Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Preotul acuzat că a abuzat doi minori a fost trimis în judecată. El se află în arest preventiv

Preotul din municipiul Satu Mare acuzat că a abuzat sexual doi minori a fost trimis în judecată, titrează clujust.ro. El se află în arest preventiv.

Faptele ar fi fost comise în Biserica Sfinții Apostoli Pentru și Pavel din municipiul Satu Mare, asupra a doi minori, în 2023 și 2024, iar ,,agresiunea sexuală a presupus atingeri în zona intimă”.

,,[…] s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală […] (persoana vătămată B.M.), agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor […] (persoana vătămată D.M.V). 

În fapt s-a reținut faptul că inculpatul S.A.D., aflându-se în Biserica Sfinții Apostoli Pentru și Pavel din municipiul Satu Mare, situată pe str. Botizului, nr. 21, în calitate de preot al bisericii, în data de 23.01.2024, între orele 17.30 – 18.30, l-a agresat sexual pe minorul D.M.V., iar în cursul lunii mai a anului 2023 l-a agresta sexual pe minorul B.M. Agresiunea sexuală comisă asupra celor doi minori a presupus atingeri în zona intimă. Prin actul de sesizare al instanței, procurorul de caz a solicitat menținerea măsurii preventive a arestului’‘.

Reamintim faptul că preotul Augustin S. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile marți, 13 februarie. Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a reacționat în cazul preotului arestat și anunță că acesta a fost suspendat din funcție.

Avocatul preotului a afirmat că acuzația vizează o anumită atingere peste haine. ,,Acuzația vizează efectiv o anumită atingere, într-o anumită zonă zonă, peste haine”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu, pentru Pro TV.


CITEȘTE ȘI:

 

 

23 comentarii

  1. 👉 Răspunde

    Blesteme asupra celor care fac rău acestui preot. Și măsura arestului preventiv este exagerată, blesteme pe procuror. La crimă dai control judiciar sau arest la domiciliu. Făcătură!!!!! 👿

    • Blestemată fie BOR Răspunde

      Blestemată fie biserica satanei BOR pururea și în vecii vecilor!
      Amin!
      Blestemați fie toți cei care apără pedofili, până la al treia generație!
      AMIN!

      • Borr Răspunde

        @ blestemata sa fie …… Mata ca a fatat un bou ca tine. Paduche si lipitoare sugaci de gandaci, prostul dracului si magarul satului. Mars la mata zdreanta!

        • Brr Răspunde

          Ce-i mă sugaci de pomohaci? Ai fost violat și ți-e dor de încă un rând? Du-te și te spovedește, te băga sub patrafir și ești aproape de falusul pochii 🤣🤣🤣

    • Ion alu Petru Răspunde

      Cat de prost poti sa fii? De ce nu luat-i voi enoriasi toata vina asupra voastra? Merge si cereti sa va pedepseasca pe voi (boi) si sa lase liber un “presupus “pedofil! Sa se poate juca si cu nepoti vostri ! Neam de prosti! De asta suntem unde suntem! Cruca ,popa si biserica! Nimic din civilizatie,doar neam de prostii! 😡

  2. Titi Făptașu Răspunde

    E plină lumea de Homohaci !

    • Sebi Răspunde

      ….no bine popa ii nevinovat, privitorii ii baga la beci….foc fără fum nu există,care este adevărul!?

