Ultima actualizare: azi, 11:55

Locale

FOTO/VIDEO. Sătmărean condamnat cu executare. Și-a ascuns drogurile în pereții casei!

Sătmăreanul care și-a ascuns drogurile în pereții casei a fost condamnat cu executare. El a fost prins în toamna anului trecut, după ce polițiștii l-au oprit pe varianta de ocolire a municipiului Satu Mare. Era drogat la volan, avea droguri în mașină, iar în urma perchezițiilor au fost descoperite droguri și în pereții casei unde acesta locuia. 

Totul s-a petrecut în data de 20 octombrie 2023, când sătmăreanul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție, pe Centura municipiului Satu Mare. În mașina bărbatului au fost descoperite droguri, după care s-a trecut la testarea individului cu aparatul DrugTest.

Mai apoi, sătmăreanul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. După acest episod, în aceeași zi, bărbatul s-a urcat din nou la volan, însă ghinionul s-a ținut după el. A fost oprit din nou de un echipaj de poliție pe raza localității Viile Satu Mare.

Avea droguri ascunse în pereții casei

Polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul bărbatului, unde au identificat, în pereții mansardei, două pungi din material plastic de culoare albă, respectiv galbenă ce conțineau materie vegetală de culoare verde-olive, sub formă de inflorescențe. S-au găsit cantitățile de 887,7 grame canabis, 66,5 grame canabis, 10,4 grame canabis și un cântar electronic.

Bărbatul a fost reținut  pentru 24 de ore, după care s-a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. El a recunoscut acuzațiile care i-au fost aduse, afirmând că este consumator de canabis.

A fost condamnat cu executare

Bărbatul a fost condamnat, în această săptămână, la trei ani închisoare cu executare și 18.500 lei amendă penală pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu fără drept, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența substanțelor psihoactive și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Ce a spus poliția:

,,La data de 20 octombrie (2023 – n.red.), polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, într-un dosar având ca obiect comiterea infracțiunii de trafic de droguri.

Persoana în cauză, un bărbat, de 42 de ani, a fost oprită pe Drumul Național 19H (varianta ocolitoare a municipiului) de către un echipaj din cadrul Biroului Rutier Satu Mare, în timp ce s-ar fi aflat la volanul unui autoturism. În urma efectuării unui control asupra habitaclului autoturismului, polițiștii au descoperit, într-un compartiment ascuns, materie vegetală de culoare verde-olive, susceptibilă a fi din categoria substanțelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul bărbatului, unde au identificat, în pereții mansardei, cantitatea de peste 1 kg de substanță vegetală de culoare verde-olive. În aceeași zi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore. La data de 21 octombrie, față de bărbat a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile”.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.