcut pașapoarte, speriați de război

Circa 10.000 de sătmăreni și-au făcut pașapoarte, speriați de războiul din Ucraina, izbucnit în februarie 2022. Concret, în anul 2022 au fost emise peste 27.000 de pașapoarte, cu aproximativ 10.000 mai multe decât în 2023, arată bilanțul Instituției Prefectului Satu Mare. În acel an, mulți oameni s-au grăbit să își ia măsuri, spune și prefectul Radu Roca.

Potrivit bilanțului Prefecturii Satu Mare, în anul 2023 au fost emise peste 17.000 de pașapoarte, cu aproximativ 10.000 mai puține față de 2022. Asta arată că în anul în care a izbucnit războiul din Ucraina, aproximativ 10.000 de sătmăreni s-au grăbit să își facă pașapoarte, fiind speriați de invazia Rusiei în țara vecină.

,,În anul 2023 s-au emis 17.764 de pașapoarte electronice și 1.637 de pașapoarte temporare. Față de perioada anului 2022, unde s-au emis 27.564, eu zic că putem pune această scădere, în jur de 10.000 față de anul trecut, pe criza ucraineană când lumea și-a luat măsuri și și-a făcut pașapoarte”, a spus prefectul județului Satu Mare, Radu Roca.


CITEȘTE ȘI:

8 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Pe veci stăpâni? Unde? 🤣🤣🤣

    • Doar atât Răspunde

      Sângele nu se face apă. Acum se demonstrează clar cine este vinitură și cine este legat de patrie și pământul natal, degeaba se neagă. Transhumanță pură de secol XXI fără șanse să se termine vreodată. Deja jumate țară e plecată temporar-definitiv. Copiii lor nici nu se vor mai întoarce nici măcar la mormintele strămoșilor pentru că mulți nici limba nu o mai știu de restul de genul dragoste de țară nici vorbă. Păi de la cine să învețe? Este un clar foarte-foarte trist.

  2. Ciuciu Răspunde

    Da pana unde au vrut sa fuga astia?

  3. Pișta Răspunde

    Știre de kkt!
    Eu mi-am făcut pașaport pentru a putea călători, nu pentru a fugi de război!
    În caz de război sunt printre primii la slobozit gloanțe, dar încep cu “prietenii” orbaniști!

    • Stefan Răspunde

      Sa n-ai impresia ca esti incognito pe-aici, poate te-ar gasi mai repede ei pe tine.

      • Doar atât Răspunde

        👍. Sunt pe aici mai mult de o grămadă de karatiști din ăștia din gură care nici armata nu au făcut că mămicuța le-a rezolvat că sunt cu probleme incomensurabile medicale dar dau din clanță. La o adică vor fi primii care vor dispărea din decor. 🤮

  4. Satmarean1 Răspunde

    Daca ar fi razboi in Ro ar fi implicata toata UE,si atunci unde ar pleca? Aici ma refer la barbati. Cine crede ca nu s-ar inchide toate granitele si cei care au cetatenie romana ar fi depistati in UE ar fi rapid repatriati si incorporati sau ar fi inrolati pt tara a caror cetatenie o mai au. De zburat spre alte continente din UE sa- si ia gandul. Exact ca pe timpul covidului,nici nu va dati seama ce legi s-ar vota pt a impiedica fuga. Asa ca mai bine am face ceea ce depinde de fiecare din noi sa nu traim asa ceva si pasapoartele sa le folosim pt concedii.

  5. Gheorghe Răspunde

    Da s-au facut muuuulte pasapoarte si sa va spun una buna!!!Multi romani patri(H)oti,dintre ei si cativa politruci si simpatizanti de-ai lor care si-au facut pasapoarte….unguresti!!!In Anglia sunt mii de ardeleni de nationalitate romana care au acte unguresti iar ei nu stiu o boaba ungureste…ba nu!!gresesc stiu sa spuna foso fiu,cheneret si hoira (h)orban!!Va vine sa credeti?Chiar asa….se fac prieteni cu dracu numa sa poate trece puntea,adica sa fuga mancand pamantl in ungaria si de acolo drept in bratele lui trompeta peste ocean care-i asteapta cu chilotii si obielele murdare sa le dea sa linga.Dupa terminarea horei se vor intoarce ca investitori sau de ce nu?luptatori antifascisti si vor continua cea stiu ei mai bine…sa fure,sa minta si sa manance ca,,,,at!!!De cum a inceput circul in est ei si-au si pus in miscare banii si cunostintele pentru a se aranja…niste cacafrica fara caracter care au profitat de coruptia din romanica imbogatindu-se iar acum se pregatesc sa-si ia zborul spre alte plaiuri….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.