  3. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Ca să nu mă înțeleagă careva greșit, nici nu sunt ortodox, de fapt nici nu sunt religios . La biserică cred că am fost acum vreo 1 an. Dar ….. Este prea vizibilă graba. Și este îndoielnică posibilitatea unui proces echitabil în acest caz pentru că prea repede s-au dat detalii, nume etc. Ce se întâmplă mai mult seamănă a execuție. Știiți voi când mulțimea este pusă să aleagă între cineva și Baraba. Repet, dacă este vinovat eu cer primul să primească pedeapsă aspră. Aici nu este instanță și nici tribunal. Pentru că vedeți voi ce veți spune dacă se dovedește că nu este chiar așa? Că vedeți voi câți ați sărit și pe Halep, câți au executat-o pe net ca să se dovedească că defapt a fost trasă în piept? Mai încet cu părerile că nu e treaba noastră/voastră. Din fericire.
    PS. Sunt curios că cei care orchestrează spectacolul (nu procurorii ci cei din spate care posibil urmăresc ceva) oare cum dorm? Sau inconștiența și indolența nu afectează procesul de odihnă?
    PS2. Știu de o persoană tot așa învinuită absolut pe nedrept. Copiii în cazuă după ce i-am strâns cu ușa ulterior au recunoscut (nu public) că au fost plătiți. Dar nu o persoană practic publică ca în cazul de față, era incomod. Familia l-a părăsit, nevasta a divorțat, el a înnebunit. Aceste acțiuni produc efecte. Dacă voi a-ți fi în locul lui cum v-ați simți? Lăsați pe judecători să judece. Este treaba lor că de aia sunt pe banii publici așa speciali.

    • Mooie psd & pnl & aur Răspunde

      Ai dreptate!
      Trebuia să fie lăsat să mai agreseze câțiva copii!

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Nicidecum. Dar nu e treaba noastră să judecăm că nu avem destule informații. Acele fapte s-au petrecut în dauna unor puștani de 15-16 ani după cum am înțeles și nu s-au consumat, vorba avocatului apărării. Eu nu îl apăr dar nici tu să nu faci pe judecătorul. Suspicios este că ce pe repede înainte merge dosarulș la judecare pe când ține minte cât au tărăgănat cazul lui Pomohaci infinit mai clar și cu dovezi și pe care l-au și spălat curat. Sau cazul de la seminarul ortodox de la Vaslui și acela infinit mai clar. Asta încerc să-ți spun. Nu a fost viol din ce am înțeles ci eventual o atingere nepotrivită. Iar despre copii prefer să nu zic nimic că în cazul despre care vorbeam au fost plătiți să mintă. Au și recunoscut și de cum mă văd pe stradă fug de mine și traversează bulevardul. Pentru că știu că pentru un pumn de ceva au distrus o familie. Așa că nu te grăbi cu judecata. Noroc că nici nu e treaba ta. Așa că dacă nu știi nimic concret despre caz te invit să taci. Eu despre cazul acesta nu știu mai nimic dar am fost martor din păcate într-un alt caz dovedit fabricat și la care am constatat cum poate distruge destine niște vorba aruncate aiurea. Și încă atât aș menționa că aceste cazuri prin natura faptelor se judecă la secret, audierea martorilor tot așa se petrece. De aceea zic că este mai mult decât dubioasă această “scăpare” de informații către afară. Ca și telejustiția lui Kovesi. Știi câte dosare de-ale ei au fost anulate recent, pe capete??? Prea multe. Așa că rămâi te rog la mooia ta. Aia este nivelul tău.

      • Borr Răspunde

        Bai , toti desteptii care isi dau cu parerea… Care plm il cunoasteti personal? Va bagati in seama idioti si handicapati. Mai bine uitati-va la voi in ograda, looseri-lor. PAX VOBISCUM

  4. Varu Răspunde

    Cred că are legătură cu vânzarea de mărțișoare in fața bisericii.

  5. Varu Răspunde

    Eu mă rog frecvent în biserica in care preotul ar fi săvârșit aceste fapte Nu înțeleg ce căutau cei doi minori în biserică la ora in care spun procurorii,mai mult în biserică a apărut un preot nou pe care nu cred că l-au anchetat procurorii.Iar din punct de vedere biologic nu cred că preotului i se mai activa ceva.

  6. Varu Răspunde

    Cred că acest preot era în plus în biserică, și nu aveau cum să-l îndepărteze,au găsit mizeria asta,. Dacă cumva procurorul sau judecătorul citește aceste comentarii să știe că suntem cu ochii pe ei.

