Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Sătmărean amendat pentru că a dus PET-urile la reciclat cu tramvaiul. Oamenii, revoltați

La sfârșitul săptămânii trecute, una dintre acțiunile polițiștilor locali desfășurate în mijloacele de transport în comun din Timișoara a iscat valuri de indignare în rândul cetățenilor, informează renașterea.ro. Polițiștii locali au amendat un tânăr originar din județul Satu Mare care călătorea cu tramvaiul, întrucât acesta transporta un sac de peturi.

După ce știrea a apărut în mediul online, oamenii au criticat sancționarea tânărului, considerând-o exces de zel. Indignarea cetățenilor avea în vedere situația la modul general al unui tânăr fără posibilități materiale, care, în lipsa unei mașini personale, vrea să câștige un ban cinstit din returnarea peturilor reciclabile.

La solicitarea ziarului ”Renașterea bănățeană”, Poliția Locală Timișoara a explicat faptul că sancțiunea a fost dată conform HCL nr.  371/2007, articolul 32, litera a, în care este stipulat că transportul unor bagaje voluminoase care stânjenesc călătorii este considerat contravenție. Reprezentanții poliției locale au mai spus că tânărul a fost reclamat de ceilalți călători din tramvai, care au sesizat oamenii legii cu privire la ”mirosul emanat de sacul cu doze și peturi provenind de la băuturi alcoolice, sac din care se scurgeau resturi de lichide din ambalajele strânse”.

În plus, potrivit Poliției Locale Timișoara, tânărul care a fost amendat cu 200 de lei nu avea bilet de călătorie, faptă care, de asemenea, constituie contravenție, aflându-se sub același regim sancționator. Tânărul sancționat este în vârstă de 22 de ani, având domiciliul în localitatea Carei, județul Satu Mare.

,,Persoana în cauză nu a avut nimic de obiectat la momentul sancționării și nici nu a dat explicații” privind scopul sau motivul transportării sacului de peturi, a precizat poliția locală. ,,Rolul polițiștilor locali este acela de a lua măsuri în astfel de situații, de a aplica actele normative în vigoare și de a ține cont de disconfortul produs majorității”, a transmis conducerea Poliției Locale Timișoara.

2 comentarii

  1. Vasy Răspunde

    Deci nu se putea da un avertisment! Vai de viata si de zilele voastre, ati prins un mare infractor!

  2. ??? Răspunde

    Bravoooo!
    Chiar era pericol public! Îți dai seama :))
    Vai de țara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.