Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Violență și focuri de armă. Polițiști atacați și bătuți în județul Satu Mare. Agresorii au fost împușcați

Polițiști atacați și bătuți în județul Satu Mare. Totul s-a petrecut în zona Bercu Nou, acolo unde un echipaj al Poliției de Frontieră a fost atacat de doi indivizi extrem de agresivi. Unul dintre polițiști a scos arma din dotare și a tras mai multe focuri, rănindu-i pe agresori. După mai mulți ani de procese, săptămâna aceasta a venit și sentința în cazul celor doi indivizi judecați pentru ultraj.

Unul dintre polițiștii de frontieră a declarat că în data de 21/22 august, în jurul orei 3:15, a observat pe digul râului Tur o mașină care se îndrepta spre ei în mare viteză, moment în care, împreună cu colega sa, a poziționat autospeciala MAI pe dig, după o rampă de coborâre de pe dig, în așa fel încât să nu dea posibilitatea ca autoturismul să poată devia și să se îndrepte spre localitate și să îi piardă urma. Au lăsat autoturismul să se aproprie de ei și, la aproximativ 250-300 de metri, a pornit farurile și a coborât din autoturism cu intenția de a opri mașina, însă aceasta nu a oprit, iar polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului.

Într-un final, indivizii au oprit mașina, iar polițistul a coborât din autospecială cu pistolul scos și i-a somat să iasă din mașină. Șoferul autoturismului i-a comunicat polițistului că se plimbă, pentru că este cetățean european și are dreptul să se plimbe. Până la urmă, cele cinci persoane au coborât încercând să se tocmească cu ei, în sensul că le solicitau să discute, însă polițistul insista ca aceștia să se pună la pământ. După repetate insistențe, trei dintre indivizi s-au culcat la pământ, iar alți doi au devenit mai vocali și recalcitranți. A încercat să-i încătușeze, însă unul dintre indivizi a devenit violent.

Polițistul a spus că, din ce ține minte, cu lanterna i-au fost aplicate mai multe lovituri de care a încercat să se ferească. Apoi a tras aproximativ șase focuri de armă, pe care menționează că le-a tras ,,fără să conștientizez că trag efectiv în ei, practic în acele momente nici nu am realizat că cei doi sunt răniți de focurile de armă”. Mai apoi, polițiștii au fugit pentru a cere întăriri, iar când s-au întors la locul agresiunii autospeciala MAI era răsturnată, iar indivizii au fugit spre o pădure, acolo unde au fost prinși.

Fiind audiat, unul dintre agresori a recunoscut că i-a aplicat polițistului lovituri cu lanterna, iar apoi, la scurt timp, a fost încătușat și dus la Urgență, fiind împușcat. Cei doi indivizi au scăpat ieftin în urma celor întâmplate: cel care l-a agresat pe polițist a fost condamnat la doi ani și cinci luni de închisoare cu suspendare, iar al doilea a fost achitat.

Poziția oficială a Poliției de Frontieră

În data de 22 august, în jurul orei 03.30, un echipaj din cadrul Sectorului Poliței de Frontieră Petea, aflat în misiune în zona de responsabilitate, pe direcția localității Bercu Nou, a observat la 50 de m de frontieră (pe digul stâng al râului Tur) un autoturism de teren în mișcare, fără plăcuțe de înmatriculare.

S-a procedat la interceptarea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice și luminoase însă șoferul nu a oprit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea mașinii. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, în el aflându-se cinci bărbați, care, la solicitarea polițiștilor de frontieră de a se legitima, au devenit recalcitranți și unul dintre ei l-a lovit în zona capului pe un lucrător de-al nostru cu un obiect contondent.

S-a procedat la somarea persoanelor prin voce însă nici de această dată acestea nu s-au supus, fapt pentru care au fost executate șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Cei cinci bărbați au fugit înspre pădurea din apropiere pentru a se ascunde, moment în care, pentru reținerea lor, au fost executate șase focuri de armă pe direcția de deplasare a fugarilor,  în urma cărora  două  persoane au fost rănite.

Imediat s-a declanșat o acțiune la care au participat mai multe echipaje ale poliției de frontieră, reușindu-se la scurt timp găsirea și reținerea celor cinci bărbați în zona împădurită.

A fost acordat primul ajutor celor două persoane rănite, totodată ajungând la fața locului și echipaje ale ambulanței, care i-au transportat pe polițistul de frontieră și pe cei doi bărbați la Spitalul Județean Satu Mare, în stare conștientă și stabilă, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma celor întâmplate, cei cinci bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

4 comentarii

  1. România minunată= România eșuatăă Răspunde

    Asemenea sentințe duc la starea de fapt din țară. Păi ataci organul care păzeșetgranița țării și ești condamnat la suspendare sau chiar achitat?????? Ei, dacă furau de foame două batoane de ciocolată atunci sigur luau 5 ani cu executare, kremenalii naibi! Păi ce credeți ce rețin cei doi din toatătreaba? Aia că se poate că uite că scapă.

    • Pistike Răspunde

      Păcat că polițistul de frontieră nu i-a trimis pe plimbăreți “în loc luminat, în loc cu verdeață, în loc de odihnă …”

  2. Richi Epoveri Răspunde

    Probabil indivizii asteptau “marfa” din Ucraina. “Condamnarea” celor doi ma face sa cred ca au avut destui bani sa-si rezolve “condamnarea”,asa cum afirma candva Tibike Bleaga ca e mai scump sa-ti angajezi un avocat decat sa-ti cumperi un judecator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.