Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

FOTO. Blocaje imense spre Halmeu! Trafic infernal, sute de camioane stau la coadă

Ținând cont de situația generată prin reconfigurarea traseului pentru transportatorii de marfă ucraineni ca urmare a blocării/închiderii unor puncte de frontieră dintre Ucraina și alte țări europene – timpi crescuți de așteptare la automarfare pe sensul de ieșire din România către Ucraina în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu – la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au fost intensificate discuțiile prin intermediul canalelor de cooperare cu omologii ucraineni pentru identificarea unor soluții astfel încât să se poată asigura o fluidizare a traficului transfrontalier pentru transportatorii de marfă.

Acest lucru este impus de faptul că formalitățile de control la frontieră, în România, sunt condiționate de capacitatea autorităților ucrainene de a prelua și procesa camioane. Poliția de Frontieră din România lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu, fiind folosite toate arterele de control destinate automarfarelor. De asemenea, s-a suplimentat personalul care desfășoară formalitățile de control, dar este important de știut că, dată fiind frontiera cu un stat non UE, controlul în PTF Halmeu este multiplu, respectiv control vamal, fito-sanitar, sanitar veterinar, controlul rovinietei, precum și cel al greutății încărcăturii camioanelor, conform normelor prevăzute de lege.

Conform legislației, staționarea camioanelor este posibilă doar în afara localităților, însă, ținând cont de numărul foarte mare de automarfare care așteaptă să iasă din România prin PTF Halmeu, coloana formată de acestea îngreunează vizibil circulația rutieră în localitățile adiacente punctului de trecere a frontierei (Halmeu, Turulung și Drăgușeni) pe DN 1C până la intersecția cu DE 58.

Din acest motiv, polițiștii de frontieră sătmăreni din cadrul STPF Satu Mare, SPF Halmeu, în cooperare cu echipaje din cadrul IPJ Satu Mare și IJJ Satu Mare acționează permanent în zonă pentru fluidizarea traficului și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

În acest moment, prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu timpul de așteptare pentru automarfare este de aproximativ 1.200 de minute și aproximativ 350 de automarfare se află în așteptare pentru a ieși din România și a intra în Ucraina.


Sursa: Poliția de Frontieră

2 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Au mai redirectionat si pe drumul catre Turt cateva zeci de camioane, pana in Babesti. Acolo, unde nu demult s-a intamplat un accident cumplit. Vad ca acum mai dam o sansa la moarte. Sa nu am dreptate.

  2. ? Răspunde

    trafic cu lihĂu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.