Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Ajutor de la guvern pentru apicultori: 25 de lei/familia de albine

Ajutor de la guvern pentru apicultori. Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Prefectul Radu Roca, alături de directorul de Cancelarie, Radu Iancu a avut în această dimineață o întâlnire de lucru cu președintele Asociației Crescătorilor de Albine, filiala Satu Mare, Alin Andreescu.

,,Vrem să ne asigurăm că la nivel de județ nu sunt probleme cu depunerea dosarelor la Direcția Agricolă în contextul în care în ședința Guvernului din 28 februarie a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, a transmis prefectul Radu Roca.

Acesta a mai amintit că ”actul normativ vizează instituirea unei scheme de ajutor de stat cu caracter temporar pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Termenul de depunere a dosarelor este de 30 de zile lucrătoare de la data publicării (01.03. 2024 – 11.04 2024 inclusiv) , iar termenul de plată este 30 iunie 2024”.

Președintele Asociației Crescătorilor de Albine, filiala Satu Mare, Alin Andreescu a informat că la nivel de județ sunt 600 de apicultori autorizați iar numărul de familii de albine este de 35244.

Valoarea totală a schemei de ajutor este de 59.866.000 lei, echivalentul sumei de 12.034.334 euro, iar cuantumul propus pentru ajutorul de stat este în sumă de 25 lei, respectiv 5 euro/familia de albine. Numărul estimat al familiilor de albine la nivel național este de 2.395.856.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.