Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Contract semnat! Zeci de microbuze școlare electrice pentru elevii din județul Satu Mare

Elevii din 26 de comune ale județului Satu Mare vor merge din toamnă la școală cu microbuze electrice școlare. Satu Mare se numără printre primele cinci județe din țară care au semnat contractul pentru achiziția primului lot de microbuze cu fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Contractul pentru cele 26 de microbuze școlare, având capacitatea de 16+1 locuri, a fost semnat astăzi de către președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba. Microbuzele vor fi livrate de Țirac Auto SRL, valoarea contractului fiind de 26.804.136 de lei. Beneficiarii investiției vor fi copiii de vârstă școlară din 26 de comune ale județului Satu Mare: Medieșu Aurit, Bătarci, Bixad, Lazuri, Moftin, Orașu Nou, Pișcolt, Supur, Tarna Mare, Viile Satu Mare, Andrid, Craidorolț, Culciu, Socond, Vama, Acâș, Apa, Beltiug, Căuaș, Cehal, Dorolț, Săcășeni, Săuca, Tiream, Turț și Vetiș. Toate microbuzele vor ajunge în județ înainte de începerea noului an școlar.

Consiliul Județean Satu Mare continuă demersurile pentru atribuirea celui de-al 27-lea microbuz, cu o capacitate de 8+1 locuri, prevăzut în cadrul aceluiași proiect – ,,Microbuze electrice pentru elevii din județul Satu Mare”.

 

9 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Felicitări!

  2. Cristian Sasu Răspunde

    Felicitări!

  3. Țiriac Răspunde

    @all, greșit. Cine face afacerea? Așa că felicitări mie! Să vină banul la băiatul!

  4. goje adi Răspunde

    bine ma grasule ….stii tu daca vrei Felicitari !!!!

  5. danciu viorel Răspunde

    Felicitari ! Tot asa mai departe !

  6. Altu Răspunde

    Felicitări,pt ce? Vedem peste 5 ani câte mai funcționează, dacă trăim până atunci,bineînțeles.

  7. Doar atât Răspunde

    Singura mea dorință este că acele microbuze achiziționate să se dovedească fiabile și chiar să aibă exact sau aproximativ autonomia care se cere prin caietul de sarcini. Că dacă nu și vor sta mai mult la încărcat decât pe șosele atunci nu am făcut nimic. Că dacă nu vor putea circula atunci ce facem cu copiii? Știu eu de ce zic asta. Vezi experiența autobuzelor electrice la Satu Mare și nu numai. Dar sincer sper că se va dovedi că sunt cârcotaș și suflu și în iaurt. Important este ca investiția să se dovedească benefică.

    • vertigo Răspunde

      Iarăși veniți cu autonomia????

      • Doar atât Răspunde

        Așa e că ai fost repetent la română? Autonomia bateriei măi!!! Adică degeaba se zice că mașina ține 4-500 km cu o încărcare dacă după 200 de km când ți-e mai drag te lasă baltă. Ce faci cu pasagerii în câmp? Chemi un ajutor, un prieten bun ca la concursurile televizate? Dar dacă pentru tine noțiunea de autonomia mașinii – adică cât ține bateria cu o încărcare ți se pare deranjant atunci just for you voi propune ca plozii tăi să circule cu mașini tip Fred Flinstone – model yabadabaduuuuu. Numai înainte de plecare să nu uiți să le aprovizionezi motorul cu ceva grătare de dinozaur ca să țină motorul și să nu se gripeze undeva. Bine așa???? 🥴😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.