Ultima actualizare: azi, 15:14

Locale

5 criterii de care să ții cont atunci când îți alegi ochelarii de soare

Când îți alegi ochelarii de soare, este important să ții cont de mai multe aspecte, pentru a te asigura că achiziționezi perechea potrivită nevoilor, preferințelor și activităților desfășurate. Investiția în ochelari de soare de calitate, de la un brand celebru în acest domeniu se justifică, deoarece sănătatea ochilor tăi este deosebit de importantă. 

1. Protecția UV

Expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete (UV) poate avea efecte nocive asupra ochilor, provocând probleme de sănătate pe termen lung. Ochelarii de soare care oferă 100% protecție UV blochează radiațiile UVA și UVB, protejând ochii adecvat, indiferent de anotimp și de intensitatea luminoasă din mediul exterior.

Comandă online ochelari de soare Tommy Hilfiger, aici găsești zeci de modele, cu forme si culori diferite ale ramelor, din care să alegi varianta perfectă pentru tine! Dacă te documentezi temeinic și citești cu atenție specificațiile de la fiecare tip, vei descoperi câteva opțiuni deosebite, care pe lângă protecție ridicată împotriva radiațiilor ultraviolete, îți oferă un confort vizual sporit, fără distorsiunea culorilor.  

2. Calitatea

Calitatea este un factor important atunci când vine vorba de selecția ochelarilor de soare. Lentilele din materiale deosebite oferă claritate vizuală excelentă și reduc distorsiunile care pot apărea în timpul purtării. Lentilele polarizate diminuează strălucirea, ceea ce este extrem de util, mai ales în zilele de vară luminoase. Totodată, acestea îmbunătățesc contrastul și pot face culorile să pară vii, contribuind semnificativ la o experiența vizuală mai bună.

Materialul din care sunt fabricați ochelarii de soare contează. Acetatul și oțelul inoxidabil sunt două opțiuni excelente pentru rame, deoarece sunt atât durabile, cât și ușoare, confortabile pentru purtare pe termen lung.

Rezistența la uzură este o altă caracteristică a ochelarilor de soare de calitate. Acest lucru înseamnă că rama și lentilele trebuie să fie durabile și rezistente la zgârieturi.

3. Brandul și reputația producătorului

Brandul și reputația producătorului sunt două aspecte de care să ții cont în alegerea ochelarilor de soare de calitate. Un brand cu o reputație bine stabilită în industria ochelarilor de soare este de obicei un semn de calitate și fiabilitate. 

Brandurile de top sunt cele care inovează constant și oferă modele de ochelari de soare care sunt nu numai funcționali, dar și eleganți și în trenduri. Inovația nu se referă doar la aspectul estetic, ci și la tehnologiile utilizate pentru a oferi protecție împotriva razelor UV și confort sporit.

Spre exemplu, ochelarii de soare de bărbați Tommy Hilfiger TH 1556/S D51/T4 cu rama din plastic stil rectangular și lentile argintii sunt o opțiune clasică și modernă, în același timp. Modelul brandului de lux, cunoscut la nivel mondial, se potrivește mai multor forme de față și contribuie la obținerea unei imagini deosebite și a unei protecții ridicate, indiferent de context. 

4. Confortul

Ochelarii de soare care nu se potrivesc bine pot cauza iritații sau pot aluneca de pe nas, fiind un factor de deranj. Potrivirea corectă a ochelarilor poate preveni nu doar disconfortul, dar și probleme de sănătate precum durerile de cap și oboseala ochilor. Prin urmare, poți opta pentru o pereche care să se potrivească bine pe față și să nu fie nici prea strânsă, nici prea largă.

Modelele ajustabile permit mici modificări menite să îmbunătățească experiența utilizatorilor. Brațele ajustabile pot fi îndreptate sau îndoite pentru a se potrivi mai bine, iar pernuțele moi pentru nas pot juca un rol semnificativ în confortul ochelarilor de soare. 

Greutatea ochelarilor de soare poate avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra confortului. Ochelarii care sunt prea grei pot cauza presiune pe nas și pe urechi, ceea ce poate duce la disconfort pe termen lung. Prin urmare, este recomandat să alegi ochelari de soare care sunt ușori și confortabili de purtat.

5. Stilul personal

Forma feței joacă un rol fundamental în alegerea ochelarilor de soare. Unele trăsături ale feței sunt puse în evidență cu ochelarii potriviți. De exemplu, persoanele cu față rotundă pot opta pentru rame dreptunghiulare sau pătrate, care ajută la crearea unui echilibru vizual. În schimb, persoanele cu față pătrată pot alege rame ovale sau rotunde, care îmblânzesc trăsăturile ascuțite.

Apoi, stilul ochelarilor de soare trebuie să se alinieze cu personalitatea ta. În funcție de tipul tău de personalitate, poți alege rame colorate sau cu design îndrăzneț, dacă ești o persoană extrovertită și îți place să ieși în evidență. Dimpotrivă, dacă preferi un stil subtil sau clasic, ramele negre sau maro, cu forme tradiționale, ar putea fi o alegere bună. Un model pentru această ultimă situație sunt ochelarii de soare de damă Tommy Hilfiger TJ 0007/S 807/IR, cu ramă din metal negru, stil fluture și lentile gri, o opțiune clasică, dar de mare efect. 

Dacă intenționezi să folosești ochelarii de soare în diferite situații – la plajă, muncă, cumpărături – este recomandat să alegi un stil ușor de integrat, care se poate adapta ușor contextelor și ținutelor variate. Alegerea ochelarilor de soare este o decizie personală și, înainte de o decizie finală, trebuie să te gândești la ce îți place și ce te reprezintă cel mai bine, ce te face să te simți confortabil și încrezător în propria piele. 

Cu rame în stil clasic sau cu unele moderne, în trenduri, ochelarii de soare trebuie să te protejeze complet împotriva razelor nocive ale soarelui. Fie că achiziționezi o pereche din magazinul de optică online, fie din showroomurile fizice, pe lângă estetică, ochelarii de soare trebuie să fie utili și funcționali. Alegerea unora de brand îți oferă calitate și siguranță, dar și un look așa cum ai visat!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.