Ultima actualizare: azi, 18:28

Locale

Încep lucrările la drumul expres Satu Mare – Oar! Va conecta Sătmarul de autostrăzile din Ungaria

Încep lucrările la drumul expres Satu Mare – Oar, drum ce va conecta Sătmarul de autostrăzile din Ungaria. Anunțul a fost făcut de primarul Kereskenyi Gabor.

Potrivit primarului municipiului Satu Mare, lucrările vor începe în această primăvară. Odată ce va fi gata, investiția va oferi sătmărenilor acces mai rapid spre infrastructura de mare viteză a Ungariei.

,,În primăvara acestui an încep lucrările de construcție a drumului expres Satu Mare – Oar care face legătura cu drumul rapid M49 – Autostrada M3 din Ungaria”, a anunțat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Conexiunea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare cu noul punct de trecere a frontierei de la Oar/Csenger și de acolo cu M49 din Ungaria va avea aproximativ 11 km, 4 benzi și o intersecție, respectiv o legătură cu DN 19 care va facilita accesul direct a unităților economice de pe raza comunei Vetiș la noua rețea de drumuri rapide.

23 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Ajungem mai repede la Budapesta ca la Cluj Napoca. Si in Ungaria se fura, dar nu in halul si stilul romanesc. Si vezi ca la ei se poate mai repede si mai bine facut orice.

    • Vasile Răspunde

      Orografia terenului este total diferita spre Cluj fata de Budapesta.

      • un constructor Răspunde

        @Vasile, informația aia este la tine că s-a început lucrul în 2003 cu termen cică 2008 și acum suntem în 2024???? Știi care-i diferența dintre unguri și noi? Acolo firma primește în concesiune să execute lucrarea. Buuun. Are tot interesul să fie gata cât mai repede că de acolo vine încasarea, nu? Deci se grăbește și face calitate că nu își permite să își bată joc de lucrare și să stea în reparații ca tronsonul ăla de autostradă de lângă Sebeș care de pe vremea lui Ponta se tot repară! Din reparații nu încasezi taxă de autostradă! No bagă asta la hard. Noi facem lucrările prin companiile fantomă subordonate guvernului pe bază de proiecte făcute din birou și apoi ne mirăm că situația de fapt din teren nu corespunde cu realitatea. Tu crezi că nu se știa că în zona Sebeș sau la Zalău e teren foarte dificil, cu alunecări. Că la noi nu-i bai, ne doare în pluă că facem alt proiect la remedierea proiectului și banii iar curg! Asta-i diferența. Și nu știu cum de s-au dat unele tronsoane ca cel de la Sebeș în folosință inițial că asta presupune niște recepții de lucrări. A fost cineva tras la răsundere? Da de unde! Na aici e buba. Nu vezi că acum citesc că marea pasarelă de peste Someș nu e dată în folosință dar deja ruginește????

  2. Don papa Răspunde

    Inaugurarea va coincide cu intrarea noastră terestra în Schemgen adica in vreo doi ani.E clar ca ungurii știu demult când vom întra noi din moment ce îl fac abia acum.Si autoritățile noastre la fel

    • 🤔 Opa! 🤔 Răspunde

      🤔🤔🤔 :)))) ce vise umede ai tu, Don papagal… ce vrei tu cu Schengem? (nici macar corect nu stii sa-i scrii denumirea)… ce treaba ara rRomania cu Schengen & civilizatie?… NImeni nu ne vrea acolo, du-te tu, joember!

  3. Beny Kira Răspunde

    Felicitari!

  4. Da Răspunde

    H&R Să-i țuci unde nu-i cuprinde pielea …Mai ales pe români…..cum zici mai sus..!!!

    • Sâcă Răspunde

      Aia este garantat ție că ai plătit chiria pe locul ăla pe 10 ani. 😮🤮

  5. Smile Răspunde

    Am mai scris şi data trecută, despre acest subiect, numai induceţi lumea în eroare, nu va începe anul acesta nici o lucrare, până pe data de 14 martie, care este data finală când se mai pot înscrie firmele care vor să participe la licitaţie, doar la sfârşitul anului va fi probabil anunţat firma câştigătoare, dacă totul decurge normal şi nu vor fi contestaţii. Văd că unii au halucinaţii deja, nu găsesc nicăieri să ştim care este constructorul care a câştigat lucrare, poate ştiu habarniştii ăştia din presa locală, că am observat că au sărit toţii să publice articolul referitor la acest drum expres. Anul ăsta nici vorbă să se apuce de lucrare.

    • un constructor Răspunde

      @Smile, e campanie electorală deja și p@limea trebuie prostită. Nu e nici o noutate în asta. Problema este că unele afirmații de acest gen provin inclusiv din gura primarilor sau a președintelui CJ și atunci omul simplu ia de bună ce a auzit. Tot așa am tot spus că pe podul 3 de la ștrand sunt cam 50% maxim șanse să fie gata la sfârșitul anului și să se circule. Nu e vina mea că s-a decalat atâta, e vina celor care au insistat pe un asemenea proiect extra care nu-i de nasul nostru și nici nu-și are locul la noi. E prea scump, e prea complicat de cosntruit, e costisitor de întreținut. Apropro, întreținerea va însemna iar și iar ceva firmă venită de departe de specialitate. Pentru că la susținere cu cablurile alea sub tensiune nu te joci, dacă se rupe mașinile și oamenii ajung în râu. Noi nu suntem în stare nici să mâzgălim cum trebuie pasarela.

      • Vasy Răspunde

        @un constructor – Ioi da numa lucruri depresive zici drago! Fi si tu mai optimist, bucura-te de viata si de pasarela peste Somes, de podul de la strand cat de mandru arata …. no asa, gaseste ceva bucurie in viata nu fi atata de pesimist ca nu-i voie. Ajungi la UPU la macelarie si apoi … fereasca toti sfintii din calendar, ca nu se stie de mai vi acasa de la “ingerii in halate albe”.

        • un constructor Răspunde

          Dă-mi un motiv pentru asta. Deocamdată văd doar lucrări făcut de-am p@lea făcute în dorul lelii doar să fie făcute. Dacă citești și altceva în afară de portalsm vei afla că pasarela nou-nouță deja ruginește tocmai la îmbinări. Cel mai periculos loc. Sau tu zici că nah vor face pietonii banjee jumping direct în Someș? Că de fapt așa era proiectul? Atunci zi așa că atunci îmi retrag cuvintele. Trăiască rugina că asta face ca tot timpul să avem de lucru?????

  6. Tulbure Romul Răspunde

    Felicitari Adrian Cozma!

  7. zz Răspunde

    Intrati in Scheggen odata, fraierilor!

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Nu se poate becuase din cauza ungurilor ne blochează austriecii. Acum ungurii fac și autostradă că noi nu suntem în stare decât să batem din gură. Deci clar toate astea sunt din vina ungurilor. Nici nu știu ce ar fi de nu ne-ar fi vecini. Ar exista pericolul real să ne apucăm de treabă chiar!

  8. ? Răspunde

    Domnului să ne rugăm

  9. Pop Răspunde

    Trebuie să se licitează!!!! Este o vrăjeala!!! Ce spune Gabor kereces

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.