Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Comisarul european pentru Transporturi, la Satu Mare. Drum expres și parcări pentru TIR-uri, printre subiectele abordate

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, s-a aflat, vineri, 22 martie, într-o vizită la Satu Mare, acolo unde s-a întâlnit cu deputatul Adrian Cozma. Printre subiectele abordate s-au numărat necesitatea unui drum expres între Satu Mare – Baia Mare și PTF Halmeu, precum și parcări pentru camioane pe drumul Dorolț – Petea.

Redăm, mai jos, declarațiile făcute de deputatul Adrian Cozma, după întâlnirea pe care a avut-o cu comisarul european Adina Vălean:

,,Am invitat-o pe doamna Comisar European pentru Transporturi, Adina Vălean, la Satu Mare pentru a discuta despre necesitățile și prioritățile în domeniul transporturilor. Scopul principal al întâlnirii a fost dezvoltarea colaborării între autoritățile locale și Comisia Europeană pentru implementarea proiectelor de infrastructură în județul Satu Mare. Au fost abordate subiecte precum necesitatea unui drum expres între Satu Mare – Baia Mare și PTF Halmeu, parcările pentru automarfare în comunicația Satu Mare-Dorolț (Petea) și planurile pentru punctul de trecere a frontierei Petea 2 de la Oar, cu conexiune la autobanda M3.

De asemenea, s-a discutat despre dezvoltarea infrastructurii de imobile necesare pentru desfășurarea activității vamale și a poliției de frontieră precum și despre necesitatea parcărilor pentru transportul de mărfuri pe toată distanța drumului național și necesitatea modernizării și eficientizării căilor ferate vamale de la Halmeu pentru transportul de mărfuri. Comisarul European pentru Transporturi și-a manifestat susținerea pentru aceste proiecte și a subliniat importanța investițiilor în infrastructura de transport pentru dezvoltarea durabilă și competitivitatea regiunilor.

Aceste inițiative reprezintă un pas important pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport și a trecerii frontierei în zona Satu Mare-Petea, contribuind la creșterea competitivității economice și la consolidarea relațiilor de cooperare între România și Uniunea Europeană. Totodată, este clar ca e nevoie de o mult mai bună organizare a Consiliului Județean, care trebuie să mobilizeze toate instituțiile responsabile pentru acest demers, având în vedere impactul major pe care îl va avea asupra dezvoltării județului Satu Mare”, a declarat deputatul Adrian Cozma.

 

9 comentarii

  1. Perfect tul Rouka Răspunde

    Unde au fost autoritățile, totuși a venit un comisar european. Rușine PSD, rușine prefectul. Așa o să luați și voturi.

  2. George Simion Răspunde

    Care comisar? Fostul comisar Adina Valean. Daca vemea Iohannis era altceva.

  3. Pis ta Răspunde

    Cine-i iohanis? Totuși Adina e Adina, muiere lu’ Crin.

  4. Gyusi Răspunde

    O abonata de decenii la tzatza de bani,fufa lu Crin,a venit sa se întâlnească cu o alta nulitate demagogice zis Cozma,deocamdată doar UDMR a făcut ce a promis

  5. H&R Răspunde

    Interesant ca spre Halmeu camioane spre Ucraina nu mai sunt asa de multe. Foarte interesant!

  6. Irimus Răspunde

    I-a povestit Adi doamnei comisar european cum face trafic de țigări și cereale din Ucraina?

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Dacă te uiți mai atent pe poze tocmai la prima poți vedea cum explică mirată că nu pricepe de ce se plâng cu toții de aglomerația de pe drumuri dacă acolo este bunătatea de cale ferată aproape nefolosită. Drept cu ecartament diferit dar soluții pentru asta există.😉 Și când tată bagi marfa cu calea ferată atunci nu te mai joci frate!

  7. Șef de Post Răspunde

    Milițianul analfabet Vasile Pop ce caută în poze ? A trecut de la la Pro România la PNL oferindu-i subprefectului Romeo Pop un porc de Crăciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.