  7. Ph Răspunde

    Ce comentarii pe aici, prea rapid executat, preot nou care dă târcoale, teoria conspirației ala BOR Satu Mare, reptilienii printre noi, nu alta.
    V-ați gândit că poate autoritățile și-au făcut treaba cum trebuie, sau pedofilul a recunoscut, sau și dacă i-a fost înscenată, l-a obligat cineva să pună mâna???????
    Dacă nevasta plătește pe una să se dea la mine, iar eu cedez tentației, cine este de vină? Unii ar zice că Satana, alții nevasta, puțini ar recunoaște că nu te obligă nimeni să fi infidel, este o alegere. Ați înțeles, oilor din turmă ce sunteți? Alegerile le facem noi, asumat, nu Dzeu, nu Dracu, ci noi!

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      În schimb tu ai impresia că știi ceva dar de fapt ești paralel cu tot. Se vede că ești prea naiv și nu te-ai lovit de tarele justiției de la noi. Că am văzut eu din păcate oameni cu tot cu dreptatea lor dovedită să rămână fără dreptatea lor. Lasă tu judecata la cei care sunt plătiți pentru asta, să sperăm că de data asta se va afla adevărul și nu arunca cu pietre că s-ar putea data viitoare tu să fi cel vizat și nu ți-ar conveni o telejustiție din ăsta ce practici tu. În cazul prezentat de mine un om care a fost prea naiv a crezut în sistem a fost executat. S-a ajuns până acolo că avocatul angajat de el să nu se prezinte la sugestie la termene. Astea toate în secolul 21 la noi. Nu judeca pe alții ca să nu fii nici tu judecat la o adică. Habar nu ai cu ce ușurință se pot crea cazuri. Mai ții minte cazul lui Ponta cu DNA și cu Tony Blair? Păi ce a făcut atunci Tony Blair fac acum pe față toți politicienii din UE la congresul populiștilor europeni!!!! Mnoah. Eu doar atât vreau să se află adevărul. Atât.

      • Ph Răspunde

        Din păcate știu foarte bine cum și pt cine lucrează justiția, sau să zic injustiția.. Irelevant. Nu judec, doar sunt scârbit, pe bună dreptate de ce se întâmplă în țara asta. Și scuză-mă, chiar o dați în teoria conspirației. Haideți cu dovezi, schimbați avocatul, nu căutați scuze puerile și pasați responsabilități. Este totuși un caz de abuz sexual cu minori, a cerut cineva un test poligraf? Chiar dacă nu se acceptă ca probă în instanță, poate zice multe. Hai să vedem. Îmi donez salariul pe o lună BOR-ului dacă se face și eu am greșit crezând că acel popă nu a atins minori în locuri intime. Dar nu voi crede conspirațiile debitate aici. În curând vor apărea detalii din dosar, să vedem.

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          Acele conspirații de care zici tu sunt fapte reale toate se pot documenta (de fapt sunt documentate) și toate s-au întâmplat în anul 2009-2010 în Satu Mare. Du-te până la DGASPC și întreabă de celebrul caz care în mod foarte interesant nu a fost deloc mediatizat ca să nu cumva să nu fie bine deznodământul. Aia la tine ce zice că declarația de martor (după trei audieri anulate din varii motive puerile, inclusiv “trebuie să merg după copil”) nu este luat în considerare dacă martorul nu spune ce ar fi fost bine pentru caz? Pentru că asta s-a întâmplat. Eu doar atâta am zis că e foarte dubioasă graba, graba aceea care cu alte cazuri a lipsit cu desăvârșire (Pomohaci, Vaslui) și să lăsăm justiția să judece. Eu atât am zis. Să sperăm că se va dori să se afle adevărul. Atât am dorit să adaug. Dacă e vinovat eu voi fi primul care voi zice să fie aspru pedepsit. Mai ales că este popă ortodox.
          PS. Nu știu dacă este voie să se facă test poligraf cu copiii, nu cunosc astfel de detalii din procedură. Dar copiii și asta nu trebuie uitat sunt foarte ușor influențabili.

  8. Mihaita Piticu' Răspunde

    Ba da cati bulangii in lumea asta….sper sa ii castreze chimic pe toti obsedatii poponari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.