PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Preotul acuzat că a abuzat doi minori a fost trimis în judecată. El se află în arest preventiv

Preotul din municipiul Satu Mare acuzat că a abuzat sexual doi minori a fost trimis în judecată, titrează clujust.ro. El se află în arest preventiv.

Faptele ar fi fost comise în Biserica Sfinții Apostoli Pentru și Pavel din municipiul Satu Mare, asupra a doi minori, în 2023 și 2024, iar ,,agresiunea sexuală a presupus atingeri în zona intimă”.

,,[…] s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală […] (persoana vătămată B.M.), agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor […] (persoana vătămată D.M.V). 

În fapt s-a reținut faptul că inculpatul S.A.D., aflându-se în Biserica Sfinții Apostoli Pentru și Pavel din municipiul Satu Mare, situată pe str. Botizului, nr. 21, în calitate de preot al bisericii, în data de 23.01.2024, între orele 17.30 – 18.30, l-a agresat sexual pe minorul D.M.V., iar în cursul lunii mai a anului 2023 l-a agresta sexual pe minorul B.M. Agresiunea sexuală comisă asupra celor doi minori a presupus atingeri în zona intimă. Prin actul de sesizare al instanței, procurorul de caz a solicitat menținerea măsurii preventive a arestului’‘.

Reamintim faptul că preotul Augustin S. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile marți, 13 februarie. Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a reacționat în cazul preotului arestat și anunță că acesta a fost suspendat din funcție.

Avocatul preotului a afirmat că acuzația vizează o anumită atingere peste haine. ,,Acuzația vizează efectiv o anumită atingere, într-o anumită zonă zonă, peste haine”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu, pentru Pro TV.


CITEȘTE ȘI: