Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

FOTO/VIDEO. Taximetriștii protestează în municipiul Satu Mare. Principalele revendicări

Zeci de taximetriști au protestat, luni dimineața, 4 martie în municipiul Satu Mare, solicitând emiterea unei Ordonanțe de modificare a legii 204/2019(OG49/2019), pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

Taximetriștii s-au adunat, luni, sub podul Decebal din municipiul Satu Mare și au solicitat emiterea de către Guvernul României a unui act normativ care să reglementeze activitățile de transport alternativ. ,,Mașinile lor (Bolt – n.red.) nu sunt înmatriculate pe niște societăți care să fie impozitate, monitorizate. Ei lucrează numai cu contract de colaborare, cu mașină civilă”, a spus unul dintre taximetriștii prezenți la protest.

Principalele revendicări ale taximetriştilor vizează:

  • limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calității vieții și aerului, aglomerării traficului și poluarea din marile orașe, cât și asigurarea unei predictibilități economice pe acest segment de piață;
  • eliminarea posibilității de emitere a copiei conforme pentru auto deținute de operatori cu contract de comodat sau închiriere și ridicarea pragului de autorizare la vechimea mașinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani;
  • interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale și aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conțină datele de identificare ale operatorului;
  • eliminarea “tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenței cu privire la practicile înșelătoare;
  • respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor și comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu Suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

 

12 comentarii

  1. Rusine Taximetristilor Răspunde

    Ce protesteaza ca nu ma prind ?
    Am avut 2 firme in cotetu asta de oras si fiind un monopol la mica intelegere au pus ce tarife au vrut ei .
    Acum ca nu mai urca nimeni in rablele abea functionale cu tarife nesimtite iesim la protest .
    Da codu rutier cand il respectati ? Bunu simt ? Tarif decent ? a pe astea nu prea le aveti , nasol sa muritit de foame !

  2. MUE Răspunde

    1. Pe cine ai trimis tu pana la Bucuresti ? La ce jeguri de masini aveti, cateodata ma tem ca o sa se dezmembreze la jumatatea cursei, in Satu Mare.
    2. Nu mai fuma ca si cretinul in masina. Oricat odorizant pui la oglinda, nu maschezi cacatul.
    3. Nu esti Schumacher, nu esti cu prioritate constant. Esti un ratat care se baga tot timpul si indispune lumea din trafic.
    4. Mai spalati-va.

  3. cetatean Răspunde

    UNDE E PREFECTU?

  4. MaxiTaxi Răspunde

    Traiasca Bolt ! Si restu Uber etc..

    • Zorba Răspunde

      Din pacate Boltu din SM e jalnic, niste mizeri ca ceilalti, poate-s emanatii de-a taximetristilor. Si astia fumeaza in masini, vorbesc la telefon, n-au greturi. Mai e mult pana departe.

  5. RAR-ul doarme! Răspunde

    Dacă RAR și-ar face datoria, nici 30% dintre epavele poluante numite pompos “taximetru” nu ar circula pe străzi!
    Și, cică li se face ITP de două ori pe an!!

  6. Maci Laci Răspunde

    BAI FRAIERILOR ÎN UNGARIA CÂT E TARIFUL LA BOLT??? DACĂ NU ȘTIAȚI AFLAȚI ACUM!!! 440 DE FORINȚI PE KM…. AIA ÎN LEI E LEJER 6 LEI PE KM!!!!

  7. Lulu Răspunde

    Eu circul des cu Taxi,chiar cu Prima Taxi.Dar ce epave au mai nou ,sincer nu imi vine sa mai merg cu ei! Mai bine cu Bolt,este curat ,ordonat ,civilizat si nu in ultimul rand tariful,este mult mai ok! Eu va zic ca asta este viitorul, Bolt este viitorul.Puteti protesta cant vreti ,trezitiva,asta este viitorul. Cine nu trece la ei va ramane pe dinafara.

  8. Mihaita Piticu' Răspunde

    Sa traiasca Bolt si Uber……Taximestristii is niste hoti.

  9. ? Răspunde

    trecem greu de la car la ştraf